[]

Önerileriniz: Yüksek lisans mı - İş hayatı mı?

Merhaba.

Büyük bir karar aşamasındayım, aslında o kadar da büyük sayılmaz ama.

Odtü'de Earth System Science yüksek lisansı, akabinde doktora, yani akademik kariyer yapmayı pek çok istiyorum. bu ara dönemde hali hazırda mezun olmama binaen başvuracaktım, öğrenciliğim süresince part-time çalışmayı göze dahil almıştım ama(tübitak bursu ortalamadan yalan) :

Bir iş teklifi belirdi ufukta, 8-17 arası mesai, cumartesi yok(bunu olumlu bir şey gibi lanse etmek pek ironik, hani keşke hiç olmasa), aylık yaklaşık 2.4k gelir ve 1 sene sürecek bir iş. Siz olsanız, 1 sene çalışıp, böylece para biriktirip öyle mi yüksek lisans yapardınız?

Yoksa hayallerinizi daha fazla ertelememeyi mi seçerdiniz?

Önümde 1 hafta kaldığından değişik öneriler duymak faydama diye düşündüm. Çekinmeyin lütfen.

 
para derdi yoksa ekonomik destek varsa hiç düşünme y.lisans yap. yok ekonomik kaygıların da varsa aynı anda ikisini de sürüklemeye balış


  • isimmisimyok  (09.01.11 21:41:22) 
zaten akademisyen olmak istiyorsan başlaman gereken kariyer y.lisanstan geçiyor fakat asistan olamayacaksan, sadece y.lisans öğrencisi olacaksan, o zaman şirketle konuşup ders saatlerinde tolerans göstermek koşuluyla kabul edebilirsin işi.


  • fiddlerontheroof  (09.01.11 21:46:59 ~ 21:47:41) 
yüksek yap. yanına yabancı dili sağlamlaştır.


  • silver apple  (09.01.11 21:52:59) 
akademisyen olmak istiyorum ve ekonomik desteğim yok, olsa zaten hiç düşünmezdim... endüstri mühendisiyim ve part-time iş olanakları bizim için pek yok.

seçim şu:

yukarıda bahsettiğim olanakları olan ve master için bir miktar para biriktirebileceğim bir iş VS yükseklisans(hayallerin olduğu bölüm)+(bulacağımın hiç bir garantisi olmadığı)part-time iş..

içinden çıkamadığım bu. :(
  • hiperaktifmanyetik  (09.01.11 21:59:15) 
yüksekle beraber yürütebileceğine inanıyorsan öyle yap mutlaka. şartlar ikisini bir arada sürdürmeye müsait değilse mutlaka iş derim. (aslında öyle düşünmüyorum ancak ülke gerçekleri açısından böyle konuşuyorum) mutlaka deneyim isteniyor/soruluyor çünkü daha sonraki dönemde. örneğin okulun bitmiş halde, askerliğini de yaptın ve ciddi bir iş bakıyorsun. gireceğin mülakattaki ilk soru: deneyimin var mı? utanmasalar diğer başka özelliklerine bile bakmayacaklar. kaç yabancı dil / programlama bildiğin ya da atıyorum sana göre üstün olan özelliklerin bile ikinci planda geliyor hep. en azından benim gözlemim o yönde. o nedenle önce iş diyorum. ama dersen ki ciddi ciddi üzerinde çok düşündüm ve akademisyenliği istiyorum, kafaya koydum, işte o zaman sana helal olsun derim ve başarılar dilerim. çünkü bence doğru olan, ancak bu ülkede bir boka yaramayan seçenek bu. zira akademik hayat binbir zorlukla dolu, uzunca bir süreç fakat ideallerin peşinde koşup kovalayan insanlar bu hayatta gerçek başarıya sahip olanlardır. maddi kazanç her zaman iyi bir güdüleyici değildir. maneviyat, severek çalışmak, istediğin işi yapmak ve bundan haz almak tarifi zor bambaşka bir şeydir. yani iyi düşün, en doğru kararı yine kendi durumunu gözden geçirerek verecek olan sensin.


  • villeneuve  (09.01.11 22:33:07) 
ekonomik açıdan bakıldığında 1 sene para biriktirip yüksek lisansa başlaman çok daha mantıklı. çok güzel bir bölümmüş o hem, biraz erteleyip başlamanın akademiye zararı olmaz.

odtü'de yüksek lisans yapıp bir yandan çalışan da bir zombi olarak konuşuyorum: hayat çok zor.
  • alyans  (09.01.11 22:43:14) 
madem akademik kariyer düşünüyorsun yükseğe başla sonra arş. gör. kadrolarını takip et ar. görevlisi olarak başlayabilirsen alacağın para yeter bence .


  • jonturk  (09.01.11 23:16:39) 
çok teşekkür ederim dostlar, var olun değerli görüşleriniz için...


  • hiperaktifmanyetik  (09.01.11 23:17:14) 
Bir yıl çalışıp bir yıl çalışmadan yüksek lisans yapn biri olarak diyebilirim ki:
Bir yıl aldığım bursla geçinmeye çalıştım ama kafam hep hesap kitapta olduğu için çok verimli bir yıl olmadı. Ancak işe girip bir yıl çalıştım ve para biriktirdim, şimdi o parayla bir yıldır geçiniyorum, okul da bitiyor. İyi ki çalışmışım diyorum. Bence iş hayatında atıl, para biriktir, sonra hem yüksek lisans yaparsın,o arada da part time iş falan çıkar, bir şey olur yani, hem kafan rahat olduğu için başarılı olursun. Sonra tez zamanı gelir, tekrar işe girersin. Hadi bakalım, yolun açık olsun :)

  • asfur  (10.01.11 15:46:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.