[]

mezun oluyorum ama üniversite harcı?

durumumu anlatayım; yazın stajımı da yaptıktan sonra mezun olmaya hak kazandım.

okul, mezuniyet hakkı kazanan öğrencileri belirler ve öğrenci işleri, öğrenci bizzat çıkışını almasa dahi belgelerini hazırlamakla yükümlüdür. öğrenci mezuniyet hakkı kazandıktan sonra harç ödemesine gerek yoktur.

ben, mezuniyet hakkı kazandıktan sonra çıkış işlemi yaptırmadım. bugün okula gittiğimde hem güz hem de bahar yarıyılı için harç borcumun gözüktüğünü ve bunu ödemem gerektiğini öğrendim (900 tl kadar, hmpfs hmpfs)

bu, öğrenci işlerinin benim işlemlerimi yapmaması sonucu olmuş bir olay. sistemde durumumu değiştirmedikleri için iki yarıyıl boyunca kayıt yenileyecek öğrenci olarak gözükmekteymişim. şimdi "cuma gel mezun edelim" falan bir şeyler gevelediler.

öğrencinin durumu "mezun" olarak atanmadan önceki borçlarının ödenmesi gerekli. ben keriz gibi, öğrenci işlerinin bok yemesi yüzünden 900 tl ödemek zorunda kalıyorum. farz edelim bir sene sonra gitsem öğrenci işlerine, iki senelik harç borcunu önüme koyacaklarmış yani. ben demesem hala okuyor gözükecektim herhalde. harç ödemediğim için öğrencilik haklarımdan aylardır yararlanmadığım(ulaşım, kütüphane, hatta öğrenci olduğum sürece babam sayesinde faydalandığım emekli sandığı sosyal güvencesi) halde gene de harç ödeyeceğim amına koyayım.

sizce ne yapabilirim, nereye başvurabilirim, dilekçeyle milekçeyle hallolabilir mi? bilgisi olanlar paylaşabilir mi, teşekkürler.

üniversite ege, mühendislik fakültesi.

 
harcı ödemek gibi bir şey sözkonusu olmayacaktır ama sizi birkaç gün uğraştıracaklar gibi görünüyor. bu süre sizin ikna kabiliyetinize, yetkilisine, onun yetkilisine, olmadı onun da yetkilisine şikayette bulunarak sonuç alabilmenize göre kısalacaktır tabiatiyle.

mezuniyet için tüm derslerini veren öğrencilerin çıkış işlemini yaptırmaya gitmemeleri az rastlanan bir durum ama bu tür sorunlar dersleri verdikten sonra yurtdışına çıkıp daha sonra geri dönenlerin başına gelir. yani bu sorunu yaşayan tek siz değilsiniz aslında.
  • hurin  (14.02.11 20:55:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.