[]

ipod touch garanti sorunsalı.

lanet olsun ya. ipodum bozulmadı hayır. ama bi arkadaşımla gittigidiyordan almıştık ikimiz de. i-touch adlı satıcıdan. adamın bin küsür alışverişi vardı ve yüzde yüz olumluydu yorumları. biz de güvendik aldık. ama ben biraz daha geç aldım. bayaa hatta. arkadaşım kasım 2009da aldı ben mayıs 2010. 1 yıl uluslararası garanti var, bozulduğunda istanbuldaki yetkili bayilerde yaptırabilirsiniz falan demişti bize aytaç bey.

şimdi gelelim soruna. arkadaşımınki bozuldu, garantisinin de son üç günüydü. apple bayiiye götürdü, bakmışlar orda garantiye, ipod touch yerine ipod nanonun seri numarası yazılıymış ve fiyatı da 90 $ olarak gözüküyomuş. o garanti belgesiyle tamir edilemezmiş. falan filan. ve gittigidiyoru açtığımızda i-touch beyin hesabını kapattığını gördük tahmin edebiliceğiniz üzere.

Şimdi napmak lazım? bozulmadı benimki ama çok tırsıyorum bi yardım edin nolur. poff.

 
cihazın üstüne başka IMEI no çakmışlar sanırım. tüketici haklarına şikayet edin derim.


  • cryptex  (14.11.10 10:58:39) 
ben de itouch dan aldım 1 yıl once gayet sorunsuz hala ipod touch ım, sonuçta 1 yıl sonra her ürün bozulabilir onun garantisini apple bile veremediği için teknik servis denen olay var. o teknik servis in biçtiği fiyat da itouch ın suçu değil zira sorun bilkom da.. 2-3 sene önce bakıyorlardı ancak şimdi çoğu insan yurtdışından iphone ipod falan getirince onlar da bakmamaya başladılar.. normalde aslında itouch ın dediği doğru 1 yıl uluslarası garantisi var ama tr de maalesef yok, para verip yaptırmak zorundasın.. bir daha ister doğubank dan al, ister internetten al eğer ürün yurtdışı çıkışlıysa bilkom bakmıyor artık bozulduğu an para vermek zorundasın bunu göz önüne al..


  • kalim  (14.11.10 11:00:05) 
gerçi senin soruyu tam okumamışım senin durum biraz farklı ama yukarıda dediklerim geçerli, ona göre dikkatli ol..


  • kalim  (14.11.10 11:00:59) 
@cryptex; cihazın üzerindeki seri no ipod touch 3. nesile ait. ama faturadaki ipod nanonunmuş. farklı fatura gönderdiği için şikayet etme hakkım var mıdır? varsa nereye edebilirim? gitigidiyorun bu konuda yapabileceği bişey var mıdır?

@kalim; zaten bi yıl geçmiş olsa yapılabilecek bişey yok bunu baştan göze almıştım. yalnız geçen gün üstteki kilit tuşu içeri kaçtı. bu konuda mesela rahatça gidip o tuşu değiştirebilecekken götüremiyor olmak sinirimi bozdu. tamam büyük bi sorun değil belki ama daha büyük bi sorun olmayacağı ne malum.

şu ana kadar herkese internetten alışverişi savunurdum ya. oof of.
  • marionette  (14.11.10 12:05:10) 
kaymakamlıklarda tüketici hakemliği oluyor oraya bir danış derim. şimdi burdan ahkam kesmiyim, zira durumun farklı olabilir yurtdışından gelme cihazsa pek bişe yapamazsın. ithal ürünse bi şekilde halledersin

not: tüketici haklarını korumayada gidilebilir (netten konumuna bakarak en yakın yerin adresini öğrenebilirsin) fakat bu iki yerdede çok sıra olduğundan sana 6 ay sonra sıra gelecektir. sen yinede bi danış buralara ve 6 ayı göze alıyorsan bir an önce başvurki sıraya koysunlar seni
  • cryptex  (14.11.10 12:17:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.