[]

futbol-yedek kaleci

selamlar,

futbola alakası olanlar için geliyor sorum:

ben teknik direktör olsam 18 kişilik kadroda 1 kaleci bulundururum. kulübede kaleci bekletmek çok akıl karı değil vs vs diyor musunuz siz de benim gibi? yoksa ben mi çok malım?

bu arada unuttugum soru bu degıl. o hala aklıma gelmedi. bu yeni soru.

mersi.

 
Tam tersi abi yedek forvetsiz çıkarım çok zor durumda ama kalecisiz olmaz. Forvetim sakatlansa bile kanatlardakileri falan ileri çekerim 4-3-3 gibi mesela ama kaleci sakatlandı mı ne olacak?


  • xenophobe  (17.03.11 23:47:32) 
cok mantikli bence, yedek kaleci bulundurmak.

forvetin, defansin, sagda oynayanin alternatifi bi sekilde olunur cok fark yoksa, orta sahada oynayan forvet oynar, gerekirse defansa gecer, ama kalecinin durumu farkli. kaleciye bisey olsa, kart falan gorse yerini 'pancu' gibi bi istisna disinda pek bi oyuncu dolduramaz.
  • nawres  (17.03.11 23:48:21) 
abi ben teknik adam olsam mutlaka ayhan akman tipi bi adam isterim takımımda. yani gs'de olsam tabi daha kalitelisini, real'de olsam çok daha kalitelisini, ne biliim ankaragücü'nde olsam da o tip bi adam isterim ille.

yani isterim ki bi adam olsun ortasahanın her yerinde oynayabilsin. banko yedek olsun. 20 sene kulübede otursun icabında.

mümkünse belli bi süreden sonra bu adama bikaç kaleci antremanı da yaptırırm. ya da ne bileyim ortasaha olmayan yani çalışmaları daha spesifik olan tipte bi adama da her hafta bikaç kaleci antremanı yaptırırım. kaleci sakatlanırsa -ki nadir görülen bi olay- maç içinde idare edecek kadar kaleye geçiririm. bilmiyorum ya, ama sanırım kulübede kaleci oturtmam.
  • yasakani  (18.03.11 00:04:11) 
valla bence de çok gerekli değil.

as kaleci yüz maçtan birinde sakatlanacak, kırmızı görecek de yedek girecek. kalan dakikalarda tehlikeli bir noktadan frikik olmadığı sürece normal bir oyuncu da yerini doldurabilir diye düşünüyorum.

hele ki yedek kaleci şöyle bi aykut falan gibiyse hiç gerek yok. ayrıca yedek kaleci için de zor olur paso yedek kulübesinde oturmak. aylarca, bazen sezon boyunca oyuna girmek için kulübede oturup kalecinin bi atraksiyon yapıp oyundan çıkmasını bekle..
  • bacardicola  (18.03.11 00:18:47) 
normal bi oyuncu bi kalecinin yerini doldurabilmenin çeyreğini yapamaz. veyahut öyleyse kaleci de pek ala forvet ve orta saha filan oynar o vakit di mi?


  • madyb  (18.03.11 00:24:18) 
kuralları incelemek gerekebilir, ama dünya kupasında kuzey kore 3. kaleci yerine forvet oyuncusu bildirmişti ama FIFA bunu yememişti.

...Kuzey Kore futbolu hakkında söyleyecek çok fazla söz yok ama turnuva öncesinde öyle bir olay yaşandı ki en çok konuşulan takımların başında gelmeye başladılar. Hücum hattının yetersiz olduğunu düşünen teknik direktör Kim Jong-Hun FIFA'ya verdiği listede 3 yerine 2 kaleci ismi yazmıştı ve forvet oyuncusu olan Myong-Won'u kaleci gibi gösterip forvet oynatmayı planlıyordu. FIFA ise buna izin vermeyerek oyuncunun ancak kaleci olarak oynayabileceğini ve 1 Haziran'da sunulan listelerde 3 kaleci olması gerektiğini, önemli bir sakatlık olmazsa bu listelerin değiştirilemeyeceğini belirterek Myong-Won'un kalecilik pozisyonundan başka bir yerde oynayamayacağı kararına vardı. Böylece asıl mevkisi forvet olan Myong-Won turnuvayı 3. kaleci olarak yedek kulubesinden izleyecek...
  • €xpolerer  (18.03.11 09:35:22 ~ 09:35:50) 
Meşhur Kadıköy Panteri Pancu örneği var, başka bir şey söylemek gereksiz.


  • uyku inadim inat  (18.03.11 11:21:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.