[]

tıpçılar ve kadavralar

tıp fakültelerinde derslerde kullanılan kadavralar nereden temin ediliyor.




 
birisi vardı duyuruda da kendisini kadavra olarak bağışlamıştı, öyle yapan insanlarda vardır belki.


  • ekaterina  (25.03.11 03:49:29) 
ölen kişi (ölmeden önce) veya merhumun ailesi, medikal kuruma vücudu bağışlarsa veya kimliği belirsiz kişilerin öldükten sonra ölü bedenlerini belli bir süre kimse sahip çıkmazsa, ölü bedenleri vilayet tarafından medikal kuruma bağışlanır ve kadavralar temin edilmiş oluyor.


  • ermanen  (25.03.11 04:06:20) 
mesela ben.
ekaterina demiş ki birisi vardı bağışlamış diye. o benim (başkaları da varsa bilmem tabi :)
tıp fakültelerinin anatomi ana bilim dalı bölümüne başvuruyorsunuz. 2 şahitle bir form dolduruyorsunuz. (şahitler yanınızda olmak zorunda değil) siz öldükten sonra bedeni alıp değerlendiriyorlar. kullanım süresi dolunca da gömüyorlar. gömmekten kasıt okulun arka bahçesine değil tabi, inancınız ne ise ona uygun şekilde tüm kurallara uyacak şekilde.
şuna bakarsanız ayrıntılı bir diyalog var. bana mail ile ulaşırsanız size kadavra bağışı ile ilgili yapılmış bir araştırmayı da gönderirim. (tıpçılar tarafından yapılmış bir çalışma. anket değil)
www.eksiduyuru.com
  • ben smyrna  (25.03.11 07:20:25) 
evsizler kullanılıyor olabilir (ki sanmam) ama mahkumların kullanıldığını düşünmüyorum. onların da bedenleri ile ilgili söz söyleme hakları var. eğer onlar da bağış yapmamışsa kullanılabileceğini sanmam yasal olarak.


  • ben smyrna  (25.03.11 07:21:36) 
kimsesizler ve sahibi olmayan ölüler


  • nekodunlangafana  (25.03.11 07:51:39) 
bi yerde çok az kadavra bağışı olduğunu duymuştum, hatta bi ara kampanya gibi bişey vardı kadavranızı bağışlayın bari bi işe yarayın gibisinden. yıllık 10-12 kişi arası çıkıyormuş kadavrasını bağışlayan. onun dışında sahibi çıkmayan cesetleri kullanıyorlardır.


  • overdose  (25.03.11 10:13:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.