[]

inception hakkında bir soru

---spoiler---

arkadaşlar izlemeyenler lütfen diğer dyurularla ilglensinler zira kıymetli keyfinizi kaçırmak isteyeceğim en son şey.

arakadaşlar inception filmini izledim.oldukça da güzel olmuş. amenna. filmi bitirdiğimde olayların bizim leonardo'nun rüyası oldğuna neredeyse emin gibiydim. ancak otoriteler ısrarla öyle olmadığını mainstream bir film şeklinde olayların bize aynen aktarıldığı gibi cerayan ettiğini söylüyorlar. peki o zaman o fırıldağın olayı neydi? son sahnede neden düşmedi? leonardo çocuklarını neden hep aynı pozisyonda görüyordu? babasından mimar istediğinde "senin rüyana birini daha mı eklememei istiyorsun come back to reality" sözlerine neden girdi?.

şimdiden çok çok teşekkür ederim kıymetli cevaplarınız için.

---spoiler---

 
Topaç sadece rüyadayken durmadan dönüyordu. Hatırlarsan Leonardo kıza anlatırken fiziği istediğin gibi değiştirebilirsin ayarında bir şey demişti ;) İşte o yüzden, sadece rüyada durmadan dönen bir topacın son sahnede de durmadan dönmesi onun rüya olduğuna işaret ediyor kanımca. Yada etmiyor ve biri bizi fena şeediyor :)


  • jesterdvine  (01.12.10 19:48:05) 
fırıldağın düşüp düşmediğini bilemeyiz çünkü gösterilmiyor. bir de film boyunca sürekli gördüğü çocukları ile filmin sonunda gördüğü çocuklarını farklı kişiler oynuyor. (aynı gibi gözükseler de imdb böyle diyor) yani çocuklarının gerçek hallerini mi görüyor bilinmez ama rüyalarındaki sahneyi görmüyor orada.


  • weeping guitar  (01.12.10 19:50:24) 
fırıldağın düşmediğini göstermek filim dünyasında na-mümkün olsa gerek di mi bi de öyle bir olay var. yarım saat topacı mı göstereceğdi filim. yarım saat sonra düşmedi diyelim filim bitti. 2 dakka sonra düşmeyeceği ne malum? bir de bu açıdan bakın bence.


  • kta  (01.12.10 20:04:41 ~ 20:29:46) 
Merak uyandırmak adına öyle bir son hazırlanmış diye düşünüyorum.Ayrıca dönüyor ve tam savrulmaya yakın gösterim bitiyor gibi oluyor.Bana kalırsa fırıldak duruyor yani rüya değil gerçek bir son ile bitiyor.Tabi yinede bunu filmin devamında öğreneceğiz.

Ayrıca hikaye mesture +1
  • lisko  (01.12.10 20:36:08 ~ 02.12.10 01:17:16) 
inception başlığında yüzük diye arattın mı?


  • hikaye mesture  (01.12.10 21:06:21) 
nolan efendi bence o son sahnede önemli olanın bi insanın neyin gerçek olduğunun değil nasıl mutlu olduğunun önemli olduğunu vurgulamak istemiş. leonardo da zaten beklemiyor topacın düşüp düşmediğini görmek için. bırakıp gidiyor masada.


  • cagdassalur  (01.12.10 21:56:18) 
Benim anladığım:
Dönen topaç eşinin totemi idi. Kendisinin totemi yüzüğü. Ve son kısımda yüzüğü taktığı görülmüyor, parmağı boş. Bu sebeple rüyada olduğunu ve uyanamayacağını düşündüm.

  • niye kine  (02.12.10 12:22:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.