[]

ttnet bağlantı sorunu

ttnette evden kendi bilgisayarımla internete giremezken kardeşimin pc yi aynı hatta (adsl) taktığımda bağlanabiliyorum. sizce ethernet kartımla ilgili bir sorunmu olabilir? format attım pc'ye ama sorun düzelmedi. en son dün sabah girmiştim internete ama akşam eve döndüğümde sorun başladı. ttnet'i aradım 8 mb lik internet hızımı 4 mb e düşürdüler ama çaresi olmadı yardım lütfen :)




 
dns sorunu olabilir, dns'leri otomatik olarak alıp almadığını kontrol edin.


  • ocanal  (25.11.10 11:30:43) 
1) Pc'niz ilgili adsl modemden Ip adresi alabiliyor mu? TCP/Ip icinden elle ip adresi ve dns sunucusu belirtilmediginden emin olunuz.

2) Kullandiginiz web tarayicida yanlislikla proxy falan set edilmis olabilir mi? Explorer icin tools/internet options / connections / lan settings icine gittiginizde proxy vs. tanimli olmamali.

3) Makinenizde firewall yazilimi olabilir mi? (biliyorsunuz bazi yazilimlarla gidilebilecek siteler , sayfalar, protokoller limitlenebiliyor) Varsa firewall'da ilgili portlar (dns, http vs.) acik mi?
  • falcon  (25.11.10 15:48:40) 
hocam kullandığım modem zyxel. yaklaşık 10 yıllık emektar bir alet - artık ömrü geçmiş olabilir. ttneti aradığımda kontröl ettiler ve hizmette sorun olmadığını söylediler. zaten bağlantı koptuğunda ''sınırlı bağlantı ya da bağlantı yok'' yazısı çıkıyordu. ama adsl üzerindeki tüm ışıklar yanıyordu. ttnet sorunun ya bilgisayardan ya da adsl aletinden (zyxel) olabileceğini söyledi. benim pc hiç girmiyor nete ama kardeşimin pc giriyor ve arada bir onun pc'de bağlantı kopuyor ve ''sınırlı bağlantı ya da bağlantı yok' uyarısı çıkıyor.

bu arada pc üzerinde herhangi bir firewall yok. hatta windowsun kendi firewallunu bile kapattım aynı gün 2 defa format attım pc ye ama düzelmedi.

dün pc'yi bilgisayarcıya götürmüştüm. şimdi aradılar ve pc'de sorun olmadığını ve nete girebildiğini söylediler. bu durumda sorun adsl aletin de mi oluyor?

eğer sorun zyxel de değilse boş yere yeni alet almak istemiyorum...
  • schizophrenia  (26.11.10 09:55:29) 
bu arada internet explorer ayarlarından hepsini kontröl ettim TCI/IP manuel olarak yazılmamış hepsini otomatik alıyor... ama msn den troubleshoot'la düzeltmeye çalıştığımda ilk sıradaki IP de sorun yok görünüyor ama 2. sıradaki ''default gateway'' de hata görünüyor ve onaramıyor. ''your gateway appears to be offline'' yazıyor...


  • schizophrenia  (26.11.10 09:58:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.