[]

Sevgilinin ailesiyle tanismak?

Eheh, tutustum. Yarin aksam 2 yildir birlikte oldugum insanin ailesiyle tanismaya gidiyorum. Kafam cok karisik.

Her kiz gibi oncelikle ne giyeyim diye tutustum. Ne giyeyim? Yemege gidicem evlerine. Giderken bir sey alayim mi? Cicek? Cikolata? Nasil davranayim? Mesela masayi toplamak icin atilmayayim diyorum ilk aksamdan, bana ne... su anda orasi benim icin elalemin evi sonucta. Bilmiyorum, kafam cok karisik.

Ecnebi bir memlekette, ecnebi bir aile olduklarini da not duseyim ama oldukca geleneksel, bizimkine benzer, icli disli aile yapilari var burdaki insanlarin da...

 
ben hic boyle bir durumda bulunmadim ama ben olsam napardim onu anlatayim:
hanim hanimcik bir kiz gibi giyin. guzel bi etek/bluz olur bence.
icki icerlerse guzel bir sarap alabilirsin. cicek veya cikolata da olur. tatli da olabilir sanki ama, kayinvalide hanim tatli yapmistir zaten, ben yaptiydim niye getirmis ki bu bunu diyebilir.
yardim etmeyi teklif et bence, ama yok derlerse sallamazsin :)
genel olarak cok stres yapmamaya calis, rahat ol, oldugun gibi davran, zaten sevgilin seni oyle sevmis begenmis ki goturup anasina babasina gosteriyor.
ve de kolay gelsin, pek heyecanli bisiye benziyor :))
  • tryit  (10.10.10 22:53:17) 
kendiniz olun... toplamak istiyorsaniz toplayin mesela... bir sey almak geliyorsa icinizden, alin... sadece samimi, icten olun. bu hem karsi ailenin hem sevgilinizin hosuna gider. zannimca.


  • thunder thunder thunder thundercats  (10.10.10 22:53:55) 
yaş kaç bilmiyorum ama şık ve spor giyin tabi. iş görüşmesi değil sonuçta. uzun bir etek yada elbise de olabilir. ecnebi demişsin, giderken çiçek daha iyi olur sanki, adetleri nedir bilemiyorum. rahat ol desem de olamayacaksın sonuçta heyecan olacak tabi. yemeğe fazla uzak durma, onu yemem bunu yemem deme, hatır için tadına bakmaya çalış. belki istemem dersen saygısızlık olarak düşünebilirler, bilemiyorum tabi. masayı toplamak için ise teşebbüs et bence. bize benziyorlarsa "yok kızım sen zahmet etme" diyeceklerdir zaten.


  • invicta  (10.10.10 22:57:27) 
ben olsam ilk görüşmede biraz resmi davranırdım. masayı filan toplamaya davranma, e tabii herkes yapıyorsa sen de yap. hani bizde bir kişi toplar ya sofrayı.

bir de rahat ol. abes bir şey yaparsan "bizim orda böyle yaparlar" filan de. yabancı olduğun için mazur görceklerdir.
  • hollowlife  (10.10.10 22:58:39 ~ 23:17:26) 
elbise iyidir, pantolon tercih etme bence.
sade ve vücudu düzgün gösteren az dekolte, şık zarif bişi.

bişey al bence, aile ile ilgili bişi biliyorsan mesela "sizin x kolleksiyonu yaptığınızı söyledi y, hoşunuza gider diye düşündüm", böyle abartı olmasın fiyatı, küçük jest.
ecnebiyse türkiyeye özgü bir tatlı götürebilirsin bi de, aklında bulunsun, ama kutu şık olmalı, içi kaaliteli olmalı.
masaya yardım et, en azından teklif et.bunu erkek arkadaşının ailesi, ideal gelin olmak için değil, içinden geldiği için yap.
  • urasil  (10.10.10 23:27:36) 
bizim homestay e bir kız gelmişti evin cocugunun sevgilisi

masada herkesle üstünkörü tanıştı. ailenin yaptıgı mal esprilere zorla güldü falan. aile buna soru sordu o cevapladı öyle yani başka sorun var mı?
  • wessago  (11.10.10 00:06:44) 
bence sofrayı toplamaya yardım et. yani en azından yelten, samimi olur. eğer derlerse ki sen otur keyfine bak. o zaman geç otur tabi. rahat olacağın şeyler giy, oranı buranı çekelemek ya da dikkat etmek zorunda kalma. elalemin evi diyorsun ama 2 yıllık sevgilinin de ailesinin evi, çok da elalem gibi davranmamalısın bence :)


  • dasher  (11.10.10 00:40:09) 
hanım hanımcık giyinme tarzına +1
hiç eli boş gidilir mi? çiçek çikolata şarap herhangi biri.
ve bence sofrayı toplamaya yardım et tabi, en azından hamlede bulun.

kısaca dasher a +1
  • kisa  (11.10.10 09:09:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.