[]

İlk kez uçağa binmek vol. 232

biliyorum çok sorulmuştur böyle şeyler ama. 5 saat sonra uçağım var. havaşla iç hatlara kadar gideceğim. Ondan sonra sırasıyla yapmam gerekenler nelerdir? nelere dikkat edeyim diye sormak istedim.

yanımda sadece normal boyutlarda bir sırt çantası var. dslr foto. makinesi ve onun aksesuarları kitap ve giysi.

istanbul-adana uçuşu, onur air.

 
kalabaligi izle panpa.

guvenlikten gececeksin, sonra check-in yapman gerekiyor. sirt cantani yanina alabilirsin, o yuzden sira falan varsa hic girme siraya, git kiosk'tan check-in yap. binis kartini al, sonra da ucagin kac numarali kapidan kalkacaksa o kapiya git, orda da guvenlik kontrolunden gececeksin. sonrasinda zaten binis saatinde anons yaparlar gidip binersin.
  • nawres  (29.04.11 01:55:22) 
iç hatlar'a gittin, orada bölümler olacak her havayolu şirketinin. onur air adana'yı bulacaksın, tepelerinde yazıyo zaten. sıraya gireceksin işte, biletini alacaksın. kimliğini isteyecekler, uçuş numarası verilmiştir internet üzerinden aldıysan zaten ama onu sormuyolar genelde. kimliğin yeterli. sonra biletin üzerinde hangi kapıdan uçağa bineceğin yazacak, zaten oradaki eleman da söyler hangi kapı olduğunu. atıyorum 400 numaralı kapı seninkisi, o kapı numaralarını gösteren işaretleri takip edeceksin 400 neredeyse o yöne gideceksin. bi kez daha kontrolden/cihazdan geçiyosun o sırada. bu kadar işte. kapını bulup bekleyeceksin orada zaten yazıyo gene "istanbul adana" diye. uçağa binerken de kimliğini görmek isteyecekler.

sırt çantan varsa onu bavula vermek zorunda değilsin. verme hatta. on saat onu beklersin sonra, bilet aldığın sırada soracak zaten bavul var mı diye. el bagajı var sadece dersin, bant gibi bi şey yapıştırıyolar yalnızca üstüne.

anneye anlatır gibi anlatmaya çalıştım.
  • yazaryan  (29.04.11 01:56:32) 
onurair bankosuna gitcen. checkin yaptırcan. oradan bileti alcan, üstünde çıkış kapı numarası, koltuk numarası yazar. bulamazsan kapıyı görevliye sor. en önemlisi kimliğini unutma binemezsin uçağa. uçak indikten sonra kalabalığı takip et. özetle sırasıyla

onurair bankosu - check in- çıkış noktasına giderkenki 2. güvenlik kontrolü - çıkış kpaısı - uçak

iyi yolculuklar
  • bak bi  (29.04.11 01:57:39) 
EDİT'i üste koydum gör diye. dikat ettim hiç tik atmamışsın. biz buralarda yardım alıp tik atmayanları daha az severiz. eğer bilgi işine yarıyorsa bi tikleyiver. bazıları cevap bu tiklerinin artmasını pek sever. dimi lan panpa kardeşliği?


havaş araçtan iniş.
xrayli kapıdan girmeden önce yanındaki eşyaları güvenlik bandına(röntgen gibi çantanın içine bakabildikleri zamazingo adı aklıma gelmedi) koy. buraya kemerini ve montunu da koymalısın. varsa metal aksesuarlar da.
önündeki adam geçip iki adım attıktan sonra sen geç xray kapıdan. teyzeye anlatır gibi oldu kusura bakma:P
öterse üzerini manuel ararlar. sonra hemen çantalarınııo almaya geç. ayağında bot olursa onu da çıkarttırırlar, şaşırma.
hangi havayolu şirketinden biletin varsa, check-in nokltasını bul. uçak kalkışsaatinden 45 dk önce orda olmaya bak. thy dışı şirketlerde bu süreyi aşsan da binersin, ama almazlarsa itiraz etmeye hakkkın olmaz;)
check-inde bagaj verme, çantada dslr varmış.
son güvenlikten geçeceksin. eğer uçuş saatine 1 saatten fazla varsa paran da varsa ordaki cafelerde eğlen vakit geçir, sıkıcı olur. son güvenlikten geçince kesecek kızlar dışında vakit geçircek bişey yok. Kızsan yakışıklı çocuklar da olur onlara bakarsın. Neyse konu neydi:P
son güvenlikte de ilk giriştekli işlemleri uygularsın. Burada daha titizlenirler. Buradaki tek fark elinde bilet ve kimliğin geçmelisin. Sonra bileti alıp hangi kapıdan uçağa bineceğine bak. örneğin 106 kapı der bilette. havaya doğru bak kapıları işaret eden tabelalar görürsün. kapı nonu bulup oraya doğru yanaş. Kapı açıldığında sıra olunur girersin.
Uçağa kadar insanlşarı takip etmen yeterli. Bilet numaran 20den yukarıysa ve uçağa ön ve arka kapılardan iki giriş verilmişse arkadan bin. Uçak küçükse tek giriştir zati.. uçakta koltuğa otururken koridori boş yere işgal etme, bu kural değil insanlıktan. Uykun varsa ilk 20. dakikada uyanmaya çalış yiyecek servisi olur, firman iyiyse kaçmaz:)))) onu ye sonra uyu:P
Daha gerisini anlatmıyım yaa .ok uzun oldu. Geç oldu lan uykum var:P
  • ilkinci  (29.04.11 02:07:10 ~ 02:12:57) 
(bkz: #19344102)
(bkz: ilk uçak yolculuğu)
;)
  • only alcoholica  (29.04.11 02:35:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.