[]

o değil de bi' hitiler vardı noldu onlara?

Hititler, Sümerler, Frigler filan vardı noldu bu insanlara?
(Gayet ciddiyim)



 
bu sorunun cevabını aslında ben de çok merak ediyorum.ve aramaya çok üşeniyorum.(gayet ciddiyim).yani bunlar nece konuşurlardı ? kimlerin atalarıdır ?


  • drdr  (10.02.08 15:02:48) 
kuvvetle muhtemel hepsi meftaa mertebesindedir ve aslında hepsi türktü, pis amarikalılr. kaynak:google


  • alchemistt  (10.02.08 15:18:18) 
Seton Lloyd diye bi elemanin yazdigi bir kitap var, "Türkiye'nin Tarihi - Bir Gezginin Gözüyle Anadolu Uygarlıkları". Tübitak yayını. Onu okuyun başlangıç olarak.


  • innocentbystander  (10.02.08 15:28:39) 
Yok yani bir millet nasıl tamamen tarih sahnesinden silinir.


  • kofteburger  (10.02.08 16:06:36) 
tarih sahnesinden silinmediler tabii ki, onlardan önce anadolu'da yaşayan kavimlerin silinmediği gibi. hititler kendilerine neşa diyorlardı, kendilerinden daha önce anadolu'da yaşayan hatti'lerin kurduğu hattuşaş'a yerleşip imparatorluk haline burada geldiklerinden hititler olarak anılmaya başladılar. hint- avrupa kökenli bir halklardı ve dilleri olan hititçe de doğal olarak indo-cermen ailesindendi. kökenleri tam olarak bilinmiyor, anadolu'ya kafkaslar ya da balkanlar üzerinden gelmiş olabilecekleri düşünülüyor. genelde kafkas kökenli oldukları düşünülse de mesela gök ve fırtına tanrılarının adı teşup ve gerek karakter gerek isim olarak yunan/balkan kökenli zeus'a benziyor bu tanrı.

sümerler, frigler gibi hititler de kaybolmayıp zamanla asimile oldu. zaten hititler de türkler gibi savaşçı ve göçebe bir kavimdi ve geldiklerinde savaşçı olmayan tarımla uğraşan mülayim insanlardan oluşan anadolu kavimlerini azınlık olmalarına rağmen kolayca tahakkümleri altına aldılar, onlara dillerini ve egemenliklerini kabul ettirdiler. türklerin anadolu'da hakim oluşuna çok benzer bu süreç. imparatorluğun yok oluşuna gelince, önce küçük beyliklere ayrıldılar (bkz: geç hitit beylikleri), akabinde de asurlar, frigler gibi diğer milletlerin egemenliği altına girdiler. sonra hellenizm dönemi, roma egemenliği, arap akınları, bizans vs derken sıra geldi türkiye cumhuriyeti'ne.

(to be continued)
  • lykos  (10.02.08 16:45:24) 
güzel bi soru ben de çok merak ediyorum,hatta ben istanbul alınınca ordaki bizans halkına ne oldu onu da merak ediyorum,hatta kendi adıma anladım ki o kadar sene okuduğum tarihi boşa okumuşum.merak etmeden :)


  • kanuniye  (10.02.08 18:40:25) 
Bizans haklı Rum oldu Yunan oldu asimile olup Türk olanlar oldu (diye düşünüyorum)
Ama ben Türkiye'de "Ben Hitit asıllı Türk vatandaşıyım" diyen görmedim.

  • kofteburger  (10.02.08 19:25:03) 
Bu soruların cevapları o kadar kolay değil. Hititologlar bile aynı görüşte birleşemiyorlar... Mesela bazı bilimadamları Çerkeslerin kökeninin hititler olduğunu söylüyor ama bazıları buna katılmıyor.. Almanlar da Hititlerin kendilerinin ataları olduğunu söylüyormuş...

Şöyle bir yazı buldum belki yardımcı olur:
www.boyabatgazetesi.com
  • ermanen  (10.02.08 20:09:30) 
hitler'in hititler'e olan ilgisi almanların soyunu barbar germenler'den daha derin kültürel geçmişe sahip bir millete dayandırma kasışından kaynaklanıyor. hititler- almanlar bağlantısı dayanaksız bir tez, ama hala hitit yerleşimlerini kazmak için kasar alman arkeologlar. svastika yani gamalı haç ve iki başlı kartal simgeleri de nazi partisinin anadolu'dan üfürdüğü hitit öncesi simgelerdir bu arada. daha öncesi de var tabii svastika'nın.

çorum civarı halkında muhtemelen vardır hititlerle akrabalık :) aynı şekilde kayseri civarında yaşayanların asurlularla, trakya civarında yaşayanların traklarla akraba olduğu söylenebilir rahatlıkla. milliyetler değişir ama bölgenin yerleşik halkı sabit kalır genelde.
  • lykos  (10.02.08 21:00:34) 
Valla bir yerde okumuştum, Eskişehirin bazı köylerinde dna çalışması yapmışlar. Şu an yaşayan adamların dnaları ile bundan 5000 sene önce bölgede yaşamış insanların dnaları benzer çıkmış (kemik memikle yaptılar herhalde testi). Neyse bunun üzerine köylüler pek şaşırmış, pek üzülmüşler, "ne yani biz şimdi Türk değil miyiz?" diye.

Uzun lafın kısası, Hititler biz olduk, bizanslılar da, frigler de. Sonuçta bir şekilde Anadoluya geldiğimizde boş bulmadık ya burayı kardeşim. Kız aldık, kız verdik, kaynaştık, böyle bir şey oldu işte.
  • sui  (10.02.08 21:52:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.