[]

Cinler gerçekten var mı?

Cinler uyhhşş cin diyince ürperdim. 3 harfli diyeceğim, evet onlar. Gerçekten var mı?
Dün karadedeler olayını falan okudum tırstım. Akşam annemle uyudum :)
Babam yok diyor. Kur'an'a daha sonradan insanlar eklemiş vs. diyor.

Not: Babam önceden 5 vakit namaz kılardı şu an deist. Annem, başına kötü bişey geldiğinde ya da adaletsizliğe tanık olduğunda Allah'a inanmadığını söyler ama sonra gider dini kitaplar alır, hatta bi keresinde kapanmak istediğini söyledi. Ertesi gün Allah yok sanki dedi.

 
yok
/duyuru

  • talemon  (09.04.11 15:29:17) 
yok


  • kky  (09.04.11 15:30:15) 
cinler gerçekten vardır.bu kur'an da belirtilmiştir.Kur'an asla değiştirilmemiştir.Ama eğer yok ben dinsizim kur'an a inanmıyorum diyorsan eğer Hz. muhammed peygamberlik ilan olmadan önce de o dönemde yaşayan kahinler bu tür şeylerle ilgileniyorlardı zaten.yani bunu tüm insanlar biliyordu.Cinler üzerine yazılmış onlarla iletişim kurma yöntemlerini anlatan bir sürü kitap var istersen al oku.İrtibata geçebilirsin.


  • rain  (09.04.11 15:35:46) 
Cin yok ama deniz kızlarından şüpheliyim.


  • gyroscope  (09.04.11 15:37:55) 
cin, peri, ruh diye bir şey yok sadece henüz keşfedilmemiş insan beynine ve vücuduna ait bilinmeyen fiziksel gerçekler var.


  • onuruno  (09.04.11 15:38:24) 
inanmayı bırakırsan korkuların da uçup gider kafana taktığın için bunlar olur


  • patates baskı  (09.04.11 15:45:25) 
şu soruna yok diyen insanlarla var diyen insanların üsluplarını bir karşılaştır.

yok diyenler sadece "yok" deyip geçiyorlar. çünkü ortada bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey yok. kanıt gösterme, ikna etme derdinde değiller. çünkü bu çabanın saçmalığının farkındalar.

var diyenler ise kuran'ı referans veriyor. hiç değiştirilmemiş diyor. oradan o konuya atlıyor. şuradan bu konuya. ama bilimsel bir kanıt sunmuyorlar. bilimsel kanıt sunmamalarına rağmen paragraflarca yazı döşeyebiliyorlar.

sonuç itibarıyla, cin'lerin varlığı bugüne kadar bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. bu, cinlerin var olmadıkları anlamına gelir mi? bakış açına göre değişir. bana göre henüz bilimsel olarak varlığı kanıtlanmamış bir şey yoktur. aksine inanırsam, henüz varlığı kanıtlanmamış üç başlı at götlü sivrisinek burunlu bir tanrı olduğuna da inanabilirim. ve şu an herhangi bir dindeki herhangi bir tanrı tasvirinden daha az inandırıcı olduğunu kimse ikna edemez.
  • kky  (09.04.11 15:47:12) 
yok


  • cagdassalur  (09.04.11 15:53:44) 
inancına bağlı. var bence.


  • mor.inek  (09.04.11 16:12:45) 
var ,yok diyen islamiyeti inkar eder.inandığı kadar ibadet etmeyene görünürler.


  • Aslan Yürekli  (09.04.11 16:23:03) 
cinler varmı yokmu bilemem ama bu karadedeler olayı falan hikaye inanma öyle şeylere...


  • ucyuz  (09.04.11 16:25:32) 
inanırsan var. inanmazsan yok.


  • royal  (09.04.11 16:26:09 ~ 16:26:42) 
yol göstericin pozitif bilimse, gerçekleri istiyorsan cin yoktur.
ama inandığın başka kaynaklara ve inanç miktarına göre, bir gün sen de cinle karşılaşabilirsin. bu tamamen aklında yarattığın şablona uydurmak için bir yorumlama olacaktır.

  • uyumaz  (09.04.11 17:18:46) 
Bu zamana kadar gozlemlenmis mı? Hayır. İnsanoğlunun bu kadar yıldır somut kanıt bulamadığı bir seyin varlığına inanmak bana pek mantıklı gelmiyor.

3. Sınıf korku filmlerini andıran söylentileri gercek kabul etmek istiyorsanız bilemem.
  • deckard  (09.04.11 17:21:43) 
Çok üstüne düşersen kendi kafanda kurarsın. Yok.


  • xenophobe  (09.04.11 19:12:19) 
görenler ve etkileşime geçenler (hem de senin benim gibi normal insanlardan bahsediyorum) var benim tanıdığım. ama işte "cin" diye isimlendirince insanların inanmayası geliyor. neden? çünkü Kur'an'da geçiyor ve ona inanmayan, dolaylı yoldan cinlere de inanmamak gerektiğini düşünüyor. Ama adına atıyorum "zırtapoz" dense ve bunların bizim boyutumuzda yaşamayan, farklı bir dalga boyunda enerjiler olduğunu anlatsa birileri çıkıp, daha çok inanan olurdu diye düşünüyorum.

Ben bazı insanların, kimi zamanlarda yanlışlıkla ya da isteyerek, onların "dalga boyuna" geçip kendileriyle temas kurabileceklerine inanıyorum.

Bir de şunu unutmayın ki, toplumda ve dünyada kendine ciddi anlamda yer edinmiş efsaneler, esasında daha basit gerçeklerden ortaya çıkar. Elbette ki anlatılan her "cin" hikayesi doğru değildir, ama durum daha başka bir şekilde gerçektir.
  • vercingetorix  (09.04.11 19:17:09) 
Kuranda yazani yok, otekisini soda + ananas-mango suyuyla karistirinca cok iyi gider.


  • vanwarantion  (09.04.11 21:06:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.