[]

yogurt

biliyorsunuz piyasadaki yogurtlar ilginc biraz... Hic kuflenmiyo, bozulmuyo filan... Dogal olarak en saglikli yogurt hangisidir? Bi yerden danone diye duydum, gercekten anyibiyotik kullanmayan hay@anlar kullaniliormus. Var midir hic bu sektorde calisan veya malumati olan?

Not :danone iyi guzel de bi tikvesli'nin filan yaninda ot gibi bea...


 
eker mı teker mı o iyi.


  • bryan fury  (12.01.11 20:18:13) 
Bakkallara gelen dandik gibi görünen ama kaliteli olan yoğurtlar oluyor; onları da alabilirsin. Ekşiyse yönel yani. O tür ürünlerde çakallık yapmak meşakatli olduğu için henüz denemiyorlar.


  • ataturkiye  (12.01.11 20:21:39) 
danonenin ar-ge kısmında çalışan yengem(şubatta yengem olacak, düğünümüz var evet:p),danonenin yoğurtlarını, bahçıvanın da peynirlerini öneriyor.


  • purkinje  (12.01.11 20:22:59) 
şu bim in yoğurdu çok satılıyor.


  • silver apple  (12.01.11 20:23:38) 
yörsan tava iyi ve küfleniyor da.


  • kayranin kedisi  (12.01.11 20:24:18) 
tanınmış markalardan almak, ya da tanınmış alışveriş dükkanlarından almak daha iyidir. bakkal bir arkadaşım var ve çok sık bir şekilde son kullanma tarihi geçen yoğurtların sadece kapalarının değiştiğini söylüyor. tanınmış olan iyidir.


  • dampire  (12.01.11 20:33:11) 
hepsi aynı hocam, gıda kodeksinin verdiği imkanlar dahilinde en ucuz şekilde üretmeye çalışıyor adamlar.


  • de jure  (12.01.11 20:41:03) 
iş müfettişi biri daima yörsan derdi


  • hoot  (12.01.11 20:43:03) 
kalitesini bilmiyorum da, tat olarak bim'deki dost yogurt baya iyi.


  • nawres  (12.01.11 20:51:02) 
yorsan ın ıscılerıne tutumu nedenıyle almamanı tavsiye ederim.


  • bryan fury  (12.01.11 21:33:04) 
annenin evde yaptığı yoğurttur. biz dışarıdan hiç yoğurt almayız ve inan bir süre sonra o yoğurtlardaki ilaçların tadını alıyorsun ev yoğurduna alışınca. danone ile mayalamayın yalnız. yörsan tava falan kullanın, süte de sek günlük şişe süt koyarsanız, tadından yenmez.


  • zanim zrozumiesz  (12.01.11 22:09:08 ~ 22:09:21) 
bim'in yoğurdu cok güzeldir. Dost yoğurt ve danone tarafından üretilmektedir..
şiddetle tavsiye edilir.

  • Gandi Kemal  (12.01.11 22:11:54) 
eniştem süt hayvanclılığıyla ugrasıyor ve kesinlikle süt ve yoğurt için SEK der baska da bişi demez.Pınar,Danone özellikle kötü..yapay diyeyim.Yörsanı hiç ondan duymadım ama benim hiç işim olmaz .


  • jesabel  (12.01.11 22:49:42) 
işin uzmanı falan diyilim, ancak damak tadım iyidir ve boğazıma düşkünümdür. (iki yıldır sucukları beğenmememin nedenini yeni öğrendim: ısıl işlem görmüş sucuk benzeri yiyecek denen ucubeler ve dana etine hindi/tavuk karıştırılması. bunları bilmediğim halde sucuk yiyememeye başlamıştım.)

işyerinde beğendiğim bir yoğurt vardı, aşçıya sordum "ateşoğlu" dedi. sonradan dia'da görmeye başladım. günler içinde yavaş yavaş ekşiyor ev yoğurdu gibi. aynı zamanda şunu da fark ettim: bu marka kalmadığında dia markalı yoğurdun nereye yaptırıldığını inceleyip "ateşoğlu" olduğunu gördüm. üç yılı aşkındır bu yoğurdu yiyorum ve memnunum.

ek: yıllarca sek yoğurt yemiş ve beğenmiş idim.
  • tedirginlik hucresi  (13.01.11 00:47:13 ~ 00:48:33) 
bir yoğurt expert olarak kesinlikle yörsan'ın kova yoğurdunu(2.5 kg) tavsiye ediyorum.


  • trawmatolog  (13.01.11 10:04:07) 
cok tesekkur ediyorum arkadaslar tavsiyeleriniz icin. ufkum cok acildi. sayenizde dost ve atesoglu yogurttan haberdar oldum. hatta onları bu sektorun icinde olan birilerinden de gayet olumlu olarak duydum. bu arada kanlica yogurdu olarak satilan bi sey var ki biraz sulu, yani yogunlugu az. yorsan ve tikvesli'yi kivam olarak cok seviyorum. eker'in yogurdunu hic denemedim. bulsam baliklama atlarim, cunku ayranda tek gecerim. itimat'i da iyi oldu hatirlattiniz. taksim civarinda satan yok galiba ama besiktas'tan alirim. bir de manisa'da foca yogurdu mu ne oyle bi sey yemistim. tabi onun uzerine cikabilen henuz olmadi.

gene de harikasiniz, bol yogurtlu gunler...
  • cinaslı kafiye  (15.01.11 13:59:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.