[]

yeni motosiklet

merhaba,

yamaha ybr 125 ya da honda cbf 150 motosiklet almayı düşünüyorum. genelde asfalt yolda sürecem ancak rotam toprak yolları da kapsayacak.
yukarıdaki modeller için ne düşünüyorsunuz?

bana bu motosikletlerin yıllık maliyeti(muayene, pul, vergi, bilmem ne) ne olur?

motor parkedebileceğim bir bahçem ya da garajım olmadığı için sokak benim park alanım olacak. bu konuda ne düşünüyorsunuz? yazın sıcaktan, kışın kardan etkilenir mi mesela?

teşekkürler...

 
giriş seviyesi motorlardır. özellikle yamaha çok tercih edilir. kuryeler falan da çok kullanır.
müşterisi çoktur kolay alınır satılır ve kolay çalınır ;)
yıllık 84 tl dir bunların pulu. muayene hemen gelmez zaten 1-2 sene sonra düşünürsün onu. arabalarda 3 yıl da motorda kaç yıl bilemedim. bende atv vardı 1 yıldı misal.
trafik sigortasını sormak lazım ama arabaya bile 200 civarı veriyoruz. daha az olur tahminim.
her malzeme sıcaktani kardan etkilenir. üstüne branda örterek koruyabilirsin. ama uyarıyorum bu motorlar çok rahat çalınıyorlar :( ben dışarıda bırakmak istemediğim için motor alamıyorum misal.
  • ozdek  (10.02.11 10:43:26) 
muayene 2 yilda bir yapiliyor, trafik sigortasi da 100tl civari biseydi. ilk aldiginda da notere 60tl civari bir para veriyorsun.

garaj olmamasi ozellikle kis icin kotu, yazin sorun olmaz sicakla ilgili.

oyle cok tenha yerlerde birakmazsan da calinma ihtimali baya dusuk.
  • nawres  (10.02.11 11:02:43) 
iyilerdir özellikle en az yakan motordur bunlar ama toprakda performansı epey kötü olabilir. O sınıfta bir enduro var mıdır bilmiyorum ama araştırabilirsin.


  • thefin  (10.02.11 11:03:55) 
cbf degil de cbr dusunsen daha ıyı sanki


  • bryan fury  (10.02.11 13:06:19) 
asfaltta sorun çıkarmaz ama toprak yola ben olsam girmem bile hocam o motorlarla. alırken 76 tl notere vereceksin, muayene 2 yılda bir.

ama başlangıç için çok iyi bir seçim.
sokakta da kaldırımın kuytu bi kenarına, apartmanın en azından bahçesine falan koyabilirsen, zinciri de vurursun üstüne, ohh mis.
  • deeperdown  (10.02.11 13:09:16) 
her iki motosikleti hem asfalt hem de toprakta kullanabilirsin. hafif olmaları dağ tepe toprak yollarda büyük avantaj. ancak hiçbir zaman bir cross motosiklet performansı bekleme.

ikiside tabiri caiz ise kurye motoru sınıfında olduğu için yedek parçası bakımı tamiri çok ucuz olur.

bahçen yok ise bir tane zincirli kilit alırsan iyi olur. kışın kar yağdığında yada yağmurda korumak istiyorsan branda alabilirsin. ancak brandanın içine kedi girme sorunu var onuda ufak naftalin tabletleriyle çözebilirsin.
  • orpheus  (10.02.11 15:17:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.