[]

Radyasyon emisyonu düşürücü

Alışveriş merkezinde dün gördüğüm bir aparat bu. Ufacık düğme gibi. Parlak..Sanırım metal. Wireless, cep telefonu ve bilimum radyasyon yayan zımbırtıarın oranlarını düşürdüğü yazıyor ambalajında. Doğrumudur? Nedir ne değildir? Bilgisi olan varmı?




 
metal ve radyasyon yayan cismi tamamen kaplıyor ise mümkün (bkz: faraday kafesi).

yok böyle birşey değil ise, şekli ve malzemesi ne olursa olsun yalan, düzmece ve dolandırıcılıktır. kanmayınız.

kaynak: akıl, mantık, fizik.

not: annem de nereden duyduysa kaktüslerin radyasyonu azalttığını, wireless modemimizin yanında bir adet küçük kaktüs besliyoruz. ham yapıyormuş radyasyonu...
  • paranoid corpse  (08.11.10 12:14:15) 
buna benzer birşeyi ben de antalya'da bir avmdeki fenerium'da görmüştüm. nedir, ne nedğildir diye sorup bir de fiyatını sorayım dedim: herifçioğlu 120 tl demez mi! o göt kadar şey! "ya bi yürü git amcaoğlu bizi mi düdüklüyon? dedim- içimden- ve gittim. diyesim, bir boka yarayacağını tahmin etmediğim bir hede.


  • pangea  (08.11.10 12:54:07) 
tamamen keriz avı başka bişey değil. bir arada cep telefonunun piline yapıştırılan bi sticker satıyolardı hikayeye göre pil %20 uzun gidiyormuş. hatta bu meret darty gibi zincir mağazalarda bile satılıyordu. utanmadan bide hikayeden çalışma prensibinide açıklamışlardı. okudu okudum bir sürü yazı yazıp hiçbirşey anlatmamışlar.

kısaca yok öyle birşey.

birde asıl zararlı olan nükleer radyasyon ile elektromanyetik radyasyon birbirine çok fazla karıştırılıyor.
  • orpheus  (08.11.10 15:15:53) 
faraday kafesi olursa cep telefonu sinyal alıp vermez ama?

emin olun o tarz şeyler gerçek olsa zaten üreticiler anında telefonlara koyar, üzerine de pazarlamasını yaparlardı. aynı benzin tasarrufu sağlayan katkı maddeleri gibi.
  • darknum  (08.11.10 21:53:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.