[]

2. el ps3 satın alacakken dikkat edilecekler

merhabalar,

2. el ps3 alacağım. ürünün kırılmamış veya çip taktırılmamış olmasını istiyorum çünkü internetten de oynamak istiyorum. bazı sitelerde "10 oyun yüklü" vs gibi ilanlar var. playstation 3'e oyun yükleyip disk olmadan çalıştırma imkanı var mı acaba kırma işlemi yapmadan? yani kırılmamış ps3'e orijinal oyunu arkadaştan alıp yükleyip o şekilde oynayabilir muyuz?

bir de aldıktan sonra kontrol etmek için (işlemcisi, video kartı, ram'i vs.) uygulayabileceğimiz ve değerlerin doğru olduğunu görebileceğimiz bi benchmark programı tarzı bir şey var mı acaba? yani üründen parça alınıp alınmadığını anlamanın bir yolu var mı?

teşekkürler şimdiden cevaplar için.

 
kırık olmayan ps3'ler hdd'lerine oyun kaydedemezler. ancak psn'den alınan minigame tarzında şeyler varsa vardır. bütün oyunlar kendi discleriyle çalışır. ps3'e çip takma gibi bir şey yok diye biliyorum usb stick tarzında bir şey takılıyor usb girişlerine ve kırılıyor. cihaz hep usb'de kalıyor. ayrıca kırık ps3'le online oynayamamanın sebebi de sadece belli firmware'leri kırabiliyor oluşları. zira ps3'te online oynamak istiyorsanız son firmware'e sahip olmanız gerekmekte. dolayısıyla kırıklar oynayamıyor. son firmware'de temiz bir ps3 cihazı (hata vermemiş olanlardan bahsediyorum) işinizi görecektir. ps3 içinden parça çalınması, değiştirilmesi vs gibi bir şey daha önce duymadım. o konuda bir bilgim yok.


  • atrin  (10.04.11 09:56:12) 
o şekilde oynayamazsın hayır, oyun kopyalamak diye bir seçenek yok. Sadece ps network'ten indirdiğin oyunlar içinde kalır, yoksa hep cd takmak zorundasın. O oyun yüklü olanlar kırılmıştır bence.


  • ekaterina  (10.04.11 09:59:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.