[]

[ supplement ] Tonalin (CLA) ve L-Carnitine aynı anda kullanılır mı?

bunların biri ya da ikisi böbrek-karaciğer yoran madde içerir mi? ikisini aynı anda kullanmamda bir sakınca var mıdır?

edit: tonalin CLA olarak düzelttim, teşekkürler "sage"

edit2: 1.76 boy 70 kilo.. yağ %20.. 1,5 aydır düzenli olarak 45 dakika kardiyo (25 koşu+20 cross) + ağırlık 2x20 çalışıyorum.. haftada 3 ya da 4 gün gitmeye çalışıyorum.

geceleri pizza ve kebap yemiyorum artık :)

 
sanmam. sakıncası olacağını düşünmüyorum.


  • groove salad  (23.02.11 12:45:28) 
zararı olmaz. Tonalin CLA ile L-Carnitine diyecektin sanırım. Eğer ağırlık idmanıyla kilo vermeye çalışıyorsan sunu belirteyim. Araştırmaların gösterdiği kadarıyla Tonalin CLA en çok obez seviyesindekilere hitap ediyormuş, ama L-Carnitine candır. Abartmamaya dikkat bol cardio, kolay gelsin :)


  • sage  (23.02.11 13:01:09) 
hocam ilk önce düzenli olarak spor yapmıyorsan hiç kullanma.. hatta evde sadece şınav mekik çekiyorsan bile kullanma.. ha düzenli olarak spor yaptığını varsayarsak bunların ikisi aynı şey zaten birinden birini kullansan yeter.. herhalde tonalin için gnc nin ürününden bahsediyorsun eğer onu kullanıyorsan cla yı bırak sadece onu kullan.. eğer ikisini birden kullanırsan senin yaptığın optimum protein tozu içip sonra nitro tech protein tozu içmek gibi abes bir durum olur.. birisini kullan aksi takdirde bilmeden metabolizmayı bozarsın..
bu arada eğer cla kullancaksan sporu da onu göre yapmalısın.. ağırlık idmanların ağır olmamalı mesela, cardio çalışmalısın bol bol, çünkü burada amaç yağ yağmak.. sen eğer hem cardio yapıp hem de ağırlıkları basarsan bir sonuç alamazsın.. o yüzden cla kullanacaksan yoğun bir cardio ile desteklemelisin.. ha böbrek-karaciğer olayına gelince, antreman sırasında 2 litre su içip toplam günde çay-kahve ile beraber 4 litreye yakın su içersen hiç birşey olmaz..

  • kalim  (23.02.11 13:08:44) 
ben şahsi fikrimi söyleyeyim dediklerimi yapmak zorunda değilsin tabii salondaki hocalarınla da konuşabilirsin ama bana göre fazla kilolu değilsin sorun yağ oranın ama da abartılacak kadar çok değil ben de spor salonuna ilk gittiğimde gayet fittim 40 tane şınav çekiyordum falan adam bana yağ oranın %22 deyince nasıl amk olmuştum.:) bence sorun kas yapmakta.. yani yağı kasa çevirmekte 76 boya 85*90 kilo olsan anlarım ama 70 kilosn şimdi bunu kullandın diyelim kaça düşeceksin?? 65 oldun.. ee şimdi bu daha mı iyi? üstelik kardio adamın yağlarını eritir ama kaslara da aynı anlamda olumsuz etki yapar.. bu yüzden fazla kardio yapmaz vücut geliştirenler.. haftada 7gün spor yapan adam 1-2 defa 40 dakika yapar en fazla.. muscle and fitness dergisinde yazıyordu ağırlıktan sonra cardio çalışın kaslara olumlu etkisi var diye, bana kalırsa sağlam ağırlık çalış abi arkasından 30 dakka cardio nu yap en ideali bu.. bir de karın bölgesindeki yağlanmayı aşmak için karın ı da bir kas olarak düşün.. yani nasıl göğüslerini geliştirmek içiin bench press yapıyorsan, karın ın şekle girmesi içinde karın hareketleri yap.. eğer bulunduğun spor salonunda pilates dersi varsa haftada en az 2-3 gün pilates e gir, iki gün karnın acıyınca o zaman hissedeceksin işte gelişmeyi..
çok uzattım ama sözün özü ben senin yerinde olsam ağırlık antremanına öncelik veririm ve haftada en az 2-3 gün veya her antremanın sonunda karın çalışırdım.. düzgün beslenirsen zaten o karın gidecek merak etme ama karnın şekle girmesini sağlayacak olan şey karın antremanıdır unutma.. antremandan sonra da 30 dakka cardio yapsan kralsın, hiç cla falan kullanma bence çünkü kilon az abi, haa illa bir şey kullanıcam diyosan antremandan sonra whey protein iç o kaslarını destekler..
bu dediklerimi yaparsan 2 ay sonra kilon gene 70 olur hatta 72 olur ama yağ oranın 13-14 lere düşer aldığın kiloları hep kastan alırsın.. ben başladım senin gibiydim ilk önce hiçbir gelişme yoktu ondan sonra bunları bir yaptım fazla ağır birşey de yemedim 1 ayda 81 kiloydum 79 a düştüm üstelik 3 kilo yağ kaybederken 1 kilo kas kazandım.. sen bilirsin tabii ama benim düşüncelerim bu yönde..
  • kalim  (23.02.11 13:45:37) 
@kalim, agirlikla beraber cardio ise yarar, hatta agir calistiktan sora proetin tozu alip 5-10 dk sora cardio ya baslarsan daha da ise yarar.

ama dersen de kicini yirtarcasina basip diet yaparsan etkili olmaz, ona katilirim.

bi de o kazanılan kastan öte kas + su :) o kadar kas kazanabilyiorsan o kadar kısa sürede tanrısın sayılır :p
  • sage  (23.02.11 13:45:49 ~ 13:58:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.