[]

parmaklarımdaki uyuşukluk

bi 15 gün önce " beyoğlu " isminde bir rakı içmiştim, ertesi günde sol elimin serçe ve yüzük parmağında uyuşukluk vardı. dedim gün içinde geçer heralde.. öyle böyle hala aynı. korkmaya başladım hafiften. gitarda bend yapamıorum hissiyatsızlıktan. napmak lazım, kendiliğinden geçermi bu? sizede böyle bişe oldumu hiç?




 
Serçe parmağının tamamı, yüzün parmağınınsa serçe parmağına bakan yüzü uyuşuk, orta parmağına bakan yeri hissediyor. Değil mi?

edit: büyük ihtimalle sızdın ve kolunun üstüne uyudun. sinir sıkışmasıdır o (tahmin sadece!!).

bir nöroloğa görün. büyük ihtimalle ilaçla (bak ilaçla diyorum) 2 haftada geçer. olmazsa emg isteyebilir. ciddi bir şey olup olmadığı emg sonunda belli olur.

kendiliğinden geç-mez.

cerrahi falan oo-hooo yok şimdilik öyle bir şey.
  • Lazor  (14.03.11 03:13:58 ~ 04:00:52) 
carpal tunnel olmus olma ???


  • berginyonbaenre  (14.03.11 03:15:33) 
@Lazor
şimdi yokladım, evet aynen öyle.
ciddi birşeymi bu?
  • daglien  (14.03.11 03:18:34) 
genelde cok pc kullananlarda oluo ama seninki gitardanda olmus olabilir
sanirim egzersiz tarzi hareketler ve bileklik ise yario ama cerrahi uygulama kesin cözüm
yinede cerrahi gereksiz sanirim. benimkide cok kötüydü bileklik ve pc kullanimini azaltmak ise yaradi
  • berginyonbaenre  (14.03.11 03:30:11) 
doktor değilim ama kesin dirseğini masaya dayayarak bilgisayar kullanıyorsun derim. değiştir hemen 10 gün içinde geçer.


  • restlesss  (14.03.11 09:47:25) 
ulnar sinir sıkışması denen bi mevzu var o olabilir.serçe ve yüzük parmağında uyuşukluk yapar. ben de uzun süredir var dirseğimi masanın kenarına dayamaktan oldu. 1 yıl oldu geçmedi benimki ama ameliyattan çekindiğim için doktora bile gitmedim. umarım seninki ciddi bişi diildir.


  • heavysmoker  (14.03.11 14:12:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.