[]

yanlışlıkla başkasının faturasını ödeme

selamlar..bir tanıdığım yardım istedi. ben de biraz arastırayım dedim. konu şöyle : ttnet'den sizin adınıza adsl faturası e-maili geliyor. herzamanki gibi müşteri noyu not alıp ptt'den faturayı yatırıyorsunuz. ama yoğun çalıştığınız için ilk başta farkına varamadığınız bir şey var. sizin adsl faturanız eşinizin üzerine kayıtlı. gelen maildeki ise sizin adınıza gelmiş. yani bir isim benzerliği söz konusu. aynı isimdeki abone email adresi olarak sizin adresinizi vermis sanırım yada bir karısıklık olmus. mail adresi isimsoyisim seklinde. neyse olayın farkına varıyorsunuz ttneti arıyorsunuz onlar da abonenin telefonunu veriyor. arıyorsunuz karsınızdaki tam bir öküz çıkıyor. bana ne yatırmasaydın tarzında şeyler soyluyor. daha sonra ttnet yazısmalar yapalım size doneriz diyorlar. bu aşamada ne yapılmalı ? bir sonuc alınabilir mi ?




 
telekomdan bir sonuç alamaz bence. arasın yanlışlıkla ödediği faturanın shibini durumu açıklasın, ondan istesin fatura tutarını. yada (alamazsa) başının gözünün sadakası olsun :)


  • pposeidon_1  (22.11.10 13:05:51) 
karsi tarafin burada kusuru yok maalesef. turk telekom'un da herhangi bir sorumluluga sahip oldugunu zannetmiyorum. cok umutlu olmayin bence yani.


  • tom riddle  (22.11.10 13:14:29) 
Dünyada ne kadar saygısız insanlar var! :(
Ben öyle bir durumda kalacağım, adamdan özür diler yatırdığı ücreti kuruşu kuruşuna hesabına yatırırım. Terbiyesizlik yapmış.

  • t3hn0  (22.11.10 13:38:49) 
boyle bi fikra vardi, kisa ve oz;

"temel'in biri bir gun yerde bir fatura bulmus, gitmis odemis."

bunun bir de kombo hali var;

"temel'in biri bir gun yerde bir fatura bulmus, odememek icin yurt disina kacmis."
  • nawres  (22.11.10 13:40:51) 
Bu bizim başımıza gelmişti. Kardeşim ev telefonun son rakamını yanlış hatırlayıp, başkasının faturasını yatırmıştı. Adamı aradık. Aynen yukarıda yazılanlar gibi "bana ne yatırmasaydınız" dedi. Telekom biz karışmayız dedi. Adamı bir kaç kere aradık. Sert konuşmalar geçti. Fakat asla paramızı alamadık. Umarım burnundan gelir o para diyerek kapattık en son telefonu. Saygısız insan çok...


  • sappho  (22.11.10 14:26:44) 
mailde adres varsa ordan kabakuvvet


  • ot  (22.11.10 15:03:07) 
maili size yönlendirdiği için kusur ttnette. madem isim soyisim benzerliği var ve size yönlenen bir mail var. aynı yolu kullanarak ttnet aboneliğini iptal ettirebilirsiniz ya da adamı arayıp allah belanı versin diyebilirsiniz.


  • oztokyolu  (22.11.10 16:41:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.