[]

ygs ve çıkmayan hızma

aslında durum açık ve net. burnumun iç tarafındaki delik biraz daraldığından hızmam yıllardır çıkmıyor. yerinde sabit duruyor. şimdiye dek iki kez sadece kazağıma takıldı ve kendi kendine çıktı. onlarda da ben fırlayan hızmayı bulup takana kadar delik kapanmaya başlamıştı. çıkarken yaşadığım acıyı tarif etmeyi bile denemiyorum. o apayrı.
şimdi sorun şu:
pazar günü ygs'ye gireceğim her türlü takı toka çakmak vs yasak. anahtar falan sorununu çözdüm. kapıda bekleyenim olacak ama bu zıkkımın kökü hızma o burundan çıkmıyor. çıksa da delik hemen kapanmaya kalkıyor. ki buna da asla gelemem. ben şimdi önce burnumu yani hızmanın etrafını aliminyum folyo ile sarsam, sonra da burnumu bandajlasam. böle kırık gibi. hatta burnumun içine pamuk tıkamaya bile razıyım. 2 saat ağzımdan nefes alsam ölmem neticede. acaba o bandajı bana çıkarttırırlar mı? yoksa kimse bişi demez de ben geçebilir miyim? zaten çok belirgin bir tipi olan bir insanım. kimlikle ilgili sorun yaşıyacağımı pek sanmam. asıl derdim bu hızma. çıkmıyo işte arkadaş! ne b.k yiycem ben?

edit tabi ki: hızma gümüş. acaba dedektörlerin hassasiyeti nedir. bunu algılar mı? folyo demiştim ya işe yarar mı?

 
Dedektör olsa iyi. Geçen KPSS sınavına giren bir yakınımın anlattığına göre 2 adet güvenlik görevlisi bizzat kontrol ediyorlarmış. Kurallar gereği hızma ile sınava alınmanın imkanı yok, ancak güvenlik görevlileri, sınav gözetmenin hepsi birden çok anlayışlı çıkmalılar ki düşük bir olasılık. Bandaj olayı çözüm olabilir ama önemli oldugu ortada olan bir sınav tehlikeyi göze almaya değer mi bilmem. Zaten burna yapıştırılacak bir bandajın nasıl görüneceği de soru işareti. Kendini zorlayıp çıkarmalısın ne yazıkki. Cahilliğimi mazur gör pek bilgim yok ancak kapanması durumunda tekrar deldiremezmisin?


  • taqster  (24.03.11 12:25:46) 
elbette tekrar deldirebilirim ama kendini bi halt sanıp da insanların anahtarlarını bozuk paralarını vs emanet edebilecekleri bir yer bile ayarlamadan abuk subuk yasaklar koyan, başına buyruk davranmayı bir otorite göstergesi sayan birileri için ve onların tuttukları kendilerini bir günlüğüne patron ilan etmişlerin keyfi olsun diye o deldirme acısını bir kez daha yaşamam. o hızma oradan çıkmasın diye her türlü şeyi deneyeceğim. orası kesin.
şimdi ben burnum kırıldı bandajı açamam desem bana açtırtabilirler mi? ne yapabilirler? asıl düşündüğüm kısım bu.

  • kedili madam  (24.03.11 12:31:58) 
Açma girişiminde buluncaklarını sanmıyorum aslında. Tek sorun, en ufak problemde bir yıl kaybetcek olman..


  • taqster  (24.03.11 12:45:45) 
ben olsaydım "açtırılma" ihtimalini düşürmek için bandajın altına biraz da tentürdiyot sürerdim. üzerinden de hafif hafif belli olacak şekilde. bir de bandajlamanın profesyonel görünmesi şart.

"ne oldu burnuna?" derlerse "yara var o yüzden bandajlı" der, "aç bakalım" derlerse de paşa paşa açar, "hızmam sabah havluya/kazağa takıldı, çıkartamıyorum, acıyor. sınav olduğu için de hastaneye gidemedim, mikrop kapmasın diye tentürdiyot sürdüm" derdim. tabi sınav boyunca tentürdiyot koklamanın zararı var mı bilmiyorum bunu söylerken.

ha onların keyfi için hızmayı çıkarmakla, "ne yapsam da çıkarmasam" diye kafa patlatmak, mizansene girişmek bence farklı değil, onu da söyleyeyim. gel sen çıkar, riske girme:)
  • jangara  (24.03.11 12:58:10) 
@jangara abi ne dersen de çıkmıyo küfretmek istemediğim sevgili hızmam. ama şu tenturdiyot fikri güzel gibi bak.diyosun ki içine pamuk tıkama onun yerine sür tentürdiyotu yapıştır bandajı. ölüyo taklidi yap. yaparım valla :)
@taqster gelmişim 26'ya. ilk üniversiteyi yarıda bırakmışım. 1 sene koymaz. olsa olsa ösym'ye yedirdiğim 33 tl koyar :))

  • kedili madam  (24.03.11 13:04:50) 
ya ayrıca tüm bunlara bakarsanız internet sitelerinden indirdiğim kuralların olduğu kitapçık kılıklı şeyde metal takılar diyo. yani o mantıkla bakarsak plastik hızmayla da değiştirilebilir. eğer ki burnumdan çıksaydı bu meret.


  • kedili madam  (24.03.11 13:06:34) 
pamuk kısmını bilemiyorum tabi, içerde takılır mı falan. makyaj kısmı sana kalmış:)

ama herkesin dediği gibi, sınava girememe riskin var sonuç olarak. doğrudan "ya hızma var ama çıkaramıyorum" desen kadın polise, boynunu mu vurur ki?

edit: kitapçıkta yazılanı bilmiyordum..
  • jangara  (24.03.11 13:11:26 ~ 13:12:35) 
jangara'nın fikri gayet hoş dene bence :) hatta olursa pazar akşamı banada mesaj at :)


  • taqster  (24.03.11 13:14:15 ~ 13:14:32) 
ya derim demesine de benim şansıma manyağın biri çıkar kesin, ya da tam tersi kadın izin verir içerde gözetmen bi laf eder. kimseyle papaz olmiyim. ama tentürdiyot fikrini harbiden tuttum. yalan yok. gizlemeye çalışma yok. sadece makyajlama var. ok olur bence.

burdan ilan edicem zaten eğer işe yararsa merak etmeyin :)yaramazsa da slerim :)
  • kedili madam  (24.03.11 13:21:07) 
dedektör derken?

geçen hafta üds'ye girdim. geçen yılki ygs de dahil olmak üzere ales üds kpss kpds her açılan sınava girdim (kabul ediyorum; var bir manyaklık!) ama hiçbirinde dedektör ile arama yapmadılar.

olayı çok büyütmeye gerek yok bence, hızmanızın üzerini bir parça yara bandı ile kapatın.(hani madeni para büyüklüğünde yuvarlar bantlar vardır ya, onlarla işte. kimse de tutup burnunuzun üzerindeki yarabandını sökmez.

ama direkt hızma ile girmeyi denemeyin. üds'de önümdeki kızın hızmasını çıkarttırdılar.
  • balik kraker  (24.03.11 13:59:32) 
liselilerin bir numarası vardı; delikleri kapanmasın diye hızma deliklerine kalem ucu takarlardı. önce buzla iyice bir uyuştur o bölgeyi, daha sonra 0.9 uç falan takıp kapanmasını engelle. bilemiyorum ne kadar işine yarar.


  • liquidcat  (24.03.11 14:57:35) 
@balik kraker valla hem dedektörle hem elle arama yapılacaktır falan yazınca bi tırstım. ama bu derece deneyimlisin bişi de diyemiyorum. ama bir de ayrıntı var ki nerde bi çıkıntı var gelir beni bulur. bunda da sorun yaşamak istemem.
@liquidcat daha yazdıklarını okurken içimbi fena oldu. yaptığımı düşünmek istemem bile :)))

deneyimlerimi sizlerle paylaşacağımey duyuru sakinleri :))
  • kedili madam  (24.03.11 15:23:44) 
sınav bitti, ne yaptınız hızma işini?


  • balik kraker  (28.03.11 14:49:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.