[]

motosiklet (internetten)

internetten ikince el bir motosiklet almak istiyorum...

1) taksit yapan olur mu ki?
2) şehirden şehre gidebilecek kadar iyi sürücü değilim henüz, motoru gönderme şansı oluyor mu acaba satıcıların?

(belki bir bilen vardır)

 
vakti zamanıyla kadıköyde bi dükkanda 12 aya kadar taksit yapan bir mean vardı ufak çaplı motorlar mevcuttu fiyatlar 3000-4000 lira arasıydı aa gönderme ihtimali olduğunu sanmıyorum


  • erserin  (14.01.11 04:22:35) 
bizim bi' arkadaş yolcu otobüsünün bagajına yüklüyordu motoru bildiğin. istanbul-antalya yolculuğu yaptı bu şekilde.


  • bilader  (14.01.11 05:04:31) 
taksit yapan olmuyor da, ben gecen yil motosiklet aldigimda su sekilde taksitli alabilmistim.

sahibinden.com'da 'get' sistemi diye bisey var, ordan alinca parayi kredi kartiyla oduyosun, sahibinden.com komisyonunu kesip kalan parayi aliciya veriyor ve istersen vade farki koyup taksit de yapiyor. iste satici diyelim ki motor icin 100tl istiyor, komisyon da %7 civari, bu durumda siteye fiyat olarak 108tl civari bir fiyat giriyor, sen kredi kartiyla taksitli aliyosun, sahibinden.com komisyonu kesip saticiya parasini hemen veriyor.
  • nawres  (14.01.11 09:33:24) 
öncelikle internetten almak derken satıcıyı internetten bulmayı kastettiğinizi varsayıyorum. yoksa görmeden, denemeden (hele ikinci el) motosiklet satın alınmaz. (bkz: motosiklet satın alırken dikkat edilecekler)

şehirden şehire götürmesi için tanıdıklara veya motosiklet forumlarına danışarak birilerini ayarlayabilirsiniz. sandığınızdan daha kolay olur :)
onun dışında motosiklet küçükse aynalarını sökerek yan yatırmadan şehirlerarası otobüsün bagajında da götürebilirsiniz. depo boş olduğu takdirde bunu kabul eden firmalar var, genelde fazladan bir koltuk parası ödüyorsunuz. iyi bir iple en az 8-10 yerinden bağlayın motoru. ben bu şekilde kamil koç'la ist-ank götürmüştüm ilk aldığımda.
  • 386 dx  (14.01.11 11:52:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.