[]

İkametgah Değişikliği

Arkadaşlar direkt nüfus müdürlüğüne gittim diyelim ; benden sadece fatura mı isteyecekler ? Eski bağlı olduğum mahalle muhtarına gitmeden halledebilirim diye biliyorum müdürlükten ? doğru mu ?
fatura yoksa ne yapcaz ? apartman yöneticisi ?



 
yakın tarihte adınıza kesilmiş bir fatura, o da olmadı kira kontratı gerekiyor.


  • hurin  (06.12.10 22:56:59) 
Ev arkadaşınız varsa onunla birlikte gideceksiniz. O imza atacak sizin de o evde kaldığınıza dair.


  • Rochefort  (06.12.10 23:16:56) 
ev arkadaşım yok.


  • yoa  (06.12.10 23:44:06) 
bir kaç ay önce kendim yaptım, kira sözleşmenle nüfus müdürlüğüne gidiyorsun bir de kimlik fotokopisi hemen yapıveriyorlar(kira sözleşmesi noter onaylı olmalı). Eğer ev seninse herhalde o zaman tapudur, hiç evim olmadı bilmiyorum


  • cikolatalıgofret  (06.12.10 23:49:27) 
ben şurada irdelemiştim mevzuyu belki faydası olur (git: #181103)

edüt: beceremedim la bunu ben. aşağıya şeyapayım o zaman

"
işlem şu şekilde oluyor, taze taze...
ihtiyacı olan arkadaşlar da faydalanırlar belki...

elinizde bir adet yeni ikametgahınızı doğrular belge olmalı evvela. bu su faturası olur, elektrik faturası olur, yahut kira kontratının noter tasdikli kopyası olur.

sonra yeni taşındığınız yerin muhtarlığına gidiyorsunuz, böyle böyle kaydımı buraya aldırcam diyosunuz, o size bir evrak doldurup veriyor. muhtardan aldığınız evrakla bağlı olduğunuz nüfus müdürlüğüne gidiyorsunuz. aile fertlerinin kimlikleri + muhtarlıktan aldığınız belge + ikametgahınızı doğrular belgeyi görevli memura veriyorsunuz. işleminizi yapıyor size başka bir evrak veriyor. nüfus müdürlüğünden aldığınız bu evrağı götürüp muhtara veriyorsunuz. işlem tamamlanıyor.

dikkat etmeniz gereken husus, muhtarın size verdiği belgedeki adres ile ikametgahınızı doğrular belgedeki adresin aynı olması. yoksa problem çıkartabiliyorlar.

benim başıma şöyle bişey geldi, apartmanların numaraları değişmiş tam hatırlamıyorum şimdi ama misal benim oturduğum apartman eskidan 7/A iken şimdi 9/B olmuş. götürdüğüm elektrik faturasında eski numara, muhtarlıktan aldığım belgede ise yeni numara vardı. problem yaptılar, elektrik idaresinden değiştirmelerini istedim, numarayı değiştirip yeni bir fatura verdiler onunla yapabildim işlemimi.

edit: ayrıldığınız mahallenin muhtarlığından herhangi bir evrak almanıza gerenk yok.
"
  • barbaroj  (07.12.10 07:40:25 ~ 07:41:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.