[]

Calculus

Bu dönem 6. kez calculus (ingilizce ve hatta bilkent'te) alıyorum. Ne yapmamı önerirsiniz de geçeyim şu dersi en azından bir D ile?




 
çalış


  • onexey  (28.02.11 22:49:12) 
Çalış demek kolay, önemli olan nasıl çalışılacağını bilmek. 6 dönemdir yapamadığıma göre bir şeyler eksik. Çalışıyorum ama sınavlarda yapamıyorum. Daha spesifik bir yanıta sahip olan yok mudur?


  • gzg  (28.02.11 22:56:10) 
kopya kağıdı hazırla.kolay ders hacı geçmen lazım ya


  • şaman  (28.02.11 23:00:38) 
Daha önce denedim, kopya kağıdını sınava sokmadan hepsini ezberlediğim için gerek de kalmadı hatta. Ama o kağıttaki hiçbir şey işime yaramadı - ki bütün formüller vs. vardı içinde.


  • gzg  (28.02.11 23:02:49) 
@mrtksn: 6 dönem kaldığım için şimdi girdiğim derste kimseyi tanımıyorum, benim dönemimdekilerin de hatırladığını sanmıyorum. Geçen yılların sorularının tek bir tanesini bile çözemiyorum ayrıca. Sorun var bende yahu.


  • gzg  (28.02.11 23:04:01) 
derse gitmeyi aksatma. sınıfın burslu okuyan çalışkanından para vs karşılığında özel ders rica et.

notlara baka baka zor calculus öğrenmek. birlikte çalışma+bol pratik iyi olur.
  • jangara  (28.02.11 23:12:04) 
Daha önemlisi hangi bölüm? Mühendislik değildir umarım.

Yapman gereken kitabı açıp önemli kısımları belirleyip özet çıkarman. Sonra da sorular bölümüne geçip bu notları kullanarak soruları çözmen ( bir süre sonra notları kullanmadan tabii). Sonra da çıkmış soruları notları kullanmadan çöz. Başka da bir tekniği olduğunu sanmıyorum yani.
  • tahsin sutcuoglu  (28.02.11 23:13:02) 
bu dersi 3 üniversitede alıp üçünde de tek seferde geçmiş birisi olarak söylüyorum, kendin çalışınca olmuyorsa kesinlikle başkasından yardım alman lazım.

kronik yanlışların vardır mutlaka, tek başına çalışırken de her şeyi biliyormuşsun gibi gelir, sınavda ters köşe olursun.

defalarca alıp geçemeyen bir arkadaşa çalışmasında yardım ettim geçti dersi.
  • kimlanbu  (28.02.11 23:33:00) 
Bölüm mühendislik. Özel ders işi yaş ama birilerini bulmaya çalışmalıyım anlaşılan.

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Bakalım bu dönem kırılacak mı bu döngü...
  • gzg  (28.02.11 23:35:08) 
tutorial.math.lamar.edu

sisteme adepte ol, ezberle.
  • roadrunner merlin  (28.02.11 23:46:28) 
calistim diyorsun da, elinden gelen her seyi yaptin mi? her derse girip not tuttun, hergün düzenli calistin mi? bu dediklerimi yap geçemezsen okulu birak.


  • sage  (01.03.11 00:29:41) 
şu üç maddeyi ezberle:
- calculus uyduruk bir birinci sınıf dersidir, biraz çalışıp halledersin
- x-->0 iken lim(sinx)/x = 1 'e yaklaşır (doğru hatırlıyorum di mi?)
- calculus uyduruk bir birinci sınıf dersidir, biraz çalışıp halledersin!!

not: derse aşinalığın var. türev uygulamaları/integral uygulamaları konularına bir göz atarsan olayın mantığını daha kolay kavrarsın.
  • matthias coltrain  (01.03.11 00:37:06 ~ 00:44:03) 
6. kez aldığına göre bişeyler biliyorsun ama eksik biliyorsun ki bu hiç bilmemekten daha tehlikeli. en azından birkaç kere derse gir ki düzgün not tutan birinden notları alabilesin. konuları zamanla artırıp azaltabiliyorlar.eski soruları çözmeye çalış mutlaka, döndürüp dolaştırıp aynı şeyleri soruyorlar nasılsa. olmadı çözümleri ezberle belki denk gelir yaparsın. sınavda soru yapamayacağın gibi gözükse de türev tanımı formülü falan bişeyler karala belki hoca insafa gelip 3-5 puan verir kenarından kıyısından geçersin. böylece calculus2 yi 4.de dc ile verebildim.


  • nickyazmaksartmibulamadim  (01.03.11 01:16:58) 
yakala:
www.khanacademy.org

***

bi de: koysana su yapamadigin sorulari. zorluk derecesini sey edebilelim.
  • c non  (01.03.11 09:34:26 ~ 09:42:03) 
@sage: Her gün değil ama her hafta düzenli çalıştım. Ben hiçbir derse tam katılım gösteren bir öğrenci değilim, çoğu derste de not tutmam ama dersleri rahat ve iyi notlarla geçerim. Calculus diğer derslerden de sıkıcı ve derste uyumamak için zaten zor tutuyorum kendimi. En çok sıkıldığım derslerde bile bir şeyler öğrenmeye çalışıp kendimi ayık tutuyorum ama Calculus'te işlemiyor. Bir şey de öğrenemiyorum derste zaten.

@matthias coltrain: İşin tuhaf tarafı, bu dersi geçtiğimde ne kadar kolay bir ders olduğunu fark edeceğimden adım gibi eminim. Göz atmadığım konu kalmadı. Hatta geçen dönem finale girerken her şeyi bildiğimden oldukça emindim, çok iyi çalıştığımı düşünüyordum. 23 aldım 100 üstünden.

@nickyazmaksartmibulamadim: İşte bu konuda çok haklısın. Bir şeyler biliyorum ama hep yarım yamalakmış. Önüme soru geldiği zaman neye dayanarak çözeceğimi bilmiyorum hiçbir zaman. Kendimi ne kadar kasarsam kasayım Calculus ile ilgili herhangi bir şeyi tam olarak öğrenemedim. Ucundan kıyısından geçmeyi de çok denedim. Hiçbir zaman boş kağıt vermedim. Ne biliyorsam göstermeye çalıştım. Ama ya bölüm olarak sertler ve böyle şeylere puan vermiyorlar ya da benim yazdığım her şey komple yanlış. Geçen 5 dönemdeki finallerimin üç tanesi 100 üstünden 5. Kalan iki tanesinin de en yükseği geçen dönemki işte, 23.

@c non: link şu an açılmıyor. www.fen.bilkent.edu.tr bu adreste geçen dönemki final sınavının soruları ve cevapları var. Aslında geçen dönemki final sınavından pek zorluk testi yapılamaz çünkü karşılaştığım en kolay final sınavıydı. Şu adreste tüm sınavlar mevcut: www.fen.bilkent.edu.tr
  • gzg  (01.03.11 19:37:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.