[]

3000lik puzzle

sevgili romalılar. bir yıl önce bir puzzle aldım hala sürünüyor evde, bir türlü bitiremiyorum-aslında başlayamıyorum. çerçevesini ve resimde göreceğiniz gibi en öndeki kalkanı yapabildim, onu da büyük kısmını. ama diğer bütün %99luk kısmını nereden nasıl başlasam da yapsam bilemiyorum. aslında çok iyi puzzle çözerim evde üç tane daha yaptığım puzzle var ama bu çok zorladı beni neden bilmiyorum. bana bi yardım edin de beraber çözelim şunu. nasıl yapayım da kolaylık olsun bana??




 
çerçevesinden başla :)


  • köfte  (16.05.11 13:44:25) 
çok belirli şeylerden başlamak daha uygun. mesela soldaki adamın elindeki kılıç, boynundaki kırmızı şey, sağdaki adamın elindeki mızrak vs. bir de ortadaki kadının maşallah göğüsleri ortada :) başka açıkta olan biri yok mesela. bu tip özel şeylerden başlamak gerek


  • hikmetkaraman  (16.05.11 13:54:30) 
renk renk tasnif etmek iyidir


  • ravioli  (16.05.11 13:57:16) 
şöle bişi var mesela kadının göğüsleri diyorsunuz ama puzzle parçasının 1.5*1.5cm küçük kareler halinde olduğunu düşünürseniz bir göğüs=bir parça anlamına gelmiyor :) mesela adamın kalkanı bile 10-11 parça boyundan oluşuyor. kırmızıları da ayırdım. ama el yüz kılıçlar hepsi neredeyse birbirine benziyor. yönlerinden yüzleri ayırt ediyorum ama ama işte...


  • bıdıbıdı  (16.05.11 14:24:41) 
bıdıbıdı etme :p işte başla bir yerden.
3.000 parça gerçi bu..
numarası falan yok mu bunların?
  • ykup  (16.05.11 14:27:13) 
şatodan başla, tonları çok yakın olduğu için gruplaman kolay olur, pencerelerini ve duvar köşelerini yaparsın, içini de ondan sonra kolay tamamlarısın. Gökyüzünü de bitirebilirsen karışık kısımlar çözülür.


  • goldentitan  (16.05.11 14:30:47) 
@köfte çerçevesini bir yıl önce yapmıştım zaten. @ykup numarası olsa puzzle yapmak gerçekten kolay olurdu ama maalesef. @goldentitan bi de senin dediğin gibi şatodan başlamaya çalışayım. her gün 100 parça bile birleştirmiş olsam sanırım bu bir ay demek.


  • bıdıbıdı  (16.05.11 14:41:35) 
öncelikle,

beyaz, kırmızı ve sarı renkleri tamamen ayırın derim. onları birleştirdikten sonra

diğer benzer renkleri tde onlarına göre ayırmaya devam ederseniz olur.
  • exulan  (16.05.11 14:51:36) 
bitiremezsen ben alırım :)


  • ykyt  (16.05.11 15:07:36) 
ben en iyisi izmirli puzzle severler diye bir duyuru açayım. çözemezsem milleti oradan kordona toplayayım. çimlerin üstünde miss gibi herkes bi el atsa olur bu iş! hepsini ayırdım sarıları kırmızıları beyazları vs ama 121*80cm ve inanılmaz minik parçalar. şimdiden başım ağrıdı sevgili puzzle-severler.


  • bıdıbıdı  (16.05.11 18:28:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.