[]

internet bağımlılığı...

merhaba,

ben bir internet bağımlısıyım ve günün 16-17 saatini bilgisayar başında geçiriyorum. annem geçen gün bir ailenin oğlunu burnundan kan gelmiş şekilde kafası klavyenin üstünde bulduğunu söyledi, haliyle tedirgin bir şekilde sürekli uyarıyor. sinir bozucu hale gelmeye başladı.

sorum şu; internet bağımlılığı ya da bilgisayar başında uzun süre kalmanın vücuda doğrudan etkisi nedir ya da ölümle sonuçlanır mı?

''bilgisayarı kır...'' diye bir öneri gelmişti geçen gün...
maalesef daha gerçekçi çözümler lazım :(

 
askere gel :) kesin çözüm, çıldırsan da bıldırsan da yok bilgisayar internet, sonra insanlara felan merak salıyosun, muhabbete felan başladı mı zaten bağımlılık felan da kalmıyo :p


  • kubu  (23.03.11 22:28:47) 
Muhtemelen bu 16-17 saatin içerisinde internette birileriyle muhabbet ediyorsunuzdur. Sosyal bir çevreniz yoksa bu kişilerle dışarda buluşup muhabbetinizi dışarda sürdürmeye çalışın.


  • gzg  (23.03.11 22:29:43) 
yaşın kaç? okul olmadığı günler ben de senin gibiyim 16 saat pc 8 saat uyku:D ölümle sonuçlanmaz ama gözleri yorduğu, başı ağrıttığı, beli ağrıttığı kesin.


  • baldur  (23.03.11 22:44:33) 
Uzun zamanda sırt ve bel problemleri. Oturma şekliniz sağlıklı değilse omurga eğriliği v.b


  • xenophobe  (23.03.11 22:47:17) 
gözler-bel-boyun bunlar kesin sakatlanıyor arkadaşım şaşanı görmedim daha.


  • offday  (23.03.11 22:47:54) 
askere daha var..

chat yok, gerçek hayatta arkadaş yok..:/

yaş 22 günün sadece 3-4 saati uyku...

i hate cigarettes!!

sırt ve bel ağrıları ya da bel ve boyun pek yok da, oturmam bozuk..yani omurga değil de otururken bi yayılıyorum, otobüste, koltukta her yerde, çirki biraz tabi..

en büyük sorunum stres yüzünden mide.. gastrit var sanırım 3 yıldır doktora gitmeyecek kadar adi bir herifim. ayrıca internet bağımlılığının en büyük etkisi iç organlarda erime hissi, bunalma, fenalık gelmesi, yine de başından kalkamama..

başıma deprem, sel gibi bir felaket gelmesi lazım bir süre uzak kalmam için sanırım..o_0
  • kisa bisey olsun istemistim  (23.03.11 22:55:16 ~ 22:56:26) 
bence sana yapılacak bişey yok o zaman. demekki çalışmana gerek yok , paran var yani bi parasız kal bakalım zorunluluktan nası kalkarsın tıpış tıpış. onu da geçtim hiç arkadaşın yoksa nasıl harcıyorsun o kadar vakit. sabaha kadar komikli videomu izliyorsun nedir?


  • offday  (23.03.11 22:58:37) 
:)

okulumun bitmesine 1 yıl var ve mesleğim alanında iş arıyorum, ailemle yaşıyorum, sadece 240 liralık krediyle geçiniyorum, aileden para yok(ayın 20 günü evde olunca rahat yetiyor gerçi). maddi durum ipte, işe girmem durumunda biter gibi geliyor. iyi fikir.
  • kisa bisey olsun istemistim  (23.03.11 23:07:43) 
anladım günde 3-4 saat uyku diyince. okul falan yok diye düşündüm. bana kalırsa bu işte bir hata var demekle başla. çünkü iş falan dedik ama böyle sıfır arkadaşla sıfır sosyal hayatla ailenin yanında asgari ile bile geçinirsin sigarada yokmuş mis.ama bunu yanlış olduğunu kabullen biran evvel. internet olayı iki dönemdir bana göre. ilk önce ulan bu internette herşey var hiçbişeye gerek yok evresi vardır. daha sonra bunun ne kadar saçma olduğunu anlayıp hayat sokakta düşüncesine döneceksin. internet elinin kiri olacak en azından benim gördüğüm örnekler bu şekildeydi. değişim iyidir unutma ;)


  • offday  (23.03.11 23:15:57) 
Bendede aynı sorun vardı. Hoşlandığın şeylerle ilgili hobi edin kendine mesela ankara kedisi, golden retriever gibi ilgi isteyen bir hayvan al. Paran varsa eski bir amerikan otosu al yollara çık olmadı motoruyla ilgilen. Evde resim yap, yemek yap. Bir spor salonuna yazıl...


  • taqster  (23.03.11 23:24:37) 
emboliye neden olabiliyor. öldürebilir yani gayet.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), özellikle uçakta dört saatten fazla kıpırdamadan seyahatin sağlık açısından tehlikeli sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu.

www.lahuti.com

''Özellikle sık sık uçak yolculuğu yapanlar daha büyük tehlikeyle karşı karşıya bulunuyor ve dahası risk, seyahatin bitmesiyle bitmeyip bir ay sürüyor. Araştırma; otobüs, tren veya otomobilde dört saatten fazla hareket etmeden oturanların da aynı şekilde “emboli atma”, yani pıhtının koparak damarı tıkaması riskiyle karşı karşıya bulunuyor. Hareketsizlik yüzünden bacak damarlarında atan emboli, vücut içinde yolculuk yaparak akciğerlere geliyor ve kan dolaşımını engelleyebiliyor. Tıp dilinde “trombo-emboli” olarak adlandırılan bu olayın ilk belirtileri; ağrı, dokunma hassasiyeti ve rahatsız bölgede oluşan ödem olarak sayılıyor. WHO uzmanları, pıhtının (embolinin) ciğerlere ulaşması halinde soluma güçlüğü ve göğüste ağrı ortaya çıktığını belirterek, tedaviye başlanmazsa ölüm tehlikesi belirdiğine dikkati çekiyor. Araştırmaya göre, “emboli atması” riski altı binde bir gibi düşük bir ihtimal olmakla beraber şişman, kısa ve uzun boylu yolcularla irsi kan ve dolaşım rahatsızlıkları olanlar ve doğum kontrol hapı içen kadınlar daha fazla tehlike altında bulunuyor.''
  • pyro clustic flow  (23.03.11 23:28:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.