[]

Klavye Sorunu!

on parmak ogrenmeye niyet ettim niyet egledim. ancak bir sorunum var ki nasil cozecegimi bilmiyorum. bileklerimdeki sorunlardan dolayi klavye degisikligine gittim. kendime bir tane natural ergonomic keyboard 4000 aldim. ancak turkiye de bulunmadigindan oturu abd den getirttim. dolayisiyla klavye ingilizce. klavyeyi turkce yapip, uzerine de sticker harfler yapistirmak istemiyorum. zira daha once denedim ve memnun kalmadim. zira yerlerinden kayiyor ve cikiyorlar. ote yandan bu muhtesem klavyenin bu halini de bozmak istemedim pek. ustelik bu klavyenin tus yapisi da farkli. bazi tuslar daha genis. dolayisiyla ingilizce klavye olarak kullanayim, sorun olmaz dedim.

fakat bir de is yeri var. is icin kendime ayni klavyeden almam simdilik soz konusu degil. kaldi ki is yerinde turkce karakterlere ihtiyac duyacagim. dolayisiyla eski klavyemde calismaya devam ediyorum...

simdi ben ne yapayim? on parmak kullanmayi ingilizce klavyede calissam is yerinde sorun yasayacagim. turkce klavyede calissam evde cok sorun yasayacagim. zira natural ergonomic keyboard 4000 kullanirken mutlaka on parmak yazmaliyim. aksi halde bu klavyeyi kullanmak mumkun degil.

duzgun bir tus takimi sticker i bulsam sorunum cozulecek gibi sanki ama bilemedim...
bir fikir isterim...

 
on parmak dedim mi f klavye gelir, sticker'a falan gerek yok, yine aynı klavye ile çalışarak tuşların yerini öğrenmen 3 gün sürer, 20 günde dakikada 30 kelimenin üstüne çıkarsın(ortalama bir q kalavye kullanım hızı)

on parmak kullanmak için q klavyede tuşların dizilimi çok saçma, en sık kullandığın sağ işaret parmağın 'j' tuşuna geliyor mesela, sol serçe parmağında da en sık kullanılan 'a' harfi. böyle bir klavyeye de hiç gerek yoktu esasında. iki tuş kombinasyonuyla iş yerinde de f ile q arasında gidip gelebilirsin. tavsiye, program, döküman istersen yardımcı olurum ama bu söylediklerim f klavye için. q için 10 parmak öğrenirken sarfedilecek efora cidden değmez.

www.bilgicik.com
  • bacardicola  (23.01.11 01:11:06 ~ 01:19:48) 
@bacardicola

acikcasi q ya da f fanatikligim yoktur. duruma efektif bakarim ki f klavyenin hizli oldugunu biliyorum. dolayisiyla f klavyeye gecebilirim ancak tuslarin yerlerini mutlaka klavyelerimde isaretlemeliyim. yani sticker vs. gibi bir seyler bulmaliyim ki mesela esim de sorun yasamasin. bu yuzden kalakalmis durumdayim iste.

@otcan

dedigim gibi, ben bakmadan yazarim sorun degil. simdi de bakmadan yaziyorum zaten. ancak bir baskasinin da kullanabilmesini istiyorum klavyeyi.
  • jaaaccckkk  (23.01.11 01:21:01 ~ 01:28:56) 
mantık hatası var. klavyede 10 parmak önce zaten bakmadan yazmanın öğrenilmesi.

windows sanal klavyeyi kullan. rahat rahat öğren. zaten 2 haftada bakmamaya başlarsın.
  • otcan  (23.01.11 01:22:59) 
on parmak zaten klavyeye bakarak öğrenilmediği için sizin sticker'a maksimum ilk üç-dört gün ihtiyacınız olacak, harflerin yerini öğrenip yavaş da olsa yazmaya başladığınıza sökersiniz ve q klavye üzerinde f çalışmaya devam edersiniz. siz q klavye'yi f'e dönüştürüp yazacağınız için eşiniz de sorun yaşamaz.

yani sadece f için değil q da öğrenseniz eşiniz sadece ilk üç dört gün sıkıntı çeker onu da sticker ile halledersiniz.
  • bacardicola  (23.01.11 01:52:34) 
bu klavyeden TR'de var. ben kullaniyorum. electroworlden almistim. TR Q.


  • helenart  (23.01.11 10:04:11) 
10 parmak ögrenmek için çoook yanlış bir seçim önce dogru düzgün stardart bir klavye al,
10 parmak yazmaya başla... ondan sonra ,,istediğin klavyede on parmak yazabilirsin .

  • caglaria  (23.01.11 11:36:28) 
F klavye, Q Klavye mevzusunda... Bu işlerde eski Trabzonsporlu Hami Mandıralı'nın yaptığının bir benzerini yapmak çok makbule geçer bence. Şöyleydi ki; Sağdan Korner atacağı zaman sol ayağıyla atar; soldan atacağı zaman da sağı ayağını kullanırdı "Füzeci" Hami. "either feet accuracy" denen zamaningonun aşmış, bitirmiş hali Hami'nin ki. Bildiğim kadarıyla Dünya futbolunda az önce misalini verdiğim hadisenin bir benzeri daha yok.
Öyleyse neden bu suskunluk? Neden bu farkındalıktan uzak tavırlar?

  • pangea  (23.01.11 19:04:53 ~ 19:05:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.