[]

düzensizilaç alımı

4 aydır Cymbalta ve lustral special kullanıyorum. cymbalta sabah tok 1 lustral akşam tok 1. ama benim uyku düzenim müthiş düzenli(!) oldugundan sabah akşam karışıyor. Misal akşam 6 da ilk yemeğimi yediğimden 6 da cymbaltayı alıyorum. beraber alırsam bişey olur diye lustralı geç alıyorum ya da unutup hiç almıyorum. napıyım ben illa o gün alayım mı ilaçları? yoksa ertesi gün mü alayım? ilacı alma saati ne kadar önemli?




 
psikiyatristin mi verdi bu ilaçları kafandan mı aldın,kafandan almamışssındır ama ne olur ne olmaz sorayım dedim. Antidepresanların düzenli alınması gerekir,düzenli kullanmadığın antidepresan seni daha kötü yapabilir,bu ilaçlar kişiliği değiştiren ilaçlar yani çok ağır ilaçlar. uyku düzenini de kurmaya çalış,işsiz misin üniversiteye mi hazırlanıyorsun ne ypaıyorsan uykunu düzeltip sosyalleşmen hastalığından kurtulman için çok önemli. ilacın saati çok önemli


  • lord randal  (31.12.10 06:16:36) 
kendini şartlayamıyorsan saat kur, telefona hatırlatma koy ve mutlaka zamanı gelip de hatırladığın zaman atlamadan ilacını al, bi 5 dk. wc yapıp geleyim öyle alırım bile deme. böyle böyle bir ay geçirsen alışkanlık oturur diye tahmin ediyorum. zaten sonraları almayı atlamazsın da, olur da kazara atlasan bile içinde bir huzursuzluk olur, aklına geliverir yine.

bu arada kullandığın iki ilaç da ağır ilaç, atladığında çok yan etkiye maruz kalabilirsin. bir gün atlasan bile baş dönmesi, mide bulantısı, ışığa aşırı duyarlılık, denge kaybı vb. gibi şeyler yaşayabilmen kuvvetle muhtemel.
  • loveinaflipbook  (31.12.10 07:30:07) 
sürekli uyanık olduğun saat dilimini belirle. mesela sürekli sabahlayıp 5te yatıyorsan sabah dozunu uyumadan önce 5te alabilirsin. ama sürekli aynı saatlerde almaya çalış. tok almaktan ziyade aynı saatte almak daha önemli. bir de iki ilacın arasını da 12 saate ayarlayabilirsen iyi olur. sabah 5 akşam 5 gibi.


  • cubuk kraker  (31.12.10 10:50:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.