[]

radyo tv sinema gazetecilik halkla ilişkiler vs

bu gibi bölümleri ankara istanbul ya da gazi ne bileyim bu tip okullarda okumanın bir faydası yok mu? mezun olduğunuzda boşuna okumuş mu olunuyor? şuan iki arkadaşım rts mezunu biri ege diğeri selçuk ikiside boşta biri askerlik yaptı geldi hala iş bulamadı 9 ay oldu. diğeri kızılay ve turk telekomda çalışıyor(kız olmanın faydaları).

yani ankara üni radyo tv gazetecilik vs bitiren biri işsiz kalabilir mi? tabii ki kişinin kendini geliştirmesi vs ama türkiyenin en iyi iletişim fakültesi denen bir okuldan mezun olan insna bile umutsuzsa bu bölümlerden uzak durmak gerek doğru mu? ve evet torpil yapacak kimse yok tv lerde. ben şuan siyaset bilim öğrencisiyim ve bu senen sınava girme planalrım var .

az çok bilgisi düşüncesi olanalr paylaşırsa iyi olur.

1000 kişiyi dinle kararını yine de sen ver demişler.

 
yani illa bu bölümleri bitiren biri işsiz kalır diye bir şey yok. ama ben bu gibi bölümleri İstanbul'da bulunan bir üniversitede okumanın diğerlerine göre büyük avantaj oduğunu düşünüyorum. Çünkü orada okurken çalışma imkanınız var. Hem çevreniz oluyor, hem de tecrübe kazanıyorsunuz ve böylelikle okulu bitirdiğinizde hemen girersiniz işe.


  • marcelle  (21.12.10 08:57:40) 
işin açığı ben bu bölümleri seve seve okurum zira siyaset fotoğrafçılık vs gibi birçok dersi var ancak idealistliğimden siyaset bilimini bile bırakacak kadar vazgeçtim artık para odaklı düşünüyorum. aslında düne kadar bu bölümler vs aklımın ucunda bile yoktu ama kafam karıştı sözüne dikkat ettiğim çok değer verdiğim biri kafamı bulandırdı asıl yapmak istediğim bölüm gastronomi idi fakat söylenen sözlerdne sonra kafam karıştı sen sıkılırsın bir süre sonra mutfakta falan deindi. yukarda saydığım üniversitelerin sözel hemen hemen bütün bölümlerine çok rahat şekil de yerleşebiliyorum aynı şekil de almanca farnsızca çince vs gibi diller içinde yeter puan almam kolay. ama öyle bir açmazdayım ki kafam allak bullak yaş 24 ama öylede böylede ben bir öğrenciyim iş hayatını pederin işlerine koşturduğum kadar biliyorum. burda tecrübelilerden fikir almam gerek.

edit:typo hataları için kusura bakmayın. dediğim gibi tecrübesi olan herkesin fikrini bekliyorum.
  • haskoylu deli hasan  (21.12.10 09:03:53 ~ 09:06:04) 
valla gazetecilik mezunu bir arkadşaım var. 10 yıl hürriyet, sabah gibi gazetelerde çalıştı. ben sanıyorum 4000-5000 maaş alıyor. kıza 1000 lira maaş veriyormuşlar. kız şu an mesleğini yapamıyor. bambaşka işlerle uğraşıyor.


  • atmosphere  (21.12.10 10:32:44 ~ 10:33:17) 
ben ank. rts'yi bitirdim. sınıf arkadaşlarımın çoğu ya işsiz ya da sektör dışı işlerde çalışıyorlar. ank. üni. haricindeki iletişim fakültelerinde de durum aşağı yukarı bu.
ama öte yandan, ben ve üniversitedeki arkadaş çevrem sektörde(reklam, dizi, sinema) çalışıyoruz(evet, özne yüklem uyuşmazlığı). kazandığımız para türkiye ortalamasının üzerinde. bu biraz bizim şansımızdan biraz birbirimizi kollamamızdan ama daha çok öğrenciyken bile durmadan çalışmamızdan.
sonuç olarak bu işte üniversitenin etkisi %10 falandır ancak. olay öğrencinin tercihlerinde ve girişkenliğinde biter. kendine güveniyosan okumanı tavsiye ederim.

bir de sektörde çalışmak istiyosan ank. iletişim değil de anadolu ya da 9 eylül ü tercih etmeni öneririm. piyasada kendine yer edinmen çok daha kolay olur.
  • s e ff a f  (21.12.10 10:54:01) 
türkiye'de üniversitelerde bu alan için uygun eğitimi almaman ayrı bi olay, üniversiteden yetişen kişilerle sinema-tv çalışanlarının çoğunun alan dışı gelmiş olması ayrı bi olay. türkiye'de rtv sinema ve benzeri bölümleri okumanın bir anlamı yok. ha şöyle bi durum var "s e ff a f" gibi okurken alan içinde çalışırsanız eğitimi göstermelik kullanıp bi yerlere gelebilirsiniz. ama okulun çok az faydası olacaktır özellikle bu alana bi hevesiniz yoksa.

bi de bu işin piyasası istanbul'dadır. mümkün olduğunca istanbul'a kasın.
  • madyb  (21.12.10 12:18:10 ~ 12:18:52) 
vallaha, hocam benim o bölümleri okuyan ne kadar eş, dost, arkadaş varsa hemen hepsi ya işsiz; ya da hayli boktan zerre para kazandırmay6an işlerde çalışıyor. Bence, sağlam bir maddiyat olmadığı müddetçe bu bölümleri okumak çok akıl kari değil gelecek açısından.
Ha ama yapılmasın demiyorum; hobi olarak gene yapılsın.

  • pangea  (21.12.10 13:04:27) 
dedıgım gıbı bunlar yanı yukarıda saydıgım bolumler istersem gıdebılecegım yerler. ne yaparım bende bılmıyorum. benımde rts okuyan arkadaslarım var ve evet dedıgım gıbı ıssızler. ben gastronomi ve mutfak sanatları okumak ıstıyorum sıkılmam gıbı gelıyor sevıyorum cunku yemek gıbı sureklı goze ve damaga hizmet eden bir işle mesgul olmayı . tek sorun ölcek endüstriyel boyuta varınca ne olur? kosusturma stres ne boyuta varır.


  • haskoylu deli hasan  (21.12.10 16:38:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.