[]

hipnoz öğrenmek

nasıl mümkündür? ileri derecede öğrenmek istiyorum. ama kötü niyetli insanlara karşı bir önlem de vardır diye düşünmeden edemiyorum. yolu yordamı nedir? kursu var mıdır? okuyarak olur mu?




 
türkiye'de yalnızca psikiyatristlere ve diş hekimlerine legal olarak öğretiliyor. illegal olarak öğretenler var mıdır bilemem ama çeşitli kitapları okuyarak az buçuk bişeyler kapabilirsin.


  • frzn  (17.12.10 00:43:35) 
öğrenenler bunu kendilerine saklamıyordur bence, 3-5 numara öğretirim/gösteririm ben olsam (numaradan kastım hipnotize etmek - uyutmak sadece) ismi hipnoz olmayıp öğrenmeyi kolaylaştıracak kurslar hakkında bilginiz var mı peki? isim olarak da olur, kitabını da okuyabilirim


  • domatescorbasi  (17.12.10 00:46:08 ~ 00:47:43) 
hipnoz kitaplarını okursanız birini ya da kendinizi hipnoz edecek kadar bilgi sahibi olabiliyorsunuz, bunun dışında başka bir kurs bilmiyorum, belki yoga tarzı birşey öğrenirseniz anlamanız kolaylaşabilir. tabii kitaplardan telkin verme, geçmiş hayata dönme vs öğrenebiliyoruz yoksa parmak şıklatarak uyutma veya tavuk gibi gıdaklatmayı öğrenemiyoruz.


  • frzn  (17.12.10 00:52:23) 
geçmiş hayata dönme mi, ciddi misiniz? e harikaymış! siz öğrendiniz mi, önerebileceğiniz kitap var mı?


  • domatescorbasi  (17.12.10 01:04:50) 
www.idefix.com adı biraz klişe ama buradan başlayabilirsin. kitap basit gibi görünse de epey zaman ve sabır istiyor.


  • frzn  (17.12.10 01:15:27) 
hipnoz deneme yanılma yoluyla öğrenilecek bir şey değildir hani kitapta öğrendim dur bakalım bi arkadaşta deneyeyim oluyor mu gibisine zira hipnoz ciddi bir iş.. olurda bu işe girişirsiniz bir şekilde kişiyi uyutursunuz (hipnoz hali) sonrasında uyandıramama ya da uyku sırasında bazı şeylerin kontrolünüzden çıkması gibi olasılıklar hem sizi hem de karşı tarafı üzer.. iyi bir birikime ve bilgiye sahip olmadan denemeyin derim..


  • ogzi  (17.12.10 01:17:39) 
çok teşekkürler. kitapta öğretilen -yasal yani- şeylerin kursunun olmaması garip

ogzi, hipnozda uyanmama hipnozla ilgili yanlış bilinenler arasında. işin zarar boyutunu da düşünmek lazım tabii de en azından kanaatimce en korkuncu olan uyandıramama olasılık dışı. yetkin olmayan birinin de telkinlerinin zarara yol açmayacağını umuyorum, yani birine zarar vermemek için bu konunun eğitimini almış birine danışmadan denemem :)
  • domatescorbasi  (17.12.10 01:22:25 ~ 01:25:12) 
ne kötü niyeti ?

siz istemediğiniz takdirde kimse sizi hipnotize edemez. hipnotize olsanız bile şu anki kişiliğinize bağlı olarak hipnoz altında sırlarınız gene açıklamaz yapmayacağınız şeyleri gene yapmazsınız. hatta hipnoz altında insanlar yalan bile söyleyebilirler.
  • orpheus  (17.12.10 01:24:46) 
insanları ağlama krizine sokmak gibi (bu olmuş da ondan), istedikten sonra hipnozdan çıkma var da bahsettiğim uyanınca süren etkisi.


  • domatescorbasi  (17.12.10 01:26:33) 
@domates: kitapta ne yazıyor bilmiyorum ama bunun büyük illerimizde dernekleri ve eğitimleri var.


  • jesterdvine  (17.12.10 08:29:56) 
oto-hipnoz hakkında duydum da hipnotizma eğitimi hakkında pek bilgiye ulaşamadım. siz gittiniz mi, memnun kaldınız mı gittiyseniz?
kitaptan sonra gitmeyi düşünebilirim aslında, kitap hakkında birkaç olumlu yorumu görüp gaza geldim :)

  • domatescorbasi  (17.12.10 13:29:54) 
hipnoterapi gördüm bence yapabilirim öğrendiğimi düşünüyorum gidin hipnoterapi görün bence


  • hesabım silindi kırgınım modlar  (17.12.10 17:49:32) 
  • dr.ramiz  (17.12.10 18:06:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.