[]

2 soru birden

1) bu ülkede dürüstlüğe prim veren kişi ya da kurum kalmadı mı ya_? merak ediyorum yalan saöylemeyip dürüst davranarak hatanızı telafi ettiğiniz ya da etme fırsatı verildiği bir durum oldu mu_?

2) bu ülkedeki şirketler neden işe alma konusunda kurumsallıktan çok uzak_? neden ararız deyip aramıyorlar_? bir telefon edip kusura bakmayın alamayacağız demek ya da bir mail atmak bu kadar zor mu_? ik'da çalışan birileri varsa bunu bana açıklayabilir mi_?


 
2) Bi keresinde Sabanci grubundan bi firma maille uzgunuz almadik demislerdi. Baska bir firma da arayip maalesef tercih edemedik demisti ama orda son 3e kalmistim. Zaten toplamda 3 is gorusmesine gittim. Arada ariyolar yani merak etme.
Yalniz benim de bi sorum var. Bu soru isaretinden once altcizgi ne ayak? Bayagidir goruyorum cok yapan var. Nedir olayi bunun? Ayri soru acmiyim simdi kayasin aradan.

  • mabl  (30.10.10 23:21:44 ~ 23:27:20) 
ben de merak ettim soru işaretinden önceki alt çizgileri.

soru hakkında ise: bir insan topluluğunu işverenler ve iş arayanlar diye rastgele iki parçaya ayırıyorsun. dolayısı ile dürüstlüğe prim veren halk olmadıkça kurumların böyle olması kaçınılmaz. isterse yabancı menşeili olsun. yüzü kızarmadan kopya çeken bir toplumuz. cv'sine bilmediklerini bilir gibi yazanlar cabası. her toplum da hakettiği şekilde yönetilir. bunu bilir bunu söylerim.
  • paranoid corpse  (30.10.10 23:44:04) 
öce sizin sorunuza cevap: valla msn kullanmaya başladığımdan beri ki yıllar yıllar önceye denk geliyor bu soru işaretlerim öyle. neden bilmiyorum.

@mabl: ya son 3'e falan kalınsa haber etmezlerse iyice eşeklik zaten ama ben gittim iş görüşmesine bu akşam haber veririz en geç pazartesi dediler. haftalar geçti üstünden. kariyer.net falan olsa tamam görüşmeye gitmesem tamam cv topluyorlar lazım olur ilerde diye diyecem ama öyle de değil. bunu yapan da bildiğin dünya devi şirket. bundan sonra karalama kampanyalarıma bir isim daha eklendi.

@paranoid corpse: doğru diyorsun da niye böyle pis bir yer oldu bura ya. torpilsiz staj bile yok insana. ben de eskiden torpil ne ya ayıp başkası yapsa hoşuna gider mi diyordum şimdi fırsatım olsun geri durmam. adam amcasının oğlunu alacak işe ilan veriyor. o zaman ilanı niye veriyorsun.
  • ayiadam  (31.10.10 00:50:49) 
Tam emin degilim, kurumsal sirketlerde nasil isliyor bilmiyorum ama o ilk mulakatta elenen elemanlari arayip kazanamadiniz daha sonra tekrar deneyin deme gorevi sanirim ordaki sekreter seviyesindeki bir personele ait. O da nasil olsa soran eden olmuyor, o kadar isim var bi de bunla mi ugrasicam, zaten aldigim para 600 milyon, patron da taciz edip duruyor diye salliyorsa, bence gayet normal durum :)


  • mabl  (31.10.10 01:07:12) 
1- kurumu bilmem de; kişiler kalmadı dersek sanki biraz haksızlık ederiz gibime geliyor. belki az; ama gene de varlar. çalıştıkları kurum boktan da olsa; ona karşı direnç gösterenler, oradakiler gibi olmayanlar var.

2- valla, şirketlerin denyoluğu ya da kişilere hiç önem vermeme durumlarıyla ilgilli sanırsam. şöyle birşey olmuştu vakti zamanında: bir tanıdığım, büyük bi şirketin iş başvurusuna gitmişti. demişler ki biz sizi sonra arayacağız(6789 tane sınavdan geçtikten sonra deniyor tabi bu.) sonra şöyle bi 5 ay felan geçmiş; - tabi, o sırada bizimkisi başka bir işe girmiş, anlaşma manlaşma yapılmış; artık kendini o işe kanalize etmiş vs- arayıp işe kabul edildiniz! demişler.
  • pangea  (31.10.10 10:55:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.