[]

majezik'in fazlasi

herkes zararli diyor panpalar fazla majezik almaya?

oyle mi? ben mesela haftada 3-4 tane kullaniyorum bazen, bas agrimi sadece majezik geciriyor. cok buyuk zarari olur mu?


 
benım de delı gıbı bır bas agrım var ve sadece majezık gecırıyor. bu yuzden haftada 5 6 tane ıctıgım oluyordur ama bunun sakıncası gunde 3 taneden fazla ıcersen ortaya cıkıyor. mıde sorunları yasatıyor. dınmeyen bır bas agrısı yuzunden aynı gun 7 tane ıctım tıtreme ve ates yapmıstı ama bas agrısı gecmıstı. kısacası gunde 3 taneden fazlası zararlı o da mıdeye zarar.


  • mevrin  (17.05.11 14:55:58) 
majeziğin fazlası zamanla mide sorunları oluşturabilir. ayrıca NSAID'lerin (yani opium alkaloidi içermeyen ağrı kesicilerin) uzun süre düzenli kullanılması sonucu kalp krizi geçirme riskinin yaklaşık %46 oranında arttığını söyleyen çalışmalar vardır.

eğer haftada 3-4 kere majezik kullanacak kadar baş ağrısı çekiyorsanız migreniniz olabilir ve flurbiprofen (majezik)ten daha çok triptan grubu moleküllerden birini kullanmanız gerekebilir ki buna karar verecek kişi de bir nörologtur.
  • elenika  (17.05.11 14:56:34) 
mide rahatsızlığın varsa daha beter yapar, yok sa da midene zarar verebilir.


  • isyankar tosbaga  (17.05.11 14:57:42) 
arkadaşlar bu kadar baş ağrısı varsa semptomları tedavi eden/baskılayan bir şey yerine hastalığı tedavi etme yoluna gitmeniz çok daha iyi olacaktır.


  • kisa  (17.05.11 14:58:39) 
sinüzit yüzünden benim bas agrılarım oluyor. tedavisini olup sinüzleri boşaltsan bile yeniden oluştuğu için yaptırmak pek bir şey ifade etmemişti. bunu tabii 3 4 sene önce araşmıştırdım belki değişik tedaviler gelmiştir. acı kestane suyuyla tedavi yöntemi söylediler ama tırstım onu yapmaya. sinüzit bu yüzden fena bir hastalık.


  • mevrin  (17.05.11 15:02:16) 
Panpacigim ben gecmiste endoskopiye maruz kaldim, iki defa antibiyotikle ulser tedavisi gordum, midem pek tekin bi yer degil yani. Yine de sudur budur diye haftada iki defa filan majezik ictigim oluyor, bilhassa cini fazla kacirinca sabah saglam kalkmak icin. Son yillarda pek de sikayetim olmayan midemi pek de kurcalamiyor sanirim. Hafif agrilarda yine de minoset filan oyle geyik ilaclar kullaniyorum


  • innocentbystander  (17.05.11 15:29:16) 
bas agrimin sebebi biraz nefes darligi biraz da kuru hava diye tahmin ediyorum. burnumdan et aldirmistim, ondan sonra duzelir diye beklerken daha kotu oldu. meger mukozanin buyuk bolumunu almis adi doktor ve iceri giren hava nemlenmiyormus dogru duzgun.

iyi, oyle abarti sekilde fazla kullanmiyorum, bana zarari olmaz heralde o kadar.

sagolun panpalar.
  • nawres  (17.05.11 15:54:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.