[]

HDMI Kablo, Görüntü Kalitesine Etki Eder mi?

Selamlar.
Panasonnic Marka Plazma Tv sahibiyim. Tv'yi Ps3 oynamak ve arada Lapotop'u HDMI'dan bağlayıp mkv film izlemek için kullanıyorum.
Geçenlerde bir arkadaş, HDMI kablonun görüntü kalitesine çok etki ettiğini söyledi. Ben bu bahsettiğim işler için, Tv'yi aldığım firmanın promosyon olarak gönderdiği altın uçlu HDMI kablosunu kullanıyorum.
Acaba daha sağlam bir kablo alsam görüntü kalitesi artar mı? Yoksa arkadaş sallamış mı biraz?
Tv ile Ps3 ve laptop mesafesi çok fazla değil bu arada.

 
yok hdmi ise sorun yok. aynı hepsi de.


  • bryan fury  (27.04.11 16:16:51) 
aynı aynı gözle anlayamazsın farkı


  • popomlaoynuom  (27.04.11 16:44:21) 
cok etki ediyor. mesela ben gecenlerde 90 dolar verip yeni bir hdmi kablo aldim, filmleri falan farkli bir gozle izliyorum artik. cok degisik oldu, ne oldugunu anlatamam ama acayip degisik oldu. herkese tavsiye ederim, cok muthis gercekten. bence kesinlikle en pahalisindan almaniz lazim.


  • co2s2  (27.04.11 16:53:57) 
tartışılmıştı bir ara, hdmi kablo sinyalleri dijital olarak ilettiği için kablonun 10 lira olmasınında 100 lira olmasınında bir farkı yok. hatta yabancılar geyik konusu haline getirmiş durumdalar aha da linki;(git: www.engadget.com)


  • Dharmalı  (27.04.11 17:01:12) 
tek fark normal speed ve high speed hdmi kablo. bunun dışında fiyatın içeriğe etkisi yok.
normal speed ile 1080i ve 720p / high speed ile 1080p izleyebiliyorsun.
geçen burada birisi de yazmıştı. ancak şunu da belirteyim pahalı demek high speed demek değil. ben mediamarkt'tan 16,90'a aldım 1.5 metre. gayet sorunsuz. (zaten normal speed kablo pek yok galiba. en azından ben görmedim)
  • ben smyrna  (27.04.11 17:26:07) 
çok önemli bir fark yok fark edilmiyor. lakin dandikse (yani baya dandik) fark etmemek mümkün değil, karıncalar bile görebilirsiniz.


  • bill murray  (27.04.11 17:54:56) 
bir yerde okumuştum, çok uzun bir mesafe sözkonusu ise bir miktar fark edebiliyormuş ama 1.5 mt kablo için 10tl yeter de artar


  • spankenstein  (28.04.11 11:22:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.