[]

Kedicik'in tırnaklarını kesmek

Başlık soruyu açıklar gibi. Kedicikim evde tırnaklamadık yer bırakmadı. Çok sevimli tatlı ama artık hançer kıvamına geldi. Kesersem ne olur? Kesmezsem ne olur? Kesmeli miyim? Nasıl kesmeliyim?




 
aman aman. çok dikkatli olun keserken. hayır sizi tırmalamasın diye değil. çok derin keserseniz canını yakarsınız. hem de çok fena. aşısı falan yok mu yakında? veterineriniz göstersin. kim anlatırsa anlatsın kediniz üzerinde göstermesi daha iyi olur. sorun çıkmaz kısa yada uzun kestiniz diye?
ingilizce ama ayrıntılı. fotoya çok dikkat edin. sadece parlak sivri kısmı. diğer kısım gördüğünüz gibi ete doğru gidiyor. ne olur çok dikkat edin.
www.catscratching.com

www.petwise.com.au
  • ben smyrna  (19.03.11 23:18:35) 
kedi küçük ise kesmeyin (6 aydan küçük) normal el törpülerinden alın bir tane. onun kalın kısmı ile ucunun sivriliğini alın daha iyi. yavru iken azcık uzun olsun.


  • ben smyrna  (19.03.11 23:19:57) 
Ben bir kere kestim şu ana kadar. Başta eskisi gibi tırnaklayamadığı için sağı solu, hayvan bir afallıyor. Sonra o tırnak yine uzuyor, yine giriyor ele, ayağa, koltuğa falan. Yani pek bir şey olmadı benimkinde ama hayvan psikolojisini bilmiyorum. Başka bir kedide kötü sonuçlar doğurabilir de.
Kesme için de, kediler için bir tırnak kesme şeysi var; o en sağlıklısı. Sağlıklıdan kastım, tırnağın ortadan yarılmasını falan engelliyor. Ha ben ufak bir tırnak makasıyla kesmiştim o ayrı. Yalnız lütfen -bu kısma dikkat- tırnağın uçlarını kesin kesecekseniz de. Dikkat ederseniz kedinin sinirleri tırnağın dip kısımlarında da vardır ve orayı keserseniz hem canı çok acır hem de ciddi sorunlar yaratabilir. O yüzden uçları alıyoruz sadece.

  • sesee  (19.03.11 23:19:57 ~ 23:21:47) 
kes elbette. kediler için özel tırnak makası vardır. ondan bulamazsanız normal tırnak makası ile dikkatli şekilde yapabilirsiniz.

insan tırnağı gibi tırnaklarının ön tarafı beyazdır, orta tarafı pembe. beyaz yerleri kesin. pembe tarafı keserseniz kanıyor.

patisini tek elinizle tutup ortasından bastıracaksınız, böylelikle tırnaklar dışarı çıkıyor ve diğer elinizde tırnak makası keseceksiniz.

kedinin ısırıp tırmalamaması, havada parende atıp kaçmaması tamamen sizin maharetinize kalmıştır. yardım olması için tırnak makasını elinize alınca oda kapısını kapamanızı tavsiye ediyorum :))
  • mea maxima culpa  (19.03.11 23:20:36) 
patilerinin alt kismindaki plastigimsi kisimlara bastirirsan tirnak otomatik olarak disari cikiyor, mekanik bi makina gibi, harbiden otomatik. kedi tirnak makaslari da satiliyor mama satilan yerlerde falan, iste tirnagi disari cikartip, tirnak makasinin arasina alip kirt diye kesiyosun. ucundan kesmek yeterli olur, hem kedi icin hem sizin icin.


  • nawres  (19.03.11 23:27:17) 
biz kesiyoduk sonra onlar yine uzuyodu sonra biz pes ettik. tabi tırnakları kısayken kedimiz evde koşarken virajları alamıyordu :)


  • karlmarx  (20.03.11 02:30:52) 
daha bi kaç saat olmadı kestim ben de :)

2 3 haftada bir, en uc kısımlarını kesin. kısa vadeli yapıp sık sık kesin ama çok kısa kesin. bi kere keseyim uzun keseyim yapmayın. diş sinirleri gibi, mazallah sinirden bir mikrop kaparsa kalbine kadar gider.
  • nezareten taharet  (20.03.11 02:40:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.