[]

ev mi yurt mu?

üniversitede öğrenci evinde kalmak mı yurtta kalmak mı? öğrenci evini biliyoruz zaten yurt diyenler sebebleriyle yazarsa sevinirim. ayrıca ilk sene yurt sonra ev diyecek olanlara çok güzel laflar hazırladım.




 
@adslmodem tamam işte işin maddi kısmı mesele değil dediğin gibi sadece yurt diyenler neye göre diyo avantajları neler onu merak ettim.


  • cagdassalur  (11.04.11 22:13:34) 
ilk sene yurt sonra ev olayı deli saçması, onu ben söylüyeyim; yurda alıştıktan sonra eve çıkıp ekstradan deli masrafa girmeye hiç gerek yok. öğrenci evi dışarıdan makara kukara görünür de maddi açıdan deli zorlar, evin temizliği boku püsürü zordur ama yurda oranla deli rahattır.

imkanın varsa elxa'ya +1 derim.

edit: ha bi' de, evde yemeğimizi kendimiz yaparız, aradaki fiyat kapanır panpa demeyin kendi kendinize. o olay yalan oluyor bi' yerden sonra.
  • uyku inadim inat  (11.04.11 22:15:29 ~ 22:16:53) 
kesinlikle ev.asla bulaşma yurt olayına.


  • p a t r i o t  (11.04.11 22:16:53) 
evde kalıyorum ama yurt diyenler tembellikten diyodur herhalde, telefon elektrik doğalgaz tek tek uğraşmak istemiyodur, sabah akşam ne pişirsem derdi olmasın hepsi önüne hazır gelsin istiyodur, yurt ortamındaki kalabalıkla birlikte gırgır şamata yapmak istiyodur. bu böyle gider.


  • tolga asp  (11.04.11 22:17:36) 
evde yaşamalısın.


  • latios  (11.04.11 22:18:54) 
Ev:
Artıları: Rahat, kirayı ödediğiniz ve ev sahibiyle papaz olmadığınız sürece devamlılık, arkadaş, aile, akraba ziyaretleri daha kolay.
Eksileri: Pahalı, çok işi var (temizlik, faturalar, vb.), okula yakın bulunmazsa ulaşım sorunu var, ev arkadaşı gürültücüyse çalışmak imkansız.

Yurt:
Artıları: Genelde okula daha yakın, odaya çekilince sakin ortam, fatura, temizlik gibi dertleri yok.
Eksileri: Eve göre daha rahatsız (çünkü otel gibi), okulun içindeyse hep aynı ortamda olmanın verdiği gerginlik, yazları boşaltma gerekliliği.

Aklıma biraz düşününce gelenler bunlar. Eklemeler mutlaka olacaktır.
  • sourlemonade  (11.04.11 22:46:35) 
ev. kendine ait bir odan olması paha biçilemez bir şey.


  • i ve been mistreated  (11.04.11 22:46:43) 
laf hazırlamış olabilirsin ama doğruyu söylemek vazifem :) ilk sene yurt diyorum çünkü fakülte dışından insan tanımanın en güzel yolu bu. ilk sene sağlam bir ortam yaptıktan sonra kafana uyan iki üç arkadaşla eve çıkmanı tavsiye ederim. öyle yaptım, mutluyum :)


  • eo tasartir  (11.04.11 22:51:45) 
- ilk sene özel yurtta kaldım. 2 kişilik odalar. ortak mutfak, ortak banyo. rahat değil. gürültüsü bol. sınıfta kaldım.
- ikinci sene 4 kişi 3+1'e çıktık. bulaşıklar, yemekler sorun oldu. alış veriş falan fıstık sorun oldu. temiz olmayan mutfak, salon bana dert oldu. sonuç; ayrı evlere dağıldık.
- bu sene tek kişiyim. böyle iyi...

kıssadan hisse: nerde çokluk orda bokluk. 2 kişiden fazla eve çıkılmamalı bence. mümkünse tek çıkılmalı.
  • unalub  (11.04.11 23:06:56) 
5 senelik üniversite kariyerim;

2 sene ev
2 sene özel yurt
1 sene de devlet yurdu (şuan)

herşeyi denedim yani. yurt her zaman kısıtlamadır. özel yurtlar sadece biraz esnek. yani 20 yaşına gelmiş adama "gece neden gelmedin" deniliyorsa, orada bi süre sonra insan tabiki rahat edemez. ev ise nasıl desem şimdi. rahatlığın mna bile korsun. ağzımı bozdum kusura bakma o denli bişey olur. oranın da sıkıntısı maddi sadece ama sen maddi kısma girmeyin demişsin. eğer az biraz sosyal biriysen, yani ev arkadaşların dışında ilişkilerinde olacaksa, ev her türlü.
  • akatreil  (11.04.11 23:52:47) 
maddi yönden sıkıntın yoksa eğer ilk sene yurt sonra ev derim.

direk ev olayına girdiğinde yanlızlığı da pek sevmiyen birisi isen sıkılabilirsin.

ama benim arkadaşla makara yapmaya ihtiyacım yok diyosan eğer yurt olayı hakkaten otelden farksızdır.tam olarak sahiplenme olayı olmuyor.

evin zorlukları da keyfinin yanında ayrı bir anı olarak kalır hayatında.ama yok ben beceriksizin tekiyim diyosan eve de bulaşma tek kişi kalabileceğin odası olan bir yurda yerleş.
  • rain  (12.04.11 02:22:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.