[]

Saksafon!

Merhabalar.

Şu aralar saksafona merak salmış durumdayım. Sizce ne tür bir saksafon almalıyım?

Ya da önce kursa yazılıp da ona göre mi seçmeli saksafonu? İkinci el ya da sıfır farkeder mi o kadar? Sıfır almaya karar verirsem amazon'u seçeceğim ama, kısmet.

Var mı aranızda bu işin ehli?

Şimdiden teşekkürler, ne söylerseniz kardır.

 
Soruya tam cevap olmayabilir ama 1. el yada 2. el çok farkeder o yüzden bilen biriyle görüp deneyip almanızı tavsiye ederim.Ayrıca nefesli çalgılar internetten alınmaz ton olaylarıyla ilgili denemek şart yani.


  • emrekksal  (20.03.11 18:32:28) 
saksafoncu bir arkadaşım yeni başlayanlar için sesi oturmuş olduğundan ikinci el saksafon almanın daha iyi olduğunu söylemişti.


  • sicrayan geyik  (20.03.11 18:44:29) 
dostum,

öncelikle kolay gelsin.

sana önerim, sıfır bir saksafon alman yönünde. zira bu mekanik bir alet ve kullanıldıkça yayları ya da benzer aksamları deforme olabiliyor. ilk aşamada bunları kendin yapman zor.

nereden alayım, ne alayım dersen, fortex müzik / uğur abi'den al. hem piyasa fiyatının altında alırsın, hem de kaliteli bi alet edinmiş olursun. ankara dışındaysan telefonla hallederiz, ya da başka bişey yaparız.

yok ille ikinci el alıcam dersen, çalan birinden al. direk kullanıcıdan almadığın her aletin paslı olma ihtimali var. nedense insanlar saksafondan dekor yapar olmuşlar.

saksafon aldıktan sonra, beki değiştir. git kendine en kralından bir bek al. eskisini de atma, ama yenisini güzelinden al.

alto ya da tenor al ki, sıkıştığında yardım edebilecek insan bulmak zor olmasın.

mümkün olduğu kadar kısa süre kurs al, mümkün olduğu kadar uzun süre kendin çalış. sağda solda nota dolu.

adresini mesaj atarsan metod gönderirim sana kargoyla. ama üflemeyi mutlaka iyi bilen birinden öğren. o işin şakası yok, sonra düzeltmek zor.
  • babilbaligi  (20.03.11 20:13:04) 
Fortex Uğur abi +1


  • emrekksal  (20.03.11 22:28:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.