[]

acemilere izmir tatili için tavsiye

haziranın son haftası izmire tatile gideceğiz.
çok paramız yok ama arabamız olacak. balçovada kalacağız.

nerelere gidebiliriz? bazen kafa dinleyelim, bazen içip eğlenelim, bazen tarihi yer gezelim diyoruz.

istediğimiz min. masraf ile max. randımanı sağlamak.

siz duyuruculara çok güveniyorum. nerelere gidelim? nerede yiyip içelim?

mesela denize girebilir miyiz? hava nasıl oralarda? böyle tertemiz yosunsuz suyu olan nereler var?

ortalama ne kadar masrafımız olur? fikri olan paylaşırsa çok memnun olurum.

edit: bornova da olabilir. ekonomi ünv. nin olduğu yer işte. önemi var mı bilmiyorum ama neyse

 
bornova da 4 çeşit yemek diye bi yer var. 5milyon ev yemeği işte, ordan yiyebilirsiniz.
hava çok sıcak, pişiyoruz burda, en fazla 1saat yol gidip denize girebilirsiniz.
bira falan mekanda içerseniz 5-6 milyon değişir ama marketten alıp çimlerde içerseniz güzel ve ucuz olur.
ha bi de bornovadaki pidematikte pideler 1milyon aklında bulunsun.
  • bendensin  (02.06.11 13:23:17) 
Ekonomi Uni balcovada,bornova tam tersi istikamette.Dolayisiyla Bornova size pek uygun degil.Cesmeye 30-45 dk uzaklikta olacaksiniz.
Madem arabaniz varmis hafta ici cesmeye gidin.Hafta ici halkimiz suru sepet su kenarina inmemis oluyor. Ilica'ya gidin.Orada denize girin.Kumdur ve sicaciktir suyu. Eger carsamba filan gibi giderseniz de iyice berrak olacaktir.Hafta sonunun pisligi tamamen temizlenmis olur.
Cesmede icip eglenebilirsiniz ama polis kontrolleri fazladir, hem de tuzlu olur.Onerim kordona cikin orada icip eglenin.Gun batimini izleyin birayla.Alsancak gazi kadinlar sokaginda takilin.
Tarihi yer gezelim diyorsaniz Efes'e Meryem Ana'ya gidebilirsiniz gunubirlik ama benzin parasi problemse sizin icin uzak olacaktir.Yine kordonda Ataturk un evi var, giris bedava zaten orayi gezin.Kadifekale ye, Agora ya(alisveris merkezi olan degil,tarihi mekan olan) gitmeyi deneyebilirsiniz ama cingen mahallesidir oralar,dolayisiyla tek basiniza gitmeyen bilen biri yaninizda olsun.

ek:Aklima geldikce ekleme yapiyorum.Cesmeye gittiginizde denize girip hemen donmeyin.Alacati diye bir yer vardir.Uzun bir sokak orada bir yuruyun.Bisiy almayin yemeyin pahali zaten ama gormus olun.Eski alacati tas evlerinin onunde filan foto cektirebilirsiniz ama.Cesme kalesi var ona cikabilirsiniz tarihi yer olarak, cesme merkezde.Ayrica Rumeli dondurmacisi vardir Cesme merkezdeki carsinin icinde orasi pek unludur.Sakizli dondurma yiyin.
Yine cesme merkezde ama en sonda marina vardir yeni yapildi orayi da gormeden gelmeyin.Mumkunse aksam ustu veya gece gidin.Gitmisken orada Kumrucu Sevki ye oturun bir ayran-super(veya yengen) yiyin.Izmirli olmanin sanindandir Sevkide kumru yemek.

Eger denizli bir yerden gelmiyorsaniz, (Istanbul gibi) atlayin vapura bir bostanli filan yapin gelin.Vapursa taze portakal suyu veya cay icin.Superdir o keyif.Sahilde dolanin gezin belki bir yerlere oturur bisiyler yersiniz, sonra geri donun :)
Alsancaga gittiginizde arabayi koyacak yer bulamazsaniz Ataturk lisesinin(fuarin lozan kapisinin tam karsisinda bulunmaktadir) otoparkina koyabilirsiniz.5TL diye hatirliyorum.Arabayi birakir kordonu (alsancak iskelesinden karsiya gecip)bostanliyi her biryeri gezip sonra alabilirsiniz arabanizi.
Bir de eger istanbulluysaniz bizdeki 'karsiya gecmek' sizdeki kadar mesakkatli bir is degildir.Gayet kolay gider gelirsiniz.Ucuzdur da.Ekonomi unili arkadasa soyleyin size bir kentkart ayarlasin.

ek2:Cesmeye otobusle gidilebilir ama cesme cok daginik bir yer,ayri ayri yerlerde ve taksi cok pahali dolmuslar ise inanilmaz yavas.Tum gununuz yollarda gecer.Mumkunse arabanizla gidin ki Cesme icinde hizli hareket edebilesiniz.Cesme de otoparka para vermeye gerek yok.Alacatinin ve marinanin kendi bedava otoparklari var, olmadi sokaklar var.Ilica ve cesme merkez de ayni sekilde.

ek3:Ekstra soru olursa yardimimi esirgemem :)
  • afush  (02.06.11 13:25:25 ~ 13:48:09) 
Günübirlik çeşme'ye gidin deniz için. Balçova'dan üçkuyular terminale dolmuşla gidin, 5-10 dk anca sürer. Üçkuyular'dan da Çeşme otobüsüne binersiniz, ort. 50 dk içinde Çeşme'de olursunuz. Ilıca plajına ve Dalyanköy'deki Kocakarı plajı'na gidebilirsiniz. Ayayorgi'nin denizi de çok güzeldir ancak beachler var genelde paralı, sizin tercihiniz.
Çeşme'ye gitmişken bir de kumru yer, sonra da otobüse binip Balçova'ya dönersiniz , gece 12'ye kadar İzmir otobüsü olması lazım .
balçova'ya yakın inciraltı var , akşamları bişeyler atıştırmaya gezemye fln gidersiniz.
Bar vs. ortamları için de alsancak, pasaport filan tavsiye ederim .
  • sayinseyirciler  (02.06.11 13:34:50) 
bir gün de urlaya gidin. iskele'de klazomenai var çok güzel, orjinaline göre yapılmış mö600 den kalma bi yağhane filan var, tarihi yer görürsünüz. iskele'de çiğ börek katmer yersiniz. arabayla güneydeki koylardan birine gidip denize de girebilirsiniz.


  • kediebesi  (02.06.11 13:55:45) 
defalarca yazdım duyuruda tekrar söylüyorum "teos - sığacık"


  • tai  (02.06.11 14:06:22) 
madem para yok, cesme ye hic gitmeyin. deniz icin teos sigacik cok iyidir, ruzgar da olmaz, cok temizdir. sigacik ta kale icinde ve urla iskele de de gezebilirsiniz. foturaf falan icin iyi yerler oralari. sehir icinde araba kullanmaniza gerek yok. istanbul un tersine izmir de ulasim cok rahat ve hizli halledilir. bir kent kart edinin. 1.7 liraya bir bucuk saat boyunca istediginiz araca binersiniz. otopark a vereceginiz para ile bir bira icersiniz. sehir icinde agora yi, kemeraltinin arka sokaklarini ve asansör ü görebilirsiniz. bunlarin hepsi yürüme mesafesinde. bir günde gider. kemeraltinda hisar camiisi var, onun orada sögüs yiyebilirsiniz. abi hic para yok diyorsaniz caminin arka sokaginda köfteci var. yarim köfte ayran 4 liraydi. ucuz olduguna bakmayin, lezzetli ve doyurucudur. cok da kalabalik olur. oturacak yer bulabilirseniz orada yiyin. bir aksami alsancak'a ayirin. önce bir marketten birkac bira alip kordonda demlenir, aksamin keyfini cikarirsiniz. kordonda muhtemelen bir halk konseri falan olur, ona denk getirirsiniz. gülhane konserlerine benzemez. bildigin florida sahilleri. aksam 11 gibi bir bara gidersiniz kordondaki bira faslindan sonra 3-4 e kadar da orada takilirsiniz. alsancak ta yemek icin kibris sehitlerinin ortalarinda doga kafe var italyan kültür merkezinin bitisiginde. oradan bir menü yersiniz 3 cesit 7 milyon lira galiba. yemekten sonra cayi orada icmeyin, hemen karsisinda bir cay ocagi var oradan 60 kurusa daha güzelini, daha taze demlenmisini icersiniz.


  • jackofalltrades  (02.06.11 14:29:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.