[]

Hala iexplorer kullananlar

Neden?




 
Ben kullanmıyorum ama bazı sitelerde gerekiyor hala.


  • ermanen  (03.03.11 06:36:38) 
Ben de kullanmıyorum ama atıyorum, Ankara Üni ders seçme şeysi ie dışında başka bir tarayıcıda düzgün açılmıyor.


  • sesee  (03.03.11 07:01:05 ~ 07:01:13) 
Ne zamandır neyse ki ihtiyacım olmuyor ama bazı devlet, banka vb. siteleri en iyi ie'de çalışıyordu yakın zamana kadar.


  • sourlemonade  (03.03.11 07:26:29) 
yeri gelmişken, belki bilmeyenler vardır diye söyleyeyim; gerek firefox'da olsun gerek google chrome'da olsun internet explorer uzantıları(extension) var. bu ufak eklentileri kurarsanız, istediğiniz sayfayı başka tarayıcı üzerinden sanki internet explorer ile açıyormuşçasına gezersiniz.

bu eklentileri uzun süredir kullanırım, daha çalışmadığı bir tane siteye rastlamadım.

internet explorer kullanmak zorunda değilsiniz yani. hatta kesin kullanmayın.

tabi ki bu söylediklerim özel yaşantınız için. iş yerinde kısıtlama varsa el mahkum.
  • esmer  (03.03.11 07:36:12 ~ 09:25:07) 
en son yazın ie kullanmak zorunda kaldım. ie6 vardı staj yaptığım şirketin bilgisayarlarında. it'ciye sordum, güvenlik zımbırtısı filan dedi. öyle yani 20 iş günü kullanmıştım.


  • dambil  (03.03.11 08:15:11) 
bazen managament switch, router, firewall vb. utm cihazlarının arayüzleri diğer tarayıcılar ile uyumlu olmayabiliyor. onun haricinde yanından bile geçmiyorum ie'nin.


  • unspokenlies reloaded  (03.03.11 08:58:27) 
işyerinde kullanıyoruz. IT politikası gereği bilgisayarlarda gelen hazır kurulu programlar dışında program kurmak yasak/yasaklı. tamamen microsoft odaklı programlar kullandığımız için kimse bir dezavantajını görmüyor işyerinde. ama tabi söylenen, dertlenen çok, evinde neye alıştıysa onu kullanmak istiyor insanlar. ama işyeri olunca pek de öyle lüksü olmuyor kimsenin.


  • loveinaflipbook  (03.03.11 09:04:57) 
@esmer şu extensionların bir de ismini versen de diğer kullanıcılar da faydalansa...


  • beni boyle sev seveceksen  (03.03.11 10:40:42) 
iki hesabımın olduğu siteler için kullanıyorum. facebook mesela.

firefox'ta multifox eklentisi var ama yine de ie kullanıyorum. başka iş için kullanmıyorum.
  • sutlu nescafe  (03.03.11 11:25:14) 
browser kullanımı üzerine baya çalıştım, kişisel bilgisayarlar için IE kullanılması nedeni IE'nin hazır gelmesi ve çoğu kişinin pek bilgili olmaması, chrome dediğinde boş boş bakarlar. Ayrıca çok sallamayanlarda da üşengeçlik var, kim uğraşacak firefox indirmekle, ona alışmakla diye düşünüyorlar. gerçi insanların bilgi düzeyi arttıkça alternatif browser kullanımı da artmakta ama ortalama altı düzeydeki insanlar en başta IE yüklü olduğu için hep onunla idare ediyorlar.


  • holybullshit  (03.03.11 11:26:33) 
iu nokta otomasyon'a girmek için.


  • baldur  (03.03.11 11:26:39) 
o extension'lar bende de var ama unutuyorum kullanmayı. zaten ie'ye az girdiğim için o extension'un olduğu aklımdan geçmiyor. burda bahsi geçince yine hatırladım mesela :)


  • ermanen  (03.03.11 17:14:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.