[]

Amerikan Gençlik Filmlerindeki Bardaklar

Neden hep tek model ve kırmızı veya mavi renkte?

İzlediğim hemen her gençlik filminde partilerde v.s. kullanılan bardaklar hep tek model ve kırmızı ve mavi renklerde. Resimde örneği mevcut. Bir fikri olan var mı?


 
şimdiki beyaz köpük bardakların 10 15 20 sene evvelki hali agacım.. mavi kırmızı olması da sıcak soğuk ayrımı olabilir gibime geldi, artık pek yok sanki bu bardaklardan.


  • deeperdown  (04.11.10 22:38:17) 
Vallaha 2008 yapımı iki film izledim bu hafta, ikisinde de vardı.


  • hayattan sikilan adam  (04.11.10 23:12:02) 
sadece bardaklar değil herşey standartlaşmış. Defterler de mesela hep aynı. Ya hollywood bilerek böyle yapıyor gizli sponsor vs... ya da her şey standartlaşmış


  • ilkdefa  (04.11.10 23:50:09) 
orgy bardağı bunlar. xnxx/youporn/jizzhut/xhamster'daki *orgy*hardcore party*drunk girls taglı videoların hepsinde bunlardan kullanılır.


  • madagaskar  (05.11.10 00:09:14) 
her partide fiks bulunur. her ogrenci evinde de.

solo diye bir firma var, bunlar o resimde gosterdigin plastik bardak modelinin ici beyaz olanini fi tarihinde ilk cikaranlar, cok tutunca da benzerleri piyasayi dolduruyor, her 711 da ya da markette vs. de satilir 1-2 dolara falan paketleri. solo 2004 te farklilasmak icin dizayni degistirdi gerci ama diger sirketler hala bu kalibi kullaniyor. sari, yesil vs.. renkliler de var. mal gibi bardak yikayacagina, partide kirilan bardaklarla falan ugrasacagina 60lik paket alip kullanip atiyorsun. tutmasinin nedeni de cogu eyalette acikta alkol bulundurmanin ve kullanmanin yasak olmasi. icindekinin rengi disaridan gozukmeyen bu tarz bardaklarin icine istedigini doldurup mesela parti yapilan evin bahcesine cikabilmen, ya da frat partisinden odana elinde bira viski vs. ile yuruyebilmen, polisin de reasonable doubt olmadigi icin uzerini ve bardagin icerigini sen ters bir sey yapmadigin surece arayamamasi ve dolayisi ile senin underage drinking ya da open container kanunlarindan iceri girme ihtimalinin az olmasi.

beyaz kopuk (polystyrene) bardaklar da genelde istenilen boyutta olmadiklarindan, sicakta (kahve vb..) cekmelerinin "erime" olarak algilanmasindan, bir de toplumun "kanserojen" olduklarini dusunmesinden oturu sololar kadar fazla kullanilmiyor, ama bence en onemli neden sarhosun tekinin polystrene bardagi yirtip etrafi plastik bardaktan daha kotu kirletebilmesi.

turkiye'de tutabilir aslinda, ayni nescafe kavanozunu bir hafta yikamadan bardak olarak kullanmaktan iyidir?
  • bunubenyazdim  (05.11.10 00:45:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.