[]

duyuru moderasyonu

selamlar,


sorular aşağıda: şimdi bu duyuru'nun 8 moderatörü var. bunlardan en atkif 4 tanesinden "her biri" en pasif 4 tanesinin "toplamı" kadar iş yapıyor istatistiklere göre.

bu moderasyon ekibi sağlıklı çalışıyor mu sizce?
yetiyorsa aktif olan 4 tanesi kalsın.
yetmiyorsa pasif olan 4 tanesi değiştirilsin.
sizce yanlış mı düşünüyorum?

robin rumuzlu kişi hiç (0) işlem yapmamış son bilmemne kadar zamanda ve bir moderatör herkesin görebileceği şekilde compumaster'in inisiyatifinde diyor bu kişinin modluğu için. bu nasıl bir inisiyatif?

saygıdeğer compumaster kişisi,
siz de hazır buradayken bi cevap verirseniz çok şukela olur bence. sizce de öyle olur mu?

selamlar...

 
@compumaster

her cumlenıze sanırım bı cevabım var, buyrun...


(bkz: moderasyon)

benim kimin ne yaptığını bilmem gerekmez. çok isterseniz "oturur şu yazarı çok seviyorum, bu siteye çok yardım etti, o benim canım, o hepinizin canı." gibi bir şeyler yazarsınız ve bu sitedeki bi yere monte edersiniz. moderasyon ne demek siz onu bilmiyorsunuz asıl sanırım.

evet, açıklamak zorunda değilsiniz. açıklayın demedim zaten.

neden batıyor anlamıs degılmısınız, anlatayım. herhangı bır aktıvıtesı olmayan kısının "moderasyon" da olması doğru bır sey degıl. ben de burada zaman gecıren bırı olarak bunu dıle getırıyorum. sız bunu batmak olarak algılıyor olabılırsınız ama daha guzel ıfade şekilleri de mevcut.

ben bu sitenin teknik kısımları için hiç çalışmadım.
herhangi bir şey yapıp o yapılan şeyin kullanıcılarından(öyle ya da böyle ayakta kalmasında pay sahibi olan kişilerden) teşekkürden başka bir şey beklemiyor olmak çirkin bir şey. ben de kullanıcı olarak buna karşı çıkabilirim, çıkıyorum.

eleştirimin yapıcı olduğunu düşünüyorum ve bu duyurudaki amacım eleştirmek değil. onu zaten soru olarak değil, duyuru olarak 5 dakika önce yaptım.
yanlışınız var, buraya sizin neye nasıl inisiyatif gösterdiğinizi sorgulamak bir şeylere yarayacaktır.

daha 2 ay önce sözlükteki "ekşi duyuru" başlığına yazdığım bir şeyi silmem için özel mesajla ricada bulunulduğuna göre, sanıyorum burada da bir şeylerin sorgulanması bir şeyleri değiştiriyordur.
  • yasakani  (02.04.11 01:16:12 ~ 01:17:09) 
diyelim ben moderasyona, moderasyona hic bir katkisi olmayan 3000 kisiyi aldim. Ne degisecek?


  • compumaster  (02.04.11 01:20:45) 
robin'in moderatörlükten silinmemesinin sebebi sanırım yapım aşamasında yaptığı fedakarlıktandır. onca yaptığı fedakarlıktan sonra giremediği ya da zaman ayıramadı diye moderatörlük yetkisini silmek biraz vicdansızlık olurdu. site sahibi belki vicdani sorumluluk hissediyordur kendisine bu da gayet normal.

buraya kadar normal ama compumaster'ın sana neden batıyor demesi, demin savundukları " @x @y lerin atışmalarında önünü alamıyoruz " dedikleri şeyle çatışıyor.

imam-cemaat ilişkisi.
  • mevrin  (02.04.11 01:23:11) 
@compumaster

bu son cevabınızın(sorunuzun yani) tartışmanın seyriyle ilgisi yok. ayrı bir duyuru sorusu olarak açarsanız bunu oturur uzun uzun cevaplarım.
  • yasakani  (02.04.11 01:23:57) 
burun sokmak: bu işin özü moderasyonun işlem kapasitesinin az olduğunun düşünülmesi değil mi? bu doğrultuda gidilse daha faydalı olabilir. hiç kullanmadığı modere etme yetkisinin robin'i onore etmesi biraz garip olsa da onun üstünden tartışmak kimseyi bir yere götürmez.


  • hewit  (02.04.11 01:29:40 ~ 01:30:48) 
o kişiler moderatif işlem konusunda aktif olmak yerine, ekşi duyuru konsept geliştirme konusunda ve moderasyon altyapı konusunda destek oluyorsa? sonuçta ekşi duyuru geniş bir konsepte sahip ve sürekli daha da geliştirmeye çalışan bir grup insan var. önemli konuları danışılacak, sitede yetkileri olan kişilere ihtiyaç duyuluyor olamaz mı? 4 tane aktif moderatör yerine, 4 aktif 4 daha az aktif fakat siteye her anlamda katkıda bulunmaya çalışan toplamda 8 "yetkili" kişinini olmasının ne zararını gördünüz anlamadım.

bu ekşi duyuru'da ne olaylar yaşandı, ne anılar saklı duyuru'nun tozlu sayfalarında. her olayda birlikten kuvvet doğar düşüncesiyle hareket ettik. son kullanıcı olarak sizin olaya tek bir açıdan bakmanız doğal tabii.
  • deckard  (02.04.11 01:51:27) 
Moderasyonun yetersiz olduğunu düşünüyorsanız moderasyonu uyarınız. herkes uyarırsa moderasyonun işi epey kolay olurç


  • compumaster  (02.04.11 01:52:17) 
"moderasyonu uyar" diye bir kisim var orayi kullanmakta fayda var, moderasyon aktif mi degil mi yeterince belli oluyor.
ayrica sukela olacak sey bi fayda katip "moderasyonu uyar" aparatini -dogru- kullanmak.

  • anarquia  (02.04.11 02:34:57) 
patron buralardayken bi ekleme yapayim. hani bi 3 ay evvel sayfayi eski haline (sola yapisik) getirecektin :(


  • kakoy  (02.04.11 02:37:44) 
@deckard'ın dediklerine katılıyorum.

bundan ayrı olarak, ben de siteye daha fazla yardımcı olabilmem konusunda yetkili kişiye güzel bir mesaj atmıştım ama kaale alınmamıştım. bu duruma içerlenmiştim aslında ama zaten cevaplarımla her zaman yardım etmeye devam ediyorum.
  • ermanen  (02.04.11 02:39:04) 
Ben moderasyonun elinden geldiğinin en iyisini yaptığını düşünüyorum. robin'e de "sana duyuru denetlemekte ihtiyacımız var" denilse gelip hepsinden çok çalışır, onu da kesinlikle biliyorum, adam kaç bin senelik arkadaşım.

Diğer konu, ermanen gibi ben de birkaç defa burayı daha iyi bir yer haline getirmek için katkı yapmaya çalışmış, hiçbir yorum almamıştım. Birinde sözlükten mesajla compumaster'a yazmıştım, cevap vermemişti, diğerinde compumaster'ın (veya fader'ın) açtığı bir başlığa uzun uzun yazmış, başlıktaki diğer söylenenlerin çoğu yorumlanırken benimki kaale alınmamıştı. Bunu sonra bir yayın hakkı ihlali uyarısı yaparken compumaster'a yazdığımda oraya yazdığım konularda bir düzenleme yapma planı olmadığını söylemişti. Aklıma ara sıra başka şeyler de geliyor ama artık akıllandım, yazmıyorum. Burası bu haliyle de beni yeterince eğlendiriyor. Daha az bozulması veya kapanmaması için de elimden geldikçe moderasyonu uyarıyorum.
  • sourlemonade  (02.04.11 09:00:02) 
işler düzgün gidiyorsa, sana ne, bana ne, kime ne?


  • tulkas  (02.04.11 11:45:52) 
cok sacma.


  • bryan fury  (02.04.11 16:30:54) 
moderasyon gerektiren bütün ortamlarda moderatörler iktidara yakınlığıyla bilinen pasif kişilikler arasından seçilir. yani yancı diye tabir ettiğimiz tiplerin dışında kalan insanlar moderatörlük yapmaz, kimse de onlara moderatörlük teklif etmez. düzenin bir gereğidir bu.


  • midesiz  (18.01.13 13:09:44) 
bunlardan bi tanesi dün iki tane cevabımı abuk bir gerekçeyle sildi. tabii ki nasıl bir hata yaptığını yakında anlayacak ama aktif/pasif oranı moderasyon için asla esas sorun olamaz. birileri daha gayretlidir daha sadıktır daha fazla çalışır dengeler, asıl önemli olan o çok çalışkan moderatörlerin ne kadar becerikli ve kifayetli olduğu. gördüğümüz kadarıyla buradaki moderatörler yeterince sadık ve çalışkan olmalarına rağmen bu işi kıvırabilecek zekaya ve yeteneğe sahip değiller.


  • midesiz  (22.01.13 11:16:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.