[]

dil önerisi

bu aralar çok boş vaktim var, hali hazırda da ingilizce biliyorum, başka bir dil öğrenmek istiyorum. İnşaat mühendisliği okuyorum.
1) hangi dili öğrensem daha iyi olur benim için?
2) kendi başıma öğrenmem pek söz konusu değil, hiç bilmediğim için çabalarken sıkılıp bırakıyorum, emin olamıyorum falan. İyi bir kurs önerebilir misiniz? (İstanbul)


 
panpa sizin işler rusya'da libya'da ortadoğu'da oluyor genelde. rusça olur ortadoğuda konuşulan başka bir dil olur sen seç. nerde çalışmak istiyorsan ona göre.


  • ayiadam  (08.03.11 12:32:45) 
rusça bence. ayiadam haklı.


  • sen git ben geliyorum  (08.03.11 12:35:54) 
@ayiadam, @sen git ben geliyorum, işin aslı türkiye'den pek dışarı gidesim yok. Kurumsal bir şirkette çalışmak istiyorum, kısaca iş başvurularında fark yaratacak hoşlarına gidecek bir dil olsun asıl amacım, yurtdışında çalışmak değil yani.


  • ekaterina  (08.03.11 12:42:22) 
o zaman da girmek istediğin şirketin ağırlıklı olarak kimler ile iş yaptığına bak. enka benim bildiğim ruslarla çok sıkı fıkıydı eskiden. ama ben olsam yine de yurtdışına giderdim. deli gibi para kazanıyor sizin iş yurtdışında. bir beş sene çalışıp parayı vurup gelip kendi şirketimi kurardım.


  • ayiadam  (08.03.11 12:47:10) 
o halde almanca diyorum ben. bir mühendis almanca bilirse türkiye'de, faydalı olur.


  • sen git ben geliyorum  (08.03.11 12:55:33) 
@ayiadam haklısın, ama kadınım benim için çok zor olur Libya'da falan çalışmak, orta doğuda zaten bir dubai kabul ediyor heralde kadın inşaat mühendisini. Suudi Arabistan'da falan yasak.


  • ekaterina  (08.03.11 12:56:23 ~ 12:56:46) 
Ben Ukraynadayım Türk İnşaat firmalarının elinde yürüyor burda İnşaat sektörü.İşi bilen Rusçayı da iyi bilen bir İnşaat Mühendisi her zaman kazanır diye düşünüyorum dostum.Sektör olarak Rusçayı seçebilirsin zevk istersen İspanyolca,Almanca dillerini öneririm.Geçerli dillerdir yani


  • maschinengewehr  (08.03.11 14:07:50) 
fransızca.


  • eskili  (08.03.11 15:38:37) 
Suudi Arabistan da avrupalı- kadın pek çok çalışan var, tabii yabancı şirketlerde .burada sadece Arap kadınlar çalışmıyor.ancak şartlar Dubai ile kıyaslanamaz bile,ben imkanım/ vaktim/ yatkınlığım olsa ispanyolca seçerdim, konuşulan pek çok ülke var çünki .. meksikalıyla da anlaşabiliyorlar,portekizliyle de.. çok özeniyorum ben :/


  • The Pleasure of Pain  (08.03.11 16:11:20) 
@The Pleasure of Pain, babam suudi arabistan'da çalışıyor, ordan biliyorum kadın inşaat mühendisi olamadığını. Evet kadınlar çalışıyor ama bilgisayar mühendisliği, doktorluk ve öğretmenlik vb. gibi işler yapıyorlar. Bizzat arap arkadaşlarım da var emin olmasam öyle demezdim.
peki kurs önerisi demiştim bir de, rusça ve ispanyolca, kafama yattı gibi birisine bakıcam artık bunlar için kurs önerileriniz olursa sevinirim.

  • ekaterina  (08.03.11 16:24:49 ~ 16:25:42) 
rusça +9


  • ronaldo17  (08.03.11 18:55:28) 
İngilizceyi ne düzeyde biliyorsunuz? Sektörünüzde yazılmış bir dergiyi ve mesela Newsweek'te bir makaleyi okuyunca tamamen anlayabiliyor, karşınıza biri geldiğinde bunlar hakkında konuşabiliyor musunuz? Eğer İngilizceniz bunlara yeterliyse Almanca diyorum ben de.


  • sourlemonade  (08.03.11 19:40:13) 
@cosmicstring, ingilizcem iyi ama mesleki ingilizce olarak kelime bilgim kısıtlı, bazı kelimelerin anlamına baktığım takdirde anlayabiliyorum.almancayı da aslında lisede gördüm ama şimdi neredeyse hiç bir şey hatırlamıyorum (das ist eine telephone seviyesindeyim şimdi) bir de o zaman da hiç sevmezdim, almancaya karşı içimde çok fena bir isteksizlik var.
@delphin'in söyledikleri daha çok yattı ama kafama, kolay öğrenebileceğim bir dili öğreneyim falan beni zorlamasın şimdilik.

  • ekaterina  (08.03.11 19:53:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.