[]

behzat reyiz

panpalar, herkes o kadar ovmus, guzel demis, biz de iki gun once basladik izlemeye.

ilk iki bolumu izledik, oyunculuklar stv, flash tv dizileri seviyesinde. yan rollerdeki elemanlari dizi setine giderken yoldan toplamislar sanki. behzat amirimin hatirina sonuna kadar izleyebildik iki bolumu.

sonradan duzelir heralde diye de kandirdik kendimizi, duzeliyor degil mi panpalar? izleyelim mi?

 
ya figüranlara çok takma bence. emrah serbes bununla ilgili açıklama yapmıştı. burası istanbul gibi değil figüran bulmakta zorlanıyoruz demişti. ama sen bir izlemeye devam et onların oyunculuklarına bile bayılacaksın.


  • zenc  (06.05.11 11:52:31) 
Diziyi izlenir kılan şey, Behzat, Harun, Hayalet ve Akbaba'nın çok gerçek birer karakter çizmeleri, diğer dizilerdeki kibar polisler gibi tiyatral değil sonuna kadar hödük olmalarıdır. Eğer bunlar seni cezbetmiyorsa zamanını boşa harcama derim.


  • rosebud  (06.05.11 11:55:41) 
Ayrıca o figüranların çoğu duyduğuma göre zaten gerçek hayatta ne yapıyorlarsa dizide de onu yapıyorlarmış. Yani mesela adam dönerciyse, dizide de dönercilik yapıyor.


  • liriamer  (06.05.11 12:01:30) 
bu arada yan roller harbiden dizi setine giderken yoldan toplanıyor. sen daha önce dizide görüktün mü diye soruyorlar görükmediysen sokuyorlar. en azından önceleri böyleydi bildiğim kadarıyla. oyunculuk arama o yüzden çok.


  • cro magnon  (06.05.11 12:01:36) 
ENGÜRÜ KÜLTÜRÜ ece temelkuran ın dizi hakkında yazısı.sonuç:liselilere göre olan boktan bi dizi

Behzat Ç. bu hayatta ve bu hayatın erkeklerinde istemediğim, istemediğimiz neredeyse her şeyi temsil ediyor. Birincisi Behzat Ç. ergen bir erkek. Aslında tam bir erkek değil yani. Hiç değilse henüz adam olamamış bir oğlan çocuğu. Karısını ve kızını kaybetmiş polis-dedektif tiplemesinin Amerikan ucuz romanlarından ve Hollyvvood filmlerinden çalınıp Allah ne verdiyse yerlileştirilmesiyle elde edilen "esprinin" gizleyemediği, sevimsiz bir hamlık var Behzat'ta. Olayın Ankara'da geçmesi bu bakımdan ironiktir. Erkek erkeğe bir hayatın tesis edildiği, ergen kabalığının ve sakarlığının erkekler arasında yeniden ve yeniden onaylandığı, kadınlardan neredeyse bucak bucak kaçılan Engürü Kahvesi kültürünün ürünlerinden biridir Behzat. Kadınlar konusunda beceriksizdir, hırçındır, küser, hırttır, hırtlığını yontmaya gerek duymaz.

BEHZAT BİR VELETTİR!
Behzat Ç., kadınlar tarafından ele geçirilme korkusuyla, yalnızlığın ruhta yarattığı berduşluk arasında sıkışıp kalmış bir oğlan çocuğudur, istediği kadar tespih sallasın, istediği kadar dövsün, sövsün, vursun, ağır abi sessizliklerine burunsun... Hazin bir çocuktur Behzat Ç. Konuşmayı beceremediği için küfreden, özür dilemeyi beceremediği için sevimlilik yapmaya çalışan, bir kadın/bir ilişki için herhangi bir çaba harcamamasına rağmen reddedilmesine/terk edilmesine şaşıran, karşısındakinin ne hissettiği, ne istediği konusunda bir fikri olmamasını umursamayan bir şımarık velettir!

HEMŞİRE REFLEKSİ
Bu küsmüş oğlan çocuğu vakaları kadınlarda tuhaf bir ruh haline sebep olur. Birincisi ve otomatik olanı "Onun dermanı bende" sanrısıyla başlayan hemşire şefkati refleksi. İkincisi ve bunu takip eden tepki ise öğretmen-anne olmak için engellenemez istektir:


"Benimle yaşarsa adam olur!"

Kadınlar kendilerine umut verilmemesine rağmen umut edebilen son canlıdır!
Behzat Ç.'nin bir roman/dizi kahramanı olarak çekiciliği ama aynı anda çekilmezliği buradadır. En azından kadınlar için. Erkekler için ise gerekçe malumdur. Ergen erkeklerin kendi olmamışlıklarını onaylamak için ne büyük endüstriler inşa ettiklerini hepimiz biliyoruz. "Kurtlar Vadisi"nin konuşamadığı için mal mal bakan bütün o erkek karakterleri neden seviliyor sanıyorsunuz!

PEJMÜRDENİN YÜCELİĞİ

Behzat Ç. bu durumu olumlayan, onaylayan ve hatta taçlandıran bir karakter olarak yan karakterlerini de kendi "veletliğine" çağırır. Yardımcılarının tamamı da aynı hırtlığın, beceriksizliğin ve kabalığın bir parçasıdır. Bir kadınla konuşamamanın aslında hiçbir sevimli tarafı olmamasına rağmen karakterlerin neredeyse tamamı aynı yolun yokuşudur. Bir kadınla konuşmayı becerebilen, kadına çiçek almak gibi, Behzat ve çevresi için akıl almaz derecede saçma bir şey yapabilen yakışıklı genç polis ise sadece alay konusudur. Onun nezdinde bakımlı olmak da yerin dibine sokulur ve ergen oğlan çocuğu pejmürdeliği bir kez daha yüceltilir.

SENİ UZAKTAN SEVMEK...

Sadece Emrah Serbes'in değil, son dönem genç erkek yazarların bir tür "ergen erkek edebiyatı" yaptığını düşünüyorum. Kadın karakterlerinin erkek karakterlere oranla suni ve derinliksiz kalması bu ergenliğin bir sonucu. Kadınlara yaklaşmayan, yaklaşmaya çekinen bir edebiyat bu. Tıpkı "Sevgilin var mı len?" diye sorulunca "Ben kızlara sinir oluyorum” diye bağıran on yaşındaki oğlan çocukları gibi. Belki de bu yüzden biz kadınlar olarak Behzat Ç.'yi izlemeyi seviyoruz. Hayatımızda asla istemediğimiz ama içimizde hemşire/öğretmen/anne şefkati uyandırmayı bir biçimde başaran bu karakteri uzaktan(!) sevmeyi istiyoruz.
  • mori  (06.05.11 12:16:45 ~ 12:17:53) 
Evet gerçekten sonradan düzeliyor. Beğeneceksin bence.


  • xenophobe  (06.05.11 12:57:20) 
Ben başları izlemedim. Son 2-3 bölümü izledim, 30. bölüm sonrası hastası oldum. Doğrudan geçebilirsin, kasmaya çok gerek yok. 30'u izle, sonrasında karar ver izlemek isteyip istemediğine.


  • vejeteryan vampir  (06.05.11 13:17:20) 
ilk bolumlerde ben de oyle demiştim sonralardan düzeliyo figuranlar sacma gelebiliyo ama daha az göze batıyo alışyosun belkide.


  • rurouni  (06.05.11 14:13:56) 
bu denli kötü bir dizi ben daha görmedim. izleyenlerin alayı apaçi. daha yüzlerce güzel dizi var. istersen sana onlarcasını önerebilirim özelden. türk dizisi işte, ne bekliyorsun. kendini tekrarlayıp duruyor.


  • nezareten taharet  (06.05.11 20:20:57) 
@nezaretten taharet

panpa izleyecegim buyuk ihtimal behzat c'yi.

ama senin onerilerini de duymak isterim.
  • nawres  (06.05.11 23:24:04) 
özelden uzunca döşedim. bırak behçatı.


  • nezareten taharet  (07.05.11 03:29:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.