Giriş
(12)

nakit taşıma ve güvenlik

profmoore
interrail tarzı yolculuklarda nakit parayı nasıl saklamak iyidir. sadece TL hesabım var. kaybedersem zor durumda kalacağım tüm paramı nasıl bir yöntemle taşısam güvenli olurdu?
interrail tarzı yolculuklarda nakit parayı nasıl saklamak iyidir. sadece TL hesabım var. kaybedersem zor durumda kalacağım tüm paramı nasıl bir yöntemle taşısam güvenli olurdu?
0
profmoore
(20.02.11)
boyundan asmalı cüzdanlar vardır ondan alıp kıyafetlerin en alt katmanında saklamak ya da benzeri yöntemler denemek en güvenlisi olur pasaport ile birlikte tabi. çanta cüzdan ve cep oldukça risklidir. Ya da içinize giydiğiniz kıyafete bir küçük cep dikip onada bir fermuar takıp şeetirebilirsniz.
0
skywalkeremre
(20.02.11)
tişört içi cep. hostelde falan özellikle
0
humin zararlisi
(20.02.11)
Kıyafet altına giyilebilen, bel çantası gibi kemerli fakat incecik çantalar var.
0
valthoron
(20.02.11)
Bence de kiyafetinizin icine cep dikin. Ipli cantalar boyundan uyurken cekilebilir belki. Pantolonunuzun icine cep dikemez misiniz? Kullanisli olmayabilir ama guvenli olur.
0
enchantress
(20.02.11)
tl hesabınız da olsa bankada dursun paranız. yurtdışında bütün avrupa ülkelerindeki bankamatiklerden paranızı euro olarak çekebilirsiniz..
0
artikbenimdebirvolvomvar
(20.02.11)
düşünmeden tüm paramı euro yaptım. atmlerden avrupada çekmek ile burdan çevirip gitmek arasında bir fark yok mu yani?
0
🌸profmoore
(20.02.11)
Orada herhangi bir bankamatiğe tl hesabınız bulunan atıyorum akbank kartınızı taktınız. 50 euro çekmek istediniz. Bankamatik size günkü tl/euro kuruna göre paranızı çeviriyor ve euro olarak alıyorsunuz paranızı, ama türkiye'de ki banka üzerine 2-3 tl komisyon koyuyor her para çekmek istediğinzde.
0
artikbenimdebirvolvomvar
(20.02.11)
atm'den çekmenizi önermem, çok komisyon alıyorlar.

boyundan asmalı çantalara falan gerek yok bence. bugüne dek hiç kullanmadım, eksikliğini hissetmedim. erkekseniz cüzdanı pantolonun ön cebinde taşıyın olsun bitsin. gece de kilitli bir dolaba ya da yastık kılıfının içine koyun.
0
386 dx
(20.02.11)
yahu koy cüzdanına paranı git a.k. amma tırsak adamlarsınız.
0
de jure
(20.02.11)
aman cüzdanına koyup gitme. onlar ne dediklerini bilmiyorlar. bel kuşağı gibi cüzdanlar oluyor onlardan alabilirsin ama bir kaç parça halinde farklı yerlerde tutman paranı en önemlisi.

paris'te cüzdanım çalınmıştı. ya 500 euro para onun içeriside olsaydı.. giden sadece 100 euro ve 50 lira olmuştu..
0
isyanim var ulaan
(20.02.11)
hayatinda üzerinde bir kac bin tl den fazla para tasimamis hödüklerin lafina aldanmadan, boyun askili canta, mebla ve ebat büyükse, giysiici icin tasarlanmis olan para gözleri bulunan para cantalari kullanilabilir.
0
aheste cek kurekleri millet uyanmasin
(20.02.11)
İlle de yanınızda para taşımak zorunda değilsiniz.Paranızın bir kısmı ile seyahat çeki alıp, yurtdışında da onu kullanabilirsiniz.
0
campfire
(20.02.11)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.