[]

Evcil hayvanların kısıtlaştırılması hususunda

Merhaba

Evcil hayvanlarda kısırlaştırmayı etik buluyor musunuz? Bu konuda ne düşünüyorsunuz, görüşlerinizi okumak istedim..


 
o hayvanlar elde üretilsin, parayla satılsın, eve hapsedilsin sorun olmasın, kısırlaştırılması sorun olsun.

biraz tutarlı olmak lazım bence.
  • cro magnon  (13.02.11 00:55:26) 
soğukta çırpınırken dışarıdan alıp eve getirdiysek de mi?

"evcil hayvan edinme" konusu bambaşka bir konu, yanlış gelmişsin.
  • hiperaktifmanyetik  (13.02.11 01:00:43) 
evcil hayvanların kaçı sokaktan alınıp da bakılıyor? tamam sen öyle yapıyor olabilirsin, takdirle karşılıyorum, ama ben sana bir gerçekliği söylüyorum.

görüşümü soruyorsan cevabıma saygı duy. kısırlaştırılmamış erkek kedi evin sağına soluna işesin. bu mu çözüm?
  • cro magnon  (13.02.11 01:03:41 ~ 03:58:28) 
(cevabına saygılıyım, başka bir konuya cevap veriyorsun ama sanki, neyse)

Sağa sola işeme mevzusu mühim değil bana. Sadece bir hayvandan(insanoğlunun getirdiği boktan düzen olmasa dışarıda yaşamaya adapte olabilen bir canlıdan) alınan bir özgürlüğün etik olup olmamasını düşünüyorum ben. Hormonlarıyla yönlendirildikleri için ondan hormonlarını aldıkları taktirde cinsel arzu duymayacakları bir gerçek.
  • hiperaktifmanyetik  (13.02.11 01:27:50) 
Canım arkadaşım,mesele oraya buraya attırması değil erkek kedinin. Sorun acı çekiyor azgınken, çevrede dişi kedi eğer ameliyatlıysa çifleşmek istemeyecek,muhtelemen kediniz sıkı dayak yiyecek. Eğer çevrede kısırlaştırılmamış dişi kedi varsa hamile kalacak ve doğan hayvancıkların yarısı ölüp gidecek boş yerine ezilecek,hastalanılacak.
Sen seç.

  • jassinpera  (13.02.11 02:22:23) 
bulmuyorum, kedimi kısırlaştırmadım, herhangi bir zorluk yaşamamaktayız.


  • :/  (13.02.11 02:23:00) 
ist ankara ve izmir de 500 000 civarı sokak hayvanı olduğu bilinmekte. bakırköy havyan barınağına sürekli gidiyorum. hayvan sever teyzeler sürekli kedi getiriyorlar kısırlaştırmaya. yakalama ekibi de sürekli köpek topluyor şikayet üzerine. bunlar sadece bakırköy ilçesinde ulaşılınabilenlerin %10 unu belki oluşturuyor.

bir anne kedinin doğurduğu 6 yavrudan sadece 3 tanesine süt vermeyi tercih ettiğini ve diğer 3ünü yanına yaklaştırmayıp ölüme terk ettiğini gözlerinizle görseydiniz kısırlaştırmanın ne kadar mantıklı olduğunu anlardınız. bakılamayacak yavruların doğması ve onları gömmek zorunda kalmak çok daha trajik.

uzaktan bakınca etik dışı gelebilir ama hayvanları sürekli takip edip akibetlerini görünce anlıyor insan.
  • dorian greyfurt  (13.02.11 02:30:54) 
hayvan "sahibi" olmak diye bir kavram en başta etik dışı (evet farkındayım soru bu değil) ama hayvan "sahibi" olduktan sonra ne yaptığınız çok da önemli değil. daha fazla hayvanın esir olarak yaşamasına gerekçe olmaktansa belki de daha iyi.


  • homeless  (13.02.11 07:53:44) 
bu öyle boktan bir konu ki neresinden tutsan elinde kalıyor. hayvan sahibi olmayayım desen, sokaklarda hayvanlara yaşam alanı bırakmadık ki. sürünüyorlar resmen. kör/topal olan var, aç kalan var, soğukta kalan var, var oğlu var.

neresinden tutsan elinde. kısırlaştırmayayım desen yavruları ne yapacaksın, nasıl bakacaksın? kısırlaştırayım desen evet hayvana yazık değil mi.

sorun hayvanların kısırlaştırılması değil, sorun insanların varlığı.
  • cro magnon  (13.02.11 09:27:00) 
herkes ne kadar sevişmeye meraklı, kendisi sevişemeyince de bari kediler köpekler sevişsin diyor!!! anlayamadığım bir zihniyet bu! sevişmek çok zevkli, onlar da sevişsin. oldu gözlerim doldu.

yazabileceğim en hafif cevap bu. dostum sen insansın, onlar hayvan. arada çok büyük bir fark var. burası senin dünyan, onlara cehennem haline getirmişsin. hala daha da sevişmekten bahsediyorsun.

ben de sana bir soru sorayım. sokakta aç bilaç, kör, sakat, hasta kedi köpekleri işkence çekmesini ve rezil olmalarını etik buluyor musun???

sıcak evinde, asosyal asosyal otururken bastırılmış cinsel duyguların yansıması bu. kediler de sevişemesin mi? tek derdimiz kedilerin sevişmesiydi. sakat ve kör kedilere sen bak, ben onların çılgınlar gibi sevişmesini sağlarım. sen de ohhhşşş kediler sevişti, ne mutlu dersin.

ayrıca @ jassinpera +1 kızgınlığa giren kediler tahmin ettiğiniz gibi zevk duymaz, acı çeker, huzursuzluk yaşar. tövbe estağfurullah ya, insana neler yazdırıyorlar.
  • mea maxima culpa  (13.02.11 10:48:44 ~ 10:58:29) 
hayvani eve alirken zaten kendine tabi yapiyorsun. mesela kopekse gunde iki kere disari cikariyorsun, velev ki evin bahceli olsun. her azdiginda ciftlestiremeyecegine gore kisirlastirmak en guzeli. ama mumkunse bir kere ciftlestirin, uresin oyle.. eyyorlamam bu kadar.


  • no avalon  (13.02.11 10:59:11) 
1) sevişmek farklı, üremek farklı.

2) Biri erkek biri dişi 2 köpeğim var, 2'si de kısırlaştırıldı. veterinerimiz, ki kendisi kadındır, östrojen kadar tehlikeli birşeyin olmadığını, kadınların dahi, doğurmak istediği kadar doğurduktan sonra kısırlaştırılırsa, rahim kanseri ve meme kanseri olasılığını büyük seviyede azaltacağını söylemişti, ki kendisine katılıyorum. o nedenle dişi köpeğimi, daha altı aylıkken, yani adet görmeden, yani vücudu östrojenle tanışmadan kısırlaştırdım, mexa maxima culpa'ya katılıyorum, sokaklardaki acı çeken hayvan güruhu ancak böyle böyle azalacaktır.
  • cedilla  (13.02.11 16:39:14 ~ 16:39:56) 
canlı canlı fırında yakılmalarından (pek çok gelişmiş! ülkede uygulanıyor) veya tüfekle vurulmalarından daha etiktir bence.


  • commander64  (13.02.11 21:18:30) 
olay beden bütünlüğünün bozulması, kimse kedinin sikinin keyfinin derdinde değil, hayvanlarınıza yaptıklarınızın sorumluluğundan kaçmak için tartışmayı alakasız yerlere çekmeyin.

commander64'ün mantığına göre de insanların elektrikli sandalye ile idam edilmesi recmedilmelerinden daha etik sanırım, ölümü gösterip sıtmaya mı razı etmeye çalışıyorsunuz, ne alaka?

doğada ve şehir yaşantısında hayvanların doğurduğu yavruların -kedi ve köpek gibi çok sayıda doğurdukları takdirde- bir kısmının ölmesi normaldir; anne kedinin yavruların bir kısmını beslememesi klişesini bırakın.
ezilen ve öldürülen hayvanların varlığı bir gerçek. bunun çözümü bu sorunları ortadan kaldırmaktan geçer. hayvanları kısırlaştırıp sayılarını azaltınca ezilmeyecekler mi? şehirlerden bütün hayvanları mı yoketmeyi planlıyorsunuz? -ah keşke kendinizi yoketseniz ilk önce..-

size kalsak aynı bahanelerle etiyopya'daki insanları da kısırlaştıracaksınız amk!
  • :/  (13.02.11 23:25:20) 
@:/ iyi diyorsun, hoş diyorsun. belki aklına gelmeyebilir ama biz de bunlsrı biliyoruz, bunları düşünebilecek kadar akıllıyız. ama ben onların acı çekmesini istemiyorum.

bir de şu var ki kediler ve köpekler çiftlik hayvanıdır. köpekler bekçidir, kediler fare kovalar. koca şehirler onların doğal yaşam ortamı değil.

sen diyorsun ki sokaklarda ölsünler :( beden bütünlükleri bozulmasın. valla bize saydıracağına kedi-köpekler ve etiyopyadakiler için bir şeyler yap o zaman.
  • mea maxima culpa  (14.02.11 06:43:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.