[]

avrupa da gezmeceler falan

selamlar ahali

halihazırda elimde 11 nisana kadar geçerli C tipi schengen vizesi bulunmakta. şimdi 27 şubat-13 mart arası amsterdamda olacağımızdan biz 13 mart tarihinden sonra nisana kadar avrupa'nın schengen zonu içerisinde bulunan muhtelif şehirlerinde bir gezi rotası belirlemek niyetindeyiz.

tabi bunlar için en önemli unsur para. paradan sonra kalacak yer, ve en son ülkeden istanbula alacağımız dönüş uçak bileti. dolayısıyla

1-15 günlüğüne amsterdam için, ve daha sonrasında oluşturacağımız gezi rotası için tahmini ne kadar paraya ihtiyaç duyarız? (tamam, biliyorum gidilecek ülkeye, orada kalınacak yere ve günlük harcama durumlarna göre farklılık gösterir bu ama çok genel olarak soruyorum)

2-gezi rotası için hangi şehirleri önerirsiniz? (her şehir için şurda kalırsınız, şu kadar paraya ihtiyaç duyarsınız falan gibi bir de bilgi eklerseniz ne güzel olur.)

3-bir de dönüşü şöyle yapmayı planladık ama ne kadar gerçekçi bilemiyorum. öncelikle demiryoluyla dolaşabildiğimiz yerleri dolaşacağız daha sonra istanbula uçak dönüş bileti ucuz olan bir şehirden istanbula geri döneceğiz. ikinci olarak da daha ütopik bir yaklaşım var, o da amsterdamdan istanbula tamamen demiryolu üzerinden dönmek, dönerken rota üstündeki şehirleri gezmek falan.. ne dersiniz?

şimdilik aklıma gelenler bunlar
teşekkür ettim

 
size rota çıkaramam ama bazı öneriler verebilirim.
ryanair'i açın ve amsterdam'dan başlayarak gözünüze kestirdiğiniz rotalarda uçun. Trenden çok daha uygun fiyatlar bulursunuz ve çok daha hızlı ve rahat olur. Gece trende uyuma şansınız olmuyor tabi maalesef.
örneğin, biz bir keresinde 3er euroluk biletlerle barcelona-madrid-valencia yapmıştık. ülke içi tren yapsaydık daha pahalı ve zahmetli olacaktı.
Türkiye'ye dönüş olarak almanya'dan uyguna bulma şansınız yüksek. Almanya'ya giden gelen çok uçak var. Sunexpress, pegasus, anadolujet. Biz yine stuttgart'tan sunexpress ile 20 euroya gelmiştik türkiye'ye. 20.yıl kampanyası yakalayarak.

Onun dışında kişi sayısına göre araba kiralayabilirsiniz. daha uyguna ve rahata gelebilir. batı avrupa gezilesidir baya.

kalacak yer açısından da sadece hostel sitelerinde gideceğiniz yerleri araştırın, en ucuzuna gidin diyebilirim :P. en ucuzu pek merkezi olmaz ama, o yüzden ayarında bir yer bulmak lazım. şehirden şehire de fiyatlar farkediyor. kiralık arabada kaldığımız oldu bizim pintiliğimiz tutunca.
  • natnan  (20.02.11 19:16:40) 
demiryolu yolculuğu da güzeldir. bir de çok özendim, iyi yolculuklar :D


  • miss antartika  (20.02.11 19:31:57) 
türkiye'ye dönüş uçakla en ucuz almanya'dan olur bence de.

hollanda'dan belçika ve fransa üzerinden italya'ya geçip oradan da feribotla yunanistan'a ve daha sonra türkiye'ye geçebilirsiniz.

ayrıca trene bir alternatif otobüs olabilir, eğer uzun yolculuklara bir itirazınız yoksa. gece yolda olacak şekilde ayarlayarak konaklama masrafını azaltabilirsiniz. eurolines avrupa'nın çoğu ülkesinde çalışıyor, ve önceden alınırsa biletleri baya ucuz. 26 yaş altındaysanız daha da ucuz, londra-brüksel arasını 15 pound'a gittim 1-2 ay önce. trenle gidilirse 2 katıydı.
  • slackerbitch  (20.02.11 22:31:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.