[]

kurabiye canavarı olmak istiyorum

şu küçükken izlediğimiz mavi tüylü yaratığı çok severdim. hep kurabiye yapmak isterdim. o zamanlar küçüktüm yapamazdım. şimdi büyüdüm ama yine yapamıyorum. neyse... şimdi elimde hazır kurabiye unlarından var. sadece bir yumurta ve 175 gr margarin ekleyin diyor arka kapakta ama evde margarin yok. bu durumda acaba sıvı yağla yapsam ne olur? tadı nasıl olur? kek gibi yayılır kalır mı? margarin yoksa kesinlikle yapma mı dersiniz? yoksa yapayım da sonuçları mı yazayım?

kurabiyenizi nasıl arzu edersiniz sevgili kurabiye canavarları?

edit: dr ötker tatlı kurabiye unum var elimde.

 
sıvı yağla yapılan kurabiye tarifleri de var elbette ama margarin sanırım kurabiyeye şu "küfür küfür ağızda dağılıyor" niteliğini ekliyor. bir de tatlı kurabiye mi tuzlu kurabiye mi yapacaksınız o önemli.


  • marikaki  (28.05.11 18:19:18) 
bence gidin margarin alın öyle yapın, şimdi sıvı yağla yaparsınız bir de güzel olmazsa boşa gitmesin.


  • bendensin  (28.05.11 18:33:16) 
pastacılıkta ikame yoktur.


  • borzoi  (28.05.11 18:46:14) 
evet sevgili kurabiye canavarları, sıvı yağla yaptım kurabiyemi. un ufak olan hamuru elle zorla tutturmaya çalıştım. içine ceviz de koyunca hiç birbirine tutmamaya başladılar. elimde parçaları sıktım biraz yuvarladım ki tam yuvarlak bile olamadılar çünkü sanırım margarin hamura o katılığı veriyordu. şeklü şemalü belli olmadı ama onu da başardım. bazılarının altı yanmış :) altını kazırsam bişileri kalmaz. yanık olmayanlardan bi tane tattım. ağızda margarinle olana göre daha güzel dağılıyor ve sanki daha şekerli gibi bir tadı var. daha kıtır kıtır olmuşlar(belki kurudular fırında, bilmiyorum). çok zahmetli oldu ama yine de güzel oldu. cevizi de bol koymayı ihmal etmeyin. cevaplarınız için teşekkür ederim. afiyet olsun :)


  • bıdıbıdı  (28.05.11 19:47:40) 
@kitty kurabiye yarışması harika bir fikir. tariflerimizle mi yarışacağız :p


  • bıdıbıdı  (28.05.11 21:51:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.