[]

ABD'de 21 yaş altı alkol tüketimi hakkında bir sorunum var.

2008 yılında work and travel vasıtasıyla abd'de bulunmuştum. yaşım 19 idi. malumunuz amerika'da alkol tüketebilme yaşı 21. ben ve bir arkadaşım daha alkol tüketirken yakalandık. lafın kısası , mahkemeye çıktık. heyecan oldu bize , anı oldu.
ama ufak bir problem var. ben bu sene tekrardan work and travel ile abd'ye gitmeyi planlıyorum.

kısaca olay şu ; biz mahkemeye çıktık ve meahkeme daha sonuçlanmadan da ülkeye dönmek zorunda kaldık çünkü vizemiz doluyordu , programı tamamlamıştık. bir davaya şahsen katıldım. diğer ikisine ''free public defender'' adını verdikleri avukat bozması bi şahış girdi bizim yerimize , bizim bulduğumuz. biz ülkeye döndükten sonra girmemiş bu adam başka davalara.

olay alaska eyaletinde oluyor.

sormak istediğim durum şu; vize alırken bu kayıtlar konsoloslukta görünür mü? eğer ki görünürse bu vizeye engel oluşturacak kadar büyük bir suç mudur? daha önce başına böyle bir olay gelip de tekrardan vize alabilen var mı?ola ki vize aldım , amerika'ya giriş işlemlerinde başıma bir iş gelir mi? hapis gibisinden.

yardım edebilcek arkadaşlarla , alaska eyalet mahkemeleri web sitesindeki adli kaydımı , davanın seyrini gösteren sayfayı da paylaşabilirim.

hukuki bilgisi olan ya da en azından başına gelmiş ve ya başına gelmiş bir tanıdığı olan kişilere arz ederim.

 
guantanamo'ya göndermesinler de


  • michel foucault  (14.12.10 20:22:08) 
amerikan hukuku bilenler yardımcı olabilir ancak, hapis değilde para cezası vardır muhtemelen, neden direkt gidip konsolosluğa sormuyorsun?


  • frzn  (14.12.10 20:35:34) 
Vize görüşmeniz ne zaman? Cevap veremiyorum ancak çok uzaktan da olsa benzer bir durum söz konusu. Vize görüşmesi sonrası beni bilgilendirebilir misiniz bir sorun çıkıp çıkmadığı hakkında?


  • hayattan sikilan adam  (14.12.10 21:05:01) 
eskişehir'de yaşıyorum , aslında ankaraya gittiğim bi gün sanırım sormalıyım. ama o da işkence , onun için de reservasyon yapmak neyim gerekir heralde. para cezası olsa ne ala , vizeyi verdikleri sürece gidip ödenir.

daha vize görüşmem falan yok , bu durum kafamı karıştırıyor işte..
  • harrage  (14.12.10 21:12:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.