[]

Jazz ve Blues Hakkında Birkaç Soru

Sevgili müzikserverler

Müzikte yenilik arayan bu kardeşinizi bu jazz ve blues hakkında aydınlatırsanız ikrama geçer.

Severek dinlediğim müzik türleri şunlar : Gothic Metal , Symphonic Metal, Power Metal
Pagan Metal, Folk Metal, Progressive Metal, Epic Metal, Neo-Classical Metal,Viking Metal.

Listedende anlaşılacağı üzere daha çok brutual bayan vokallerin olduğu, o olmasa bile, molodik metal türlerini seviyorum. Mistik havası olan parçalara bayılıyorum.

Şimdi bu beğenilerimi göz önüne alırsak, jazz yada blues hangisi bana yakın gelir, ve sizce bunu dinleyen, bunuda dinler diyebileceğiz grup/sanatçı adlarına tavsiye ederseniz ikrama geçer.

Kardeşim jazz ve blues seni sarmaz, ama bu bal şu türde var diyebileceğiniz tekliflerede açığım.

Şimdiden teşekkürler ey duyuru ahalisi.

 
(bkz: eric clapton)

pek bilindik bir bkz'ı vererek başlayayım. şahsen blues'u tercih ettiğim için jazz değil blues diyeceğim. blues'u dinlemek istiyorsan led zeppelin'i de dinle, blues aranjmanı parçalarını dinle; geçiş yapmak ve ısınmak için gayet iyi olur. öncelikle blues eserlerinde kullanılan hangi enstrüman ya da vokal çeşidini hatta konu çeşidini bularak kendini ısındırabilirsin. sonrasında zaten kendisi ara ara sürprizler çıkarır.
  • yurdum insani  (01.02.11 19:06:26) 
blues daha uygundur size kanımca. daha protest bir havası var. jazz biraz daha modernize edilmiş ve çeşitleri bol bir müzik türü. nü jazz'a falan denk gelirseninz sevmezsiniz.


  • aussteiger  (01.02.11 19:12:27) 
saydığınız müzik türlerinden sadece progressive metal'le yakın alakam var, diğerleriyle pek alakam yok. yine de yazdıklarınızdan müzikte nispeten hızlı tempolar ve teknik yetenek aradığınızı varsayıyıyorum. eğer yanlış fikir yürüttüysem söyleyin, ona göre düzeltirim.

jazz'de bunlar var, ama doğru yerden girmek lazım sadece. öncelikle modal jazz ve cool jazz, en azından şimdilik, size gelmez. bebop ve hard bop ilk aşamada istediğiniz türde olabilir. cannonball adderley, dizzy gillespie, thelonious monk bebop olarak sağlamdır. ayrıca miles davis'in çıkardığı meşhur relaxin, steamin, workin, cookin serisini de bir deneyin bence.

eğer böyle strapping young lad, diablo swing orchestra falan tarzı deneysel şeyleri seviyorsanız free jazz'e bir göz atabilirsiniz. ornette coleman'in free jazz'i var, john coltrane'in ascension'ı var. bunlar yine de aşırı deneysel, dinlediğim en deneysel metal albümünden bile daha deneysel, dolayısıyla ilk bakışta çok kuvvetli gelebilir. yine de denemeye değer.

mistik hava dediğiniz zaman da her jazz sever coltrane diyecektir. my favorite things albümünü (en azından aynı adlı şarkıyı) ve a love supreme albümünü kesin beğenirsiniz diye düşünüyorum.
  • resistance is futile  (01.02.11 19:19:01) 
kendimden örnek vereyim,
bende benzer tarz müzikleri dinleyen birisiyim. diablo swing orchestra dan epica ya Lame Immortelle dan senteced e kadar bir çok grup dinliyorum ama progressive biraz daha yapay geliyor pek haz etmiyorum ama saygı duyuyorum bu amcalara.

doğal olarak jazz müziği bir türlü anlayamıyorum bana hiç bir his vermiyor. dinlemeyi denedim anladımki bu müziği dinlemek ve anlamakta önemli bir meziyet.

blues konusunda ise Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix ne bilim eric clapton gibi isimleri dinlemek hoşuma gidiyor. bunlar dışında yakın dönemden hippiler, bir jefferson airplane bir rolling stones, who gibi gruplarda hoşuma gidenler arasında. bir tanesi hoşuna gidince last fm den fln benzer sanatçılardan gidebilirsin.
  • morcivert  (01.02.11 20:09:39) 
Yazdığınız türlerin çoğu, çoğunlukla pentatonik, armonik minörün ağırlıktı kullanıldığı müzikler. Bu nedenle çok farklı armoniler barındıran jazz türlerini fazlaca yadırgayabilirsiniz. Ama jazz var- jazz var sonuçta. En güzeli siz blues devlerinin kayıtlarını ve bulabildiğiniz jazz standartlarını dinleyip kendiniz karar verin.


  • johan sebastian  (01.02.11 21:05:49) 
the doors da dinleyebilirsin insan alışınca bırakamıyor bir türlü


  • antuan  (03.02.11 06:32:10) 
büyük ihtimalle dinliyorsundur ama opeth'de dinle hem 11 eylülde konserleri var.

jazz'ı blues'e tercih edersin bence. biraz daha hareketlidir ama ben billie hollidayli yılların jazzlarını severim bence hiç sarmaz seni açıkcası bende bayılmıyorum jazza bluese
www.theradyo.com burdan biraz fikir sahibi olabilirsin
  • Adil Can  (03.02.11 15:22:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.