[]

Harici harddiskte elektrik problemi

WD element 1.5 t lık harddiskimi bilgisayara bağladığımda, bilgisayarım kendisini görmüyor. harddiskin üstündeki ışık yanıp sönüyor başka da bir şey olmuyor. peki düne kadar sorunsuz çalışan harddisk şimdi neden çalışmıyor? tahmin ediyorum kardeşimin harddiskin elektrik kablosunu bulmakla uğraşmayıp, kendi laptopunun elektrik kablosunu harddiske takması sorunun kaynağı. girişleri aynı olduğundan sorun çıkacağını düşünmemiş, ben de bugüne kadar böyle bir şey duymamıştım, sorun başka bir şey olamaz değil mi?

laptopun adaptörünün üstünde yazanlar:
ac input: 100-240V - 1.5A (50-60hz)
dc output: 19V - 4,74A

harddisk ac adaptörünün üstünde ise:
input: 100-240V - 0.5A max (50-60hz)
output: 12V - 1.5A

harddiskin içinde 10 tane yavru köpek mahsur kaldı, kurtaramazsam ölecekmiş gibi düşünün. nolur yardım edin

 
başka bilgisayarla denedin mi? onu dene. varsa başka bi usb kablosuyla dene. sorun elektrikle değil hdd ile pc arasındadır. o kısıma yoğunlaş


  • washe  (27.02.11 22:08:51) 
başka bilgisayarda denedim olmadı. başka bir usb kablosu bulup deneyemedim bi tek. peki o da olmazsa ne yapacağım?


  • qwertyali  (27.02.11 22:12:28) 
ışıklar yandığı için hdd de bi sorun olmaz diye düşünüorm ama sallıyor da olabilirm. farklı usb kablosuyla da olmazsa kutuyu sökicen içinden 3.5 inch hdd çıkıcak onu takıcan bi bilgisayara. bios ta hard disk görünüo mu diye bakıcaksın. ya da sata yı usb ye dönüştüren aparatlar var onlarla pc ye takmayı deniceksin. bi bilgisayarcı halleder bu dediklerimi. :/


  • washe  (27.02.11 22:19:19) 
usb kablosu buldum. hem kabloyu, hem adaptörü değiştirerek, başka bir bilgisayarda da denedim. bir şey olduğu yok ne yazık ki.

ışığı yanıyor dediğim, kabloların ikisini de bağlar bağlamaz yanıp yanıp sönüyor. ne bilgisayarda bi hareket oluyor ne de harddsikten çalışıyormuş gibi hafiften bir ses.
  • qwertyali  (27.02.11 22:25:54) 
hmm. :/ üf olmuş olabilir öyleyse hdd. :/


  • washe  (27.02.11 22:28:29) 
Zaten gidici olduğu amper ve voltların arasındaki farktan belliymiş. Yalnız son bir seçeneğin daha var. Sorun büyük ihtimal kutudadır, diski çıkarıp başka bir hdd kutusuna takıp deneyebilirsin. Aslında kutuya da gerek yok direk bilgisayara bağlasan da olur. Garantisi devam ediyorsa servise götür onlar da kutuyu kontrol ederler eğer sorun ondaysa değiştirirler.


  • inugard  (27.02.11 23:02:09) 
hard disk gitmiş. 19vu yiyince. içindeki bilgiler senin için sıfır bir hard disk alacak kadar önemliyse. kutunun içindeki hard diski dışarı çıkartıp aynı modelden yeni bir ya da ikinci el bir hard disk al alttaki devre kartını söküp bozuk olana tak. harddiski kutuya takmadan direk masaüstü bir pcye bağla.


  • mr fusion  (27.02.11 23:26:18) 
yeni bir harddisk almadan çözme şansım yok mu peki bu sorunu, kutudaki bozulan şeyi tamir edemezler mi? ederse kim edebilir? kendi teknik servisine götürmesem de olur yeterki kısa sürede yapılsın. tabi aşırı fazla da bi para vermek istemem.


  • qwertyali  (27.02.11 23:33:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.