[]

Bankadan krediyi nasıl alabilirim?

Selam Arkadaşlar.

Üniversite öğrencisiyken kullandığım ve ödemelerini düzgün yapmadığım Finansbank kredi kartım yüzünden bankalardan ihtiyaç kredisi alamıyorum(Akbank ve İş bankası tarafından red yedim). Ödemediğim miktarlar yüksek miktarlar değildi. 40 TL - 80 TL civarlarında minimum ödemesi oluyordu. Ben de bazen iki ay birleştirip ödüyordum. Bu da benim kredi puanımı epey bir düşürmüş. Bankalarla bunun dışında hiç bir bağlantım, borcum yok. 16000-17000 arasında bir kredi çekmeyi düşünüyorum. Maaşım kredi ödemeye gayet uygun, başka hiç bir ödemem ve harcamam da yok.

Bu haliyle kredi alabileceğim bir banka var mıdır? Eğer yoksa bir şekilde kredi puanımı nasıl yükseltebilirim?

Not: "Bankacı tanıdığım var, hallederiz sorun değil" diye dönebilen olursa Dünya'nın en iyi insanı O'dur benim için.

Teşekkürler.

 
maaşınıza ek olarak bir de kefil gösterebilirseniz kimse kolay kolay hayır diyemez sanırım


  • hurin  (24.11.10 19:44:50) 
maaş söylemem yasak olduğu için yazmadım. maaş aldığım banka akbank. beni reddeden de akbank. kredi puanım düşük olduğu için ve daha önce hiç ödeme performansım olmadığı için ikinci kez reddetti. parayı da bir an önce bulmam gerekiyor. yoksa araç için ödediğim kapora yanacak. otomatik talimatlar reddediyor. çok ufak bir borç için yaptıkları çok mantıksız geldi. finansbank'a da bir sorayım artık, çarem kalmadı.


  • okanlash  (24.11.10 19:46:31) 
maaşı sölemen niye yasak ?


  • köfte  (24.11.10 19:58:37) 
Ortak bir kara listeleri var bu bankalarin. Kendisi bankaci olmasina ragmen ögrenci iken kara listeye girmis ve kredi alamayan tanidigim var.


  • ayi terbiyecisi  (24.11.10 20:06:11) 
başvurunu banka şubesinden yap, şubeye kendini tanıtman ve derdini anlatman önemli(iş yerini tanıyan bir şube avantaj olabilir)

şube müdürüyle görüşebiliyorsan, müdürü dene. buraya sorduğun gibi ona sor hatta :)

not: bankacı tanıdığın yoksa, kendin de yapabilirsin :)

umarım işini görürsün.

düzeltme: kefil de işini kolaylaştırabilir.
  • yazmaya da bilirim bir garantisi yok  (24.11.10 20:10:32 ~ 20:13:24) 
@köfte: maaş söylemek özel sektörde genelde yasaktır. hele böyle bir yerde görürlerse affetmezler.

@ayi terbiyecisi: sanırım şu anda ben de o listedeyim. çok salak miktarlar yüzünden şu anda kredi vermiyorlar.

@yazmaya da bilirim bir garantisi yok: akbank'tan 3. başvurunun cevabını bekliyorum. işten de izin almak zor olduğu için elim kolum bağlandı. telefonda da halletmiyorlar bu işleri ve ya bir tanıdık aracılığıyla. memur kefille falan gideceğim artık. ne yapayım.
  • okanlash  (24.11.10 20:43:26) 
"özelde maaş söylemek genelde yasaktır."

komik misin? maaşını söylesen ne kadar kredi isteyebileceğin konusunda bir çıkarımda bulunacaktım ama yasakmış napalım. sana şirket adı ver demiyoruz, ayrıca şirket adı versen ne yazar, hiçbir sorun çıkmaz... bence hak etmişsin kredi alamamayı ;)
  • karrdanadam  (24.11.10 21:59:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.