[]

adobe premier sorusu

merhaba,adobe premierde kısa bir kolaj yapmam gerekiyor programa pek hakim değilim ,herhangi bir formatdaki görüntüyü işlerken ,ekteki resimde olduğu gibi kenarlarda boşluklar oluşuyor, görüntünün 16:9 veya 4:3 olması farketmiyor, bunu nasıl düzeltebilirim, export ederken mi bi şey yapmak gerekiyor?




 
sağ üst tarafta vidyonun üstüne tıkladığınızda büyütebilmeniz için kenarlarında noktalar çıkması lazım. ya da üst orta alanda büyüklük değerlerini arttırırsanız istediğiniz boyuta getirebilirsiniz.


  • dwyn  (13.01.11 22:16:29) 
dediğiniz gibi yapıp export ettim ama,
orjinali böyle olan görüntü: img836.imageshack.us
export edilince böyle oluyor:img209.imageshack.us
  • bolungarvik  (13.01.11 22:35:45) 
Export ederkenki çözünürlükle alakalı bir sorun mu var acaba? Normalde sağ üstte nasıl görünüyorsa o boyutlarda export etmesi lazım. Atıyorum projeniz 16:9 oranındayken exportta 4:3 e dönüştüren bir format kullanıyo olabilir misiniz? Bilemedim, saçma.


  • dwyn  (13.01.11 22:40:38) 
hem widescreen hem de normal 4e3 şeklinde export etmeyi denedim ama bir şey değişmedi ,büyük ihtimalle exportla ilgili değil yani.teşekkürler yine de.


  • bolungarvik  (13.01.11 23:07:53) 
projeyi pal açmışsınız yanılmıyorsam fakat kullandığınız avilerin her biri veya en azından ikisi farklı çözünürlüklere sahip ve hatta pixel aspect ratio'ları da farklı olabilir; bu bakımdan 4:3 veya 16:9 çıkış alsanız da birinden biri uymayacaktır.

timeline'da videolardan herhangi birini seçip üst kısımdaki effect controls->motion kısmından scale ile oynayarak en azından yanlardaki boşluklardan kurtulabilirsiniz.
  • diabolus79  (14.01.11 01:24:53 ~ 01:25:34) 
bu sefer projeyi açarken kullanacağım videonun özelliklerine göre custom olarak ayarladım. örneğin video 608x448 çözünürlüğünde ben de projeyi açmadan önce buna ayarlıyorum ama sonuç aynı ,yine kenarlarda boşluklar var.


  • bolungarvik  (14.01.11 03:28:08) 
export alırken bu sorunu yaşıyorsanız format ve preseti seçtikten sonra alt kısımda video kısmından da custom dediğiniz çözünürlük ve pixel aspect ratio'yu da ayarlamanız gerek. doğru yapıp yapmadığınızı export penceresinde source ve output sekmelerine bakarak görebilirsiniz.


  • diabolus79  (14.01.11 11:45:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.