[]

Amerika'da dil okulu

Merhaba arkadaşlar,
bu yıl ylsy bursu kazandım ve yüksek lisans öncesinde dil okuluna gideceğim ama şu ana kadar başvurabileceğimiz dil okulların listesi yayınlanmadı. Sizin tavsiye edebileceğiniz dil okulları var mı ya da verebileceğiniz ipuçları?

Mesela geçen gün çalıştığım kuruma gelen bir bayan kimlik olarak New York State kimliği çıkarınca kendisine bahsettim durumumu ve New York ya da Miami gibi yerleri seçme dedi. Başka bir arkadaşım da yabancıların daha az olduğu ve beyazların fazla olduğu yerlerde -mesela Albany gibi- ingilizceyi daha iyi öğrenebileceğimi fakat buralarda da milliyetçiliğin fazla olduğunu ve sıkıntı yaratabileceğini anlattı. Bu tarz önerileriniz varsa paylaşabilir misiniz?

Bir de okul ücretinin karşılanması dışında geçinmem için 1500 usd kadar bir para verecekler bu da sıkıntı yaratabilir az çok. Bu durumu da göz önünde bulundurursanız benim için iyi olur.
Teşekkür ediyorum hepinize :)

 
1500 dolar sikinti yaratmaz rahat yasayabilirsin eger newyork gibi cok pahali sehirlere gitmezsen. turklerin az oldugu yerleri arastirmani oneririm ayrica(imkansiz gibi bisey ama), hic ingilizce ogrenmeden turkceni ilerletip gelirsin sonra.


  • t joe  (01.06.11 21:51:50) 
ben university of maryland, college park'ta okudum. okulun dibinde bir de umuc diye dil okulu vardı. şöyle diyeyim türk bir çocuk sıfır ingilizceyle geldi, bi sömestr sonunda uçuyordu. şu anda doktora yaptı. okulda genelde diplomat çocukları okuyor. 35000 kişilik bir okul. bahsettiğim umd college park. ama umuc da aynı kampüste sayılır. neyse bi araştır derim. hem dc'nin dibinde hem de dışında sayılır. dc'nin metro sistemi kullanılır. istediğin zaman inersin dc'ye. kampüs acayip güzeldir. 1500 dolara da gül gibi geçinirsin ne gülü orkide gibi yaşarsın.


  • terp  (01.06.11 23:10:20 ~ 23:10:51) 
senin yerin New England civaridir bence - Boston neyim sufer ama azcikin pahali!


  • ucan sincap  (01.06.11 23:11:09) 
haziran sonu california state üniveristesi'nin (los angeles) dil kursuna gidicem. toefl a hazırlık maksadım. calstate'in içerisinde american language institute'ün dil okulu bu. 3 farklı kurs şekli var ihtiyacına göre. çok başarılı diye duydum o yüzden gidiyorum. los angeles muhteşem havası cartı curtu daha önce 2 kere gittim. incelemek istersen www.ccpe.csulb.edu


  • 05  (02.06.11 02:36:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.